Resto Guide

Resto Guide Facebook Twitter
0

Rock & Roll

Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 210 7217127

Μπορεί να πέρασε αρκετός καιρός, αλλά άξιζε τον κόπο.Το Rock & Roll επέστρεψε πλήρως ανακαινισμένο όχι μόνο στον εσωτερικό του χώρο αλλά και στην κουζίνα του, που πλέον αντανακλά τη ρoκ διάθεση του μαγαζιού. Στον κατάλογο θα βρείτε τέσσερις διαφορετικές σαλάτες, πολλά είδη πίτσας, πάστα, ριζότο αλλά και καταπληκτικά μπέργκερ με τραγανές πατάτες. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το μοσχαρίσιο φιλέτο black angus και ο σολομός. Η ιδανική επίγευση έρχεται με ένα New York cheese cake μους σοκολάτας, τη μηλόπιτα με crumble κανέλας ή κάποιο άλλο από τα γλυκά του καινούργιου καταλόγου.

Resto Guide Facebook Twitter
Ροζαλία

Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, 210 3302933

Από τα τραπέζια της έχουν περάσει πολλές γενιές Αθηναίων. Τοποθετημένη στον πιο κεντρικό πεζόδρομο της περιοχής και πολύ κοντά στην πλατεία, η ταβέρνα της Ροζαλίας ταιριάζει απόλυτα με το γνωστό πνεύμα των Εξαρχείων. Λιτά διακοσμημένη με παραδοσιακά, ξύλινα τραπεζάκια, ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές τιμές, τις χορταστικές μερίδες και, φυσικά, το χύμα κρασί της. Δοκιμάστε κάποιο από τα εξαιρετικά πιάτα του καταλόγου και είναι σίγουρο πως θ’ ανακαλύψετε τα μυστικά της διαχρονικότητάς της.

Resto Guide Facebook Twitter
Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Ά. Πατήσια, 210 2232376 Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3247607 Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι, 210 6810529 Δροσίνη 12-14, Κηφισιά, 210 6230080

Αγαπημένη αλυσίδα εστιατορίων με βάση το καλό, παραδοσιακό φαγητό. Είναι από τις πρώτες που πάντρεψαν το μοντέρνο στυλ με τον αέρα της παράδοσης. Σε όλα τα καταστήματα θα συναντήσετε την ίδια φιλική εξυπηρέτηση και το ίδιο άνετο περιβάλλον. Δοκιμάστε πικάντικα κανταϊφάκια με παστουρμά και τυρί, κεφτεδάκια με δυόσμο και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και μαστιχάτο (μπουκιές από φιλέτο κοτόπουλο με σος χιώτικης μαστίχας και μπέικον).

Resto Guide Facebook Twitter
Ζυθοπωλείο

Παπαδιαμαντοπούλου 118-120, πλατεία Αγ. Θωμά, Γουδί, 212 1007874

Ιδιαίτερο beer-bar που ξεφεύγει από τα πρότυπα των κλασικών αθηναϊκών μπιραριών. Σε έναν διαφορετικό, ατμοσφαιρικό και ζεστό χώρο, όπου κυριαρχούν το ξύλο, η πέτρα και η ρετρό διακόσμηση, θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε μπίρες που μπορείτε να συνοδεύσετε τέλεια με χειροποίητους μπιρομεζέδες που ξεκινούν από €2. Ιδανική επιλογή για να περάσετε ευχάριστα το βράδυ σας, τώρα που μπαίνει σιγά-σιγά και ο

χειμώνας.

Resto Guide Facebook Twitter
China Town

Λεωφ. Βουλιαγμένης 8-10, 210 9224190

Πλούτος υλικών, χρωμάτων και αρωμάτων, γεύσεις και μυρωδιές σε μοναδικούς συνδυασμούς, που φτιάχνονται με σύμμαχο την πείρα και τη φαντασία των Κινέζων σεφ και σε ταξιδεύουν στην απόλαυση της κινέζικης κουζίνας. Επισκεφθείτε το κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι και απολαύστε μπουφέ 18 διαφορετικών πιάτων με μόλις €10 το άτομο. Το μαγαζί διαθέτει και delivery για παράδοση κατ’ οίκον.

Resto Guide Facebook Twitter
Ανερούβαλος

Τρώων 69, Άνω Πετράλωνα, 210 3476893

Ένα καινούργιο spot με άποψη, γούστο και ιδιαίτερο όνομα έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων. Ένα μοντέρνο καφενείο με παραδοσιακά τραπεζάκια, πεντανόστιμα πιάτα και οικονομικούς μεζέδες, που μπορείτε να συνοδεύσετε ιδανικά με κρασί, παγωμένες μπίρες ή κρητική ρακή. Η προέλευση της λέξης «ανερούβαλος» κρατά από την Κρήτη, αλλά το νόημά της θα το μάθουν μόνο όσοι τον επισκεφθούν.

Resto Guide Facebook Twitter
Αθήρι

Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983

Τον τελευταίο χρόνο το Αθήρι, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, σερβίρει «γεύσεις με το τεμάχιο», με κόστος στα €2-3. Ο νέος, λιτός και χαλαρός χώρος που ετοιμάζεται μοιάζει να δένει απόλυτα με τη φιλοσοφία της κουζίνας του. Μαζί με τον νέο χώρο αναμένεται και το καινούργιο μενού που επιμελείται ο σεφ Αλέξανδρος Καρδάσης, ο οποίος συνηθίζει να εκπλήσσει ευχάριστα με τις γαστριμαργικές πινελιές του. Ο άνεμος ανανέωσης πέρασε και από την οινική λίστα, που άλλαξε ριζικά και διαθέτει καλά, επώνυμα, εμφιαλωμένα κρασιά που ξεκινούν από τα €13.

Resto Guide Facebook Twitter
Tο Αποστακτήριον

Αγίων Αναργύρων 2 & πλ. 28ης Οκτωβρίου (Τσακπίνη), Νέα Ερυθραία, 210 6207126. Aνοιχτά καθημερινά (13:30-βράδυ) εκτός Δευτέρας μεσημέρι

Νέο, προσεγμένο μεζεδοτσιπουράδικο που συνδυάζει αρμονικά τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες γεύσεις, δημιουργώντας ένα μείγμα επιλεγμένων πιάτων που θα σας ξυπνήσουν αναμνήσεις και μυρωδιές που έχουν από καιρό ξεχαστεί. Δοκιμάστε ντολμαδάκια με κουκουνάρι και σταφίδα, μαριναρισμένο μπρόκολο, πατατοσαλάτα, συνοδέψτε τα με εκλεκτό τσίπουρο και κρασί και ολοκληρώστε τη γευστική εμπειρία με κάποιο από τα απολαυστικά γλυκά, όπως ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με καϊμάκι.

Resto Guide Facebook Twitter
Σκουφιάς

Μεγάλου Βασιλείου 50, Γκάζι, 210 3412252

Όμορφο και φιλόξενο, προσφέρεται για καλό και φθηνό φαγητό. Αν και βρίσκεται στο Γκάζι, μένει μακριά από τον πολύβουο Κεραμεικό και προσφέρεται για χαλαρές στιγμές. Η αυθεντική ελληνική κουζίνα του Σκούφια και η μεγάλη ποικιλία κρασιών απ’ όλη την Ελλάδα θα σας ενθουσιάσουν. Οι τιμές του καταλόγου είναι εξαιρετικά χαμηλές, αφού μπορείτε να βρείτε πιάτα ακόμη και με €5. Στα συν το φιλικό και χαλαρό σέρβις.

Resto Guide Facebook Twitter
Το Παραδοσιακό

Ακαδημίας 34, Κολωνάκι, 211 0120146,http://kostasmouzakis.blogspot.gr

Ο γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης του αρτοζαχαροπλαστείου «Το Παραδοσιακό» Κωνσταντίνος Μουζάκης προτείνει μια απολαυστική συνταγή για ρόφημα σοκολάτας. Υλικά: 250 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα (περιεκτικότητα σε κακάο μέχρι 60%), 3/4 lt γάλα (πλήρες), 250 γρ. κρέμα γάλακτος. Εκτέλεση: Προσθέτουμε στο γάλα την κρέμα γάλακτος, ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, την προσθέτουμε στο μείγμα και το χτυπάμε καλά στο μίξερ έως ότου γίνει ομοιογενές. Σερβίρουμε σε φλιτζάνια. Τips: Mπορούμε να προσθέσουμε γεύσεις, π.χ. πορτοκάλι, μέλι ή τσάι.

Resto Guide Facebook Twitter
Pandeli

Πεντέλης 3, Κηφισιά, 210 8080787

Λιτή και καίρια ανακαίνιση στον αίθριο χώρο του γνωστού πολίτικου εστιατορίου των βορείων προαστίων που ήδη μετράει δέκα χρόνια λειτουργίας. Ο άνεμος ανανέωσης πέρασε και από την κουζίνα του, φέρνοντας μαζί με τα κλασικά πιάτα, όπως ο  γύρος Pandeli από μοσχάρι και αρνάκι γάλακτος και το φημισμένο λαβράκι στο χαρτί, νέες συνταγές, όπως η μενεμένη με σουτζούκι, το σιμίτ κεμπάπ με πράσινο φιστίκι και το κασαρλί κεμπάπ με παλιωμένο κασέρι. Οι γευστικές αλλαγές συνοδεύονται από μια αισθητή πτώση στις τιμές του καταλόγου και ειδικά fix μενού που βασίζονται στο πνεύμα του «spend less, eat better».

Resto Guide Facebook Twitter
Heteroclito

Φωκίωνος 2 & Πετράκη, 210 3239406

Εναλλακτικό wine bar που φέρνει τον ελληνικό αμπελώνα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ένας μοναδικός οινικός προορισμός, όπου μπορείτε να απολαύσετε επώνυμα ελληνικά κρασιά, να γνωρίσετε καλύτερα γηγενείς ποικιλίες αλλά και να δοκιμάσετε σπάνιες ετικέτες κρασιών από λιγότερο γνωστούς παραγωγούς. Όποια ποικιλία και αν επιλέξετε, μπορείτε να τη συνοδεύσετε ιδανικά με εξαιρετικά τοπικά τυριά, αλλαντικά ή μεζέδες. Στο Ηeteroclito η γνώση πάνω στο κρασί μετατρέπεται σε προσιτή απόλαυση.

Resto Guide Facebook Twitter
Νταβαντούρι

Αγίου Ιωάννου 63, Αγία Παρασκευή, 210 6086412

To καινούργιο ρακοπωλείο-μεζεδοπωλείο της Αθήνας εγκαταστάθηκε στην Αγία Παρασκευή και προσφέρει εξαιρετικές γεύσεις. Ο σεφ δημιουργεί μεσογειακά πιάτα, δίνοντας έμφαση στις κρητικές γεύσεις. Δοκιμάστε σπάνιο μαύρο χοίρο με σάλτσα από κράνα και πουρέ καρότου, ψητό ορτύκι και παπαρδέλες κολοκύθας ή τον περίφημο αστακό με σκιουφιχτά ζυμαρικά, που κοστολογείται στα €30 τα δύο άτομα. Μάλιστα, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη προσφέρεται μενού 8 πιάτων, μεζέ με ρακή ή κρασί με €12 ανά άτομο. Η γαστριμαργική εμπειρία ολοκληρώνεται με live μουσικές βραδιές. (€13-20 το άτομο μαζί με ποτό).

Resto Guide Facebook Twitter
Meatropoleos 3

Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 210 3241805

Γνώση, μεράκι, φρέσκα, ντόπια κρεατικά και σταθερό ψήσιμο είναι μερικά μόνο από τα μυστικά που ανέδειξαν το Meatropoleos 3 σε ένα από τα πιο δημοφιλή κρεατοφαγικά street εστιατόρια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Εδώ, τα σουβλάκια, τα μπιφτέκια, οι μπριζόλες, οι πατάτες και οι σαλάτες έχουν αυθεντική γεύση και αρώματα. Τελικά, αυτό που αποδεικνύουν το προσωπικό και οι ιδιοκτήτες του Meatropoleos 3 είναι πως η απλότητα στη γεύση χρειάζεται αληθινή τέχνη.

Resto Guide Facebook Twitter
Fabrizios

Σπευσίππου 8, 210 7247180

Το εστιατόριο του σημαντικού Ιταλού σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι επανέρχεται τη νέα σεζόν με φρέσκια διάθεση, πολλές καινούργιες ιδέες και την ίδια, πάντα υψηλού επιπέδου γαστρονομία. Ο χώρος, που επιμελείται με γούστο και μεράκι ο Μάριος Βουτσινάς, ανανεώθηκε σημαντικά. Το μενού άλλαξε ριζικά, διατηρώντας μόνο τα πιο επιτυχημένα περσινά πιάτα, ενώ οι τιμές έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής. Φυσικά, το trend «bring your own wine», που πρώτο καθιέρωσε το Fabrizio’s, συνεχίζει να ισχύει και φέτος. Λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής.

Resto Guide Facebook Twitter
Creme Royale

Ελευθερίου Βενιζέλου 136, Καλλιθέα, 210 9512200

Σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές της Καλλιθέας βρίσκεται ένα πολύ ιδιαίτερο, σχεδόν παραμυθένιο café, το Crème Royale. Στον ατμοσφαιρικό του χώρο, που είναι πλημμυρισμένος από μεθυστικά αρώματα, θα μπορέσετε να δοκιμάσετε απολαυστικά, χειροποίητα γλυκά, όπως η λαχταριστή μπουγάτσα, γεμισμένη περίτεχνα με αχνιστή κρέμα ή τυρί, να ταξιδέψετε μέσα από τις παραδοσιακές γεύσεις γλυκών και παγωτού, παρασκευασμένου με φρέσκο ελληνικό γάλα, ή να απολαύσετε τον πιο φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ της πόλης

Resto Guide Facebook Twitter
Kohenoor Indian Restaurant

Τριπτολέμου 41, Γκάζι, 210 3455762

Η ινδική κουζίνα αρχίζει κι εξαπλώνεται στην Αθήνα και το Kohenoor στο Γκάζι είναι η τελευταία προσθήκη στο είδος. Πιάτα με φαντασία και ποιότητα πρώτων υλών ετοιμάζονται από τον πατέρα Αλί στην κουζίνα και σερβίρονται από τον γιο Χουσεΐν. Eίναι το δεύτερο κατάστημα της οικογένειας, μετά το αντίστοιχο στην Κέρκυρα. Ο χώρος είναι απλός, με όμορφα ξύλινα τραπεζάκια και μεγάλη τζαμαρία που ανοίγει. Δοκιμάστε κοτόπουλο με κάρι, με μπάλτι, nan με τυρί, samosa και pakora.

Resto Guide Facebook Twitter
Oroscopo

Αντήνορος 42-44, Ιλίσια, πλατεία Κάραβελ, ρεζερβέ: 210 7216458, Delivery: 210 7238567

Λειτουργεί εδώ και περίπου 30 χρόνια στην καρδιά της Αθήνας, μπροστά από το ξενοδοχείο Caravel. Η κουζίνα του δημιουργεί άρτια ιταλικά και διεθνή πιάτα, χρησιμοποιώντας τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες. Το πάθος και το μεράκι για την τέχνη της γαστρονομίας, η εμμονή στο ποιοτικό αποτέλεσμα και η εξαιρετική οινική λίστα με τη μεγάλη ποικιλία ελληνικών κρασιών θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Επισκεφθείτε τώρα το www.oroscopo.gr, γίνετε μέλος στο club Oroscopo και απολαύστε τα μοναδικά προνόμια και τις προσφορές του.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ