Στην εποχή του κορωνοϊού και των πολλών lockdowns, πολλοί είναι οι πολιτιστικοί φορείς (μουσεία, εκθέσεις κ.λπ.) που έχουν στραφεί στο ψηφιακό περιβάλλον. Ενώ λοιπόν λίγοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να υπερνικήσουν τους περιορισμούς που θέτει από μόνη της η δισδιάστατη αλληλεπίδραση, η εταιρεία Acute Art βρήκε νέους, εξαιρετικά ενδιαφέροντες τρόπους για να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον εαυτό και την οθόνη.
«Σήμερα που η φυσική απόσταση είναι αυτή που ορίζει τις ζωές μας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να περιτριγυριζόμαστε από πράγματα και ατμόσφαιρες που έχουν αξία για μας», λέει ο Δανός-Ισλανδός καλλιτέχνης Olafur Eliasoon, ο οποίος συνεργάστηκε με την Acute Art για το Wunderkammer – το δεύτερο λανσάρισμα της εφαρμογής τους που βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα και συνδέει με πρωτότυπο τρόπο τα κοινά.
Μέσω αυτής της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να βάλει έναν λαμπερό ήλιο σε όποιο δωμάτιο θέλει, να παίξει μ'έναν θαλασσοψιττάκο, να νιώσει ότι βρίσκεται στο Βόρειο Σέλας ή ακόμη και να φέρει κοντά του ένα σύννεφο. «Ένα έργο τέχνης είναι μια πρόκληση της αντίληψής μας για το καθημερινό», δηλώνει ο καλλιτέχνης, «αλλά και ένα ενεργό καλωσόρισμα που κινείται ανάμεσα στο γνωστό και το άγνωστο».