ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Χορός: Rear - Guards της Στεφανίας Μυλωνά

Facebook Twitter
0

 

 

 Η παράσταση της χορογράφου Στεφανίας Μυλωνά Rear-Guards αφορά τόσο στη μέθοδο Dancing Sculptures (Κινούμενα Γλυπτά) όσο και σε νέα χορογραφικά της κομμάτια. Κομμάτια οπισθοφύλακες κάθε κίνησης, κομμάτια κινούμενων εικόνων, και κινούμενων ήχων από το παρελθόν στο σήμερα, κομμάτια μερικής ανεξαρτησίας που αντιτάσσουν την χορογραφία στην αισθητική.

Χορευτικές και σωματικές φόρμες σε ένα παιχνίδι σουρεαλιστικής μεταμόρφωσης και kitsch πλουραλισμού, ζωντανεύουν εικόνες μιας άλλης εποχής. Ξεπερασμένες αισθητικές κατασκευές που εγκαταλείφθηκαν με την ίδια βία που επιβλήθηκαν, ανασύρονται εκτός τόπου και χρόνου και ως οπισθοφύλακες της χορογραφίας, φωνάζουν σιωπηλά πως η τεχνική υπερέχει της αισθητικής.

                                                                                                                   

 

"Το Dancing Sculptures αναδεικνύει την εικαστική δραματουργία στο χορό και την στενή αισθητική σχέση γλυπτικής και χορού. Οι χορευτές δημιουργούν συμπλέγματα μέσω της σωματικής επαφής και εγγύτητας. Το Dancing Sculptures είναι αποτέλεσμα της ερευνητικής πρακτικής διατριβής μου με τίτλο Dancing Sculptures: Contractions of an intercorporeal aesthetic (University of Surrey) που εξήγησε την διεπιστημονικότητα μέσω της σωματικότητας.

Κοινός παρανομαστής του Dancing Sculptures και των νέων έργων που θα παρουσιαστούν είναι οι εσωτερικές διατομεακές δυνατότητες του χορού ως οπισθοφύλακες της τέχνης του σώματος. Το σώμα δημιουργεί κινούμενα γλυπτά, κινούμενες εικόνες και κινούμενους ήχους που διπλώνουν σε μια συν-αισθητική.

Ανάμεσα σε κίνηση και γλυπτό, κίνηση και εικόνα, κίνηση και ήχο, τα χορευτικά σώματα κοριτσιών και αγοριών γίνονται rear-guards και αντιστρέφουν τους όρους kitsch και avant-garde. Το kitsch απενοχοποιεί και αποκαθηλώνει οποιοδήποτε αισθητικό στυλ αποδεικνύοντας ότι η χορογραφική τεχνική υπερέχει της αισθητικής." 

Ευρύτερος σκοπός της παράστασης είναι η ανάδειξη νέων διατομεακών μεθόδων του χορού στην Ελλάδα, της παρουσίασης τους στο ελληνικό κοινό, της περαιτέρω επεξεργασίας τους με Έλληνες χορευτές και άλλους συνεργάτες καθώς και η δημιουργία αρχειακού υλικού στην Ελλάδα." Στεφανία Μυλωνά

REAR-GUARDS

Χορογραφία:  Στεφανία Μυλωνά

Καλλιτεχνική Σύμβουλος:  Μάρω Γρηγορίου 

Βοηθός χορογράφου: Νάντη Γώγλου

Μουσικοί:  Χάρης Νείλας, Λευτέρης Τσώνης 

Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς

Χορεύουν οι:

Δανάη Παπαζιάν, Ξένια Παπαζιάν, Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου, Μαρίνα Κούρτη, Έλλη Δημοπούλου, Ελένη Κατσουλάκου, Βασίλης Σκαρμούτσος, Μάνια Κατσέλη, Ιωάννα Στούρη, Τίνα Παπαευσταθίου, Ελένη Νάκου, Χριστίνα Γαζή, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Στεφανία Μυλωνά και η μικρή Μαίρη Μπακαλάρου

 

Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, 21:00

 

 

Με την Υποστήριξη της Ομάδας Χορού Μαγνήτης

και του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

 

 

Αρχείο
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ