Εύα να ένα μήλο

Facebook Twitter
0

Aπό το www.koutipandoras.gr

Η αποστασία του 1965, είχε γίνει από τα βαριά ονόματα της πολιτικής την εποχή εκείνη. Φαίνεται πως κάθε εποχή, έχει τους ήρωες που της αξίζουν. Και στην “αποστασία”. Παρακολουθώ την κυρία Εύα Καιλή, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εκ Θεσσαλονίκης, να εξηγεί στο καλά προστατευμένο περιβάλλον των καναλιών, τις θέσεις της για το δημοψήφισμα και την κυβερνητική πολιτική. Αν πραγματικά έχω καταλάβει καλά, τόσο η κυρία Καιλή, όσο και η κυρία Μιλένα Αποστολάκη, θεωρούν κακό πράγμα το δημοψήφισμα. Σίγουρα πιο κακό από το ΔΝΤ, την τρόϊκα και το Μεσοπρόθεσμο τα οποία ψήφισαν. Γι’ αυτό και μπαίνει γι’ αυτές ένα συνειδησιακό πρόβλημα που αγγίζει την κόκκινη γραμμή πέρα από την οποία δεν πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση. Μια τέτοια κυβέρνηση.

Είναι δεδομένο, πως από όλα τα μαθήματα που όφειλε να δώσει μπροστά στα μάτια των σχεδών ισοπεδομένων ελλήνων η πολιτική, διάλεξε αυτό της πολιτικής αλφαβήτας.”Εύα να ένα μήλο” ή αν θέλετε “να μια επιστολή”. Και της πολιτικής θρησκευτικότητας. Μόνο που σε αυτή, δίπλα στην Εύα και το μήλο υπάρχει και ένας καταραμμένος όφις.

Η κυρία Καϊλή, η οποία ξεκίνησε την σχέση της με την πολιτική ως μικρή τυμπανίστρια σε μια εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ,μπήκε στον σκληρό πολιτικό στίβο με την βοήθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής. Έγινε έτσι αυτομάτως παρουσιάστρια του Μεγάλου καναλιού μετά από εντατικά μαθήματα και ξαναδοκίμασε, επιτυχώς πια, για δεύτερη φορά την τύχη της στις εκλογές. Σήμερα από το ωραίο βλέμμα της κυρίας Καϊλή εξαρτάται η τύχη της κυβέρνησης και δυστυχώς όχι από τις ειλικρινείς εκείνες ζυμώσεις που μεταφέρουν τα μηνύματα της κοινωνίας.

Η κυρία Μιλένα Αποστολάκη από την άλλη, επέλεξε την ανεξαρτητοποίηση δίνοντας το δικό της μάθημα πολιτικής ηθικής. Μόνο που για την κυρία Αποστολάκη το ελληνικό κράτος έχει καταδικαστεί στα ευρωπαικά δικαστήρια, γιατί η ελληνική Βουλή, αυτή η “εύθικτη” Βουλή, αρνήθηκε να άρει την ασυλία της προκειμένου να δικαστεί για υπόθεση που προέκυπτε μετά τον χωρισμό της. Αυτή είναι η ειλικρίνεια όχι τόσο της κυρίας Αποστολάκη όσο του πολιτικού συστήματος.

Τα γράφω αυτά όχι για να κατακρίνω τις δύο κυρίες ή το δικαίωμά τους στη διαφωνία, αλλά γιατί αναρωτιέμαι όπως όλη η Ελλάδα νομίζω, ποιοί και πώς κυβερνούν αυτό τον τόπο.

ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑΣ

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ