Η Θεσσαλονίκη πάσχει από πολλά, αλλά κάτι που συναντούμε εμείς συχνά είναι η σπαζοκεφαλιά του δημόσιου χώρου στον οποίο θα δραστηριοποιηθούμε.
Κάθε φορά μετράμε και ξαναμετράμε τα πάρκα της πόλης για να δούμε πού θα στήσουμε τη μικρή μας γιορτή, λες και είναι τόσα που φοβόμαστε πως κάποιο θα ξεχάσουμε, ή λες και ξεφυτρώνουν συχνά, και στο μέτρημα θα προστεθεί κάποιο σύντομα (δύσκολα).
Τα πάρκα είναι λίγα, οι κάτοικοι πολλοί.
Κήποι του Πασά
Δημιουργήθηκε το 1904, πιθανόν ως κήπος του διπλανού νοσοκομείου. Περιλαμβάνει κτίσματα φανταστικής αρχιτεκτονικής (σιντριβάνι, στέρνα, καθιστικό κλπ), που σήμερα είναι μισοερειπωμένα. Συνήθως εκεί συχνάζουν στα πλαίσια του "Πάρκαρε μαζί μας" τα Παιδιά Εν Δράσει.
Πάρκο του Ηρακλειώτη
Το πάρκο του Ηρακλειώτη είναι ένα εξαιρετικό παρκάκι στο κέντρο της πόλης, που αν μπορούσε κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του, θα μπορούσε να μεγαλουργήσει. Πολλά δέντρα, παχιά σκιά για τις μεσημεριανές ώρες, χορτάρι, λουλούδια, λιμνούλα με πάπιες.
Νέα παραλία
Η περίπτωση της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης είναι ένα θέμα που διχάζει πολλούς- από τη μία είναι εντυπωσιακή και "ευρωπαϊκή", κι από την άλλη μας λείπει το πράσινο, τα δέντρα, το χορτάρι, τα λουλούδια. Στις πόλεις πρέπει να προσθέτεις γρασίδια, όχι τσιμέντα.
Πάρκο Ξαρχάκου
Εκεί βρίσκεται το τρενάκι, το σιντριβάνι, το Θέατρο Κήπου και το γνωστό αναψυκτήριο, όπου έκαναν τα πρώτα τους βήματα γνωστοί τραγουδοποιοί και τραγουδιστές της πόλης, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας. Σήμερα έχει και το πάρκο What's Up για skate, αλλά και χώρο για τραμπολίνο, paintball και πίστα αναρρίχησης.
σχόλια