Η Ελένη Μυριβήλη έχει το έργο μαμούθ να εξασφαλίσει την επιβίωση της Αθήνας. Ως υπεύθυνη για την "Κλιματική Ανθεκτικότητα" της πόλης, προσπαθεί να βρει τρόπους προετοιμασίας της ελληνικής πρωτεύουσας για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Αυτό δεν είναι μικρό κατόρθωμα: Η πόλη έχει 3 εκατομμύρια κατοίκους - και είναι σχεδόν ανυπόφορη το καλοκαίρι.
Μια πιθανή λύση στο πρόβλημα της ζέστης χρονολογείται από την αρχαιότητα: το υδραγωγείο του Αδριανού, μια υπόγεια σήραγγα που κατασκευάστηκε επί ρωμαϊκής κυριαρχίας και εκτείνεται σχεδόν 20 χιλιόμετρα κάτω από την Αθήνα. Το νερό από τη σήραγγα αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την άρδευση πάρκων σε όλη την πόλη, δημιουργώντας έναν δροσερό πράσινο διάδρομο.
Αλλά τα καθήκοντα της Ελένης Μυριβήλη δεν περιορίζονται στον πολεοδομικό σχεδιασμό. Είναι επίσης υπεύθυνη για την παροχή επείγουσας βοήθειας στους ανθρώπους που πλήττονται άμεσα από τη ζέστη. Παρά την ολοένα επιδεινούμενη κατάσταση, έχει παρατηρήσει μια ανησυχητική τάση: Πολλοί άνθρωποι στην Αθήνα εξακολουθούν να αποδέχονται τη ζέστη και την κλιματική αλλαγή ως μοίρα. Μπορούν να αλλάξουν οι αντιλήψεις αυτών των ανθρώπων; Ένα ρεπορτάζ του Gunnar Köhne για το DW Documentary.
Πηγή: DW Documentary