ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Σαβουρογάμης Αναμνήσεων, ΙΙ

Facebook Twitter
0

Σαβουρογάμης Αναμνήσεων, ΙΙ

 Burroughs & Gyzin

 

Εμείς ήμασταν οι τελευταίοι εμείς. Εμείς, όλο θυμόμαστε εμείς, αλλά αυτός που πιο πολύ θυμάται, αυτός που θυμάται τι σήμαινε να ζεις στα Εξάρχεια και στην Κυψέλη και στο Μεταξουργείο και να μην υπάρχει καν άχνα ίχνους drugs εκεί όπου τώρα τωόντι η Κόλαση είναι οι Άλλοι, αυτός που θυμάται πιο πολύ από εμάς τι σήμαινε να ζεις χωρίς ρολόι χωρίς ψυγείο χωρίς αμάξι χωρίς έγνοιες χωρίς άγχος χωρίς στρες χωρίς να ξεμένεις εντούτοις από βιβλία χαρτιά τρόφιμα φίλους φίλες μουσική εξόδους κουβέντες λογομαχίες θέατρο κινηματογράφο, αυτός που θυμάμαι τι σήμαινε υπέρβαση του εγώ και χώσιμο/χάσιμο στο εμείς, αυτός που ήταν εμείς πιο πολύ κι από εμάς, αυτός ήταν, και φήμες λένε ότι εξακολουθεί να είναι, ο Οδυσσέας Γεωργίου.

 

Εμείς ήμασταν οι τελευταίοι εμείς. Ύστερα από εμάς δεν υπάρχει εμείς, δεν υπάρχει καν εγώ, υπάρχει μείον εγώ, όπως έλεγε «μείον ωά» ο Ποιητής και Πρίγκιψ Κυπαρισσίας, ο Μισέλ Κατσαρός. Εμείς ήμασταν πολλά πλήρη εγώ, πολλά ακέραια εγώ, πολλά εγώ που μπορούσαν να εναρμονιστούν χωρίς να χάσουν άχνα ίχνους από τη βραχνάδα ή τη στριγκή χροιά ή το μελίρρυτο βελούδο ή το κρύσταλλο. Μπορούσαμε εμείς να κατεβούμε στους δρόμους ως πολλά εγώ, διακριτά, ξεχωριστά, το καθένα με το ένδυμά του, με την κόμμωσή του, με το γούστο του, με το καουμποϊλίκι του. Μπορούσαμε εμείς να είμαστε εμείς και να μη μας συνθλίβει το εγώ μας αυτό το εμείς που ήμασταν εμείς.

 

Εμείς ήμασταν οι τελευταίοι εμείς που σεβόμασταν το εγώ. Οι μετέπειτα εμείς το ξέσκισαν το εγώ, το ανασκολόπισαν, το τεμάχισαν, το λοβοτόμησαν, πήρανε μια αντλία και του ρούφηξαν τις αναμνήσεις και το άφησαν να χαροπαλεύει βλαμμένο το εγώ και να νομίζει, το βλαμμένο ας το ξαναπούμε, ότι χαίρει άκρας υγείας και λάμπει και γυαλίζει και πολλά αξίζει. Εμείς ενώ μπορούσαμε να είμαστε ένας-ένας, προτιμούσαμε να είμαστε δύο-δύο, σα να λέμε Lennon & McCartney, Jagger & Richards, Zappa & Beefheart, Burroughs & Gysin, ω, τι θυμηθήκαμε τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, ω, ναι, ναι, ναι, Burroughs & Gysin!

 

Εμείς ήμασταν οι τελευταίοι εμείς που ήξεραν να αναγνωρίζουν ότι το μεγαλείο του ενός δεν είναι εις βάρος του μεγαλείου του άλλου, καθώς επίσης και ότι το μεγαλείο του εμείς δεν είναι εις βάρος του μεγαλείου του εγώ, και συνεπώς ότι το μεγαλείο του William S. Burroughs δεν είναι εις βάρος του μεγαλείου του Brion Gysin.

 

Εμείς ήμασταν οι τελευταίοι εμείς που δεν φοβόμασταν ότι το εγώ τορπιλίζει το εμείς. Εμείς ήμασταν οι τελευταίοι εμείς που το εγώ μάς έβλεπε με καλό μάτι.

 

Συνεχίζεται. Αύριο: Οι Burroughs & Gysin στην Κυψέλη

Αρχείο
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ