ADVERTORIAL
Μπορεί η ελληνική κουζίνα να είναι διάσημη για τις συνταγές της, όμως η αλήθεια είναι πως τα πιάτα της Ασίας αποτελούν μια πολύ εύκολη και υγιεινή λύση. Ετοιμάζονται πολύ γρήγορα, περιλαμβάνουν πολλά λαχανικά και ο τρόπος μαγειρέματος είναι ελαφρύς και διαθέτει ορισμένα μυστικά που δίνουν όλη τη νοστιμιά. Η Knorr γνωρίζει πολύ καλά αυτά τα μυστικά και μας τα παρουσιάζει στη σειρά Asia που είναι σχεδιασμένη για να ετοιμάζουμε εύκολα στο σπίτι ξεχωριστές ασιατικές συνταγές.
Η Ασιατική Κουζίνα δεν είναι πια Κινέζικα
Για να μπορέσουμε να απολαύσουμε ασιατική κουζίνα στο σπίτι μας όμως, χρειαζόμαστε και μια σειρά από ειδικά εργαλεία και σκεύη με τα οποία θα εξασφαλίσουμε το σωστό αποτέλεσμα.
1.
Μαχαίρι λαχανικών κι ένα ξύλο κοπής
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Σε κάθε ασιατικό πιάτο είναι πολύ βασικό να έχουμε κόψει όλα τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε από πριν. Καθώς δεν υπάρχει χρόνος ανάμεσα στην προσθήκη κάθε υλικού, θα πρέπει να έχουμε στοιβάξει ξεχωριστά τα υλικά μας έτοιμα να δώσουν τα δικά τους αρώματα τη στιγμή που πρέπει. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα καλό μαχαίρι λαχανικών κι ένα ξύλο κοπής (κατά προτίμηση μπαμπού για να είμαστε εντός «ασιατικού» κλίματος) όπου θα ψιλοκόψουμε τα υλικά μας και θα τα κρατήσουμε στην άκρη μέχρι να έρθει η ώρα τους.
2.
Γουοκ
Το πιο σημαντικό σκεύος και απαραίτητο για τις ασιατικές δημιουργίες μας είναι το γουόκ. Ό,τι κι αν έχετε ακούσει για το πως το απλό τηγάνι κάνει την ίδια δουλειά, μην παρασύρεστε. Χωρίς γουόκ δεν μπορούμε να πετύχουμε τη γεύση που θέλουμε. Στην αγορά θα βρείτε διαφορετικές ποιότητες και διαφορετικές τιμές, αλλά αν θέλετε πραγματικά να επενδύσετε σε νόστιμες ασιατικές γεύσεις, τότε επιλέξτε το μαντέμι σαν υλικό. Τα μαντεμένια γουόκ είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και το γευστικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο.
3.
Ξύλινη Κουτάλα
Για να μαγειρέψετε σωστά τα ψιλοκομμένα υλικά που θα ρίξετε στο γουόκ, χρειάζεστε μια ξύλινη κουτάλα ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτή τη χρήση. Συνήθως οι κουτάλες αυτές είναι τετραγωνισμένες και διαθέτουν την κατάλληλη κλίση ώστε να ανακατεύετε όπως πρέπει όλα τα υλικά στο σκεύος σας.
4.
Καλαθάκι από μπαμπού
Στην ασιατική κουζίνα χρησιμοποιείται πολύ ο ατμός. Αν θέλετε να είστε συνεπείς ως προς το αποτέλεσμα προτιμήστε καλαθάκι από μπαμπού που εφαρμόζουν μέσα στα σκεύη και πετυχαίνουν το σωστό μαγείρεμα στους κατάλληλους χρόνους.
4+1
Η σειρά Asia από τη Knorr
Η Knorr σας προσφέρει καθημερινά συνταγές που θα αλλάξουν το εβδομαδιαίο μενού σας και θα σας μυήσουν στα μυστικά της ασιατικής κουζίνας με τον πιο εύκολο τρόπο. Δώστε σημασία στη λέξη καθημερινές, γιατί η Ασιατική Κουζίνα δεν είναι πια κινέζικα. Αρκεί να κατεβάσετε το application Knorr365 και να αρχίσετε να πειραματίζεστε με συνταγές, γεύσεις και έθνικ πιάτα που θα σας ενθουσιάσουν. Για αρχή δοκιμάστε τις «Τηγανητές γαρίδες με καρύδα και τσίλι» που προτείνει η Knorr και μπείτε στο site www.knorr.gr για περισσότερη έμπνευση και πληροφορίες. Και κάτι τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό: φροντίστε να εξοπλιστείτε με chop sticks! Ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να φάτε με τα ξυλάκια, αξίζει να προσπαθήσετε!
«Τηγανητές γαρίδες με καρύδα και τσίλι»
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο
ΥΛΙΚΑ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, 2-3 εκ.
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
- 1 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό
- 400 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες αλλά με τις ουρές
- 1 λάιμ
- 1 φακελάκι ασιατικής πάστας καρύδας και τσίλι Knorr®
- 4 κ.σ. σησαμέλαιο ή φυτικό λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το τζίντζερ. Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά χόρτα. Κρατάμε το ξύσμα του λάιμ και το στίβουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε τις πιπεριές και τις γαρίδες για 5 λεπτά. Προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 200 ml βραστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ασιατική πάστα καρύδας και τσίλι Knorr®. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή γιασεμί στον ατμό και γαρνίρουμε με τα αρωματικά χόρτα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Προσθέστε λίγο φρέσκο αρακά και βλαστούς για να εμπλουτίσετε το πιάτο σας με περισσότερα λαχανικά.
σχόλια