Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter
14

Ευχαριστώ τη Λίνα και τον Λευτέρη που σκάναρε και έστειλε αυτό το ντοκουμέντο, το οποίο βρέθηκε ξεχασμένο σε συρτάρι ενός εξοχικού σπιτιού. —Λένα Φ.

1.

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter
200 δραχμές


2.

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter
Τα Ξενία που χάθηκαν


3.

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter
Ελληνικό τζιν (και στη μέση ο Seinfeld;)


4.

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter
Γι' αυτόν που κατά βάθος μισεί το κάμπινγκ


5.

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter
Το μεγάλο ξενοδοχείο διαθέτει ντισκοτέκ, μπουάτ και TV Room


6.

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter


7.

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter
H οικογένεια Κένεντι στην παραλία της Λούτσας


8.

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter


9.

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter
Ιντεπέντεντ / Λέμαν / Μπάτσελορ / Φρη Μαν, παντρεμένος, κανείς


10.

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter
Πετάξαμε και είδαμε...


11.

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter
Τα πρώτα Goody's


12.

Tαξίδι στην Ελλάδα του 1980 Facebook Twitter

Αρχείο
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

11 σχόλια
Με τόσες διαφημίσεις και τιμή 200 δρχ; Δυο κατοστάρικα τότε ήταν μια βδομάδα στα νησιά με όλα τα έξοδα, σε υπνόσακο ή σκηνή βέβαια. Η ελεύθερη κατασκήνωση ήταν σχεδόν υποχρεωτική για την τουριστική νεολαία. Σε περιοχές όπως η Πάρος, Μύκονος, Ίος, Σαντορίνη, Κρήτη, Χαλκιδική, Πιερία, Μεσσηνία, Αργολίδα υπήρχαν περισσότεροι επισκέπτες σε οργανωμένες ή ελεύθερες κατασκηνώσεις παρά σε ξενοδοχεία η δωμάτια. Περιοχές μακρυά από την Αττική. Συναντούσε κάποιος παρέες από όλες τις χώρες στις κατασκηνώσεις. Λίγοι οι Έλληνες τότε που δεν είχαν ακόμη ανακαλύψει τα νησιά του Αιγαίου μια που όπως είδαμε τα τουριστικά βιβλία ήταν πιο πολύ της διαφήμισης, για να πληρωθεί η πολύχρωμη σελίδα, και λιγότερο της πραγματικής περιηγητικής φωτογράφισης. Τα ξενόγλωσσα τουριστικά βιβλία-τόμοι του ΕΟΤ της εποχής εκείνης με αρκετά καλή φωτογράφιση και καλογραμμένο κείμενο μπόρεσαν να δείξουν μια Ελλάδα τουριστική μεν αλλά ειδυλλιακά πανέμορφη ακόμη και στις πιο κοσμοπολίτικες τότε παραλίες και νησιά. Δεν υπήρχαν οι άσχημες συστοιχίες από ομπρέλες και το τσιμέντο που υπάρχει σήμερα. Εκτός ίσως στην Ρόδο και Κέρκυρα που από παλιά ήταν το μεγαλύτερα κέντρα του μαζικού ξένου και Ελληνικού τουρισμού. Τα μικρά σχετικά ξενοδοχεία Ξενία διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα την εποχή της δεκαετίας του 70 αρχές 80 ήταν το διαμάντι του οργανωμένου και ποιοτικού Ελληνικού τουρισμού, όπως και η Ολυμπιακή, μέχρι που μεταμορφώθηκαν σε στόχοι κομματικού ρουσφετιού. Πως επέζησε η Ολυμπιακή και οι θυγατρικές της με τόσες δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις και τόσες εκατοντάδες χιλιάδες δωρεάν εισιτήρια; Με δις δανεικά από το κράτος. παράνομες επιχορηγήσεις από χρήματα της ΕΕ βέβαια.
#10Τα εύκολα σχόλια για την παλιά Ολυμπιακή είναι τουλάχιστον γραφικά.'88-'89(δεν θυμάμαι ακριβώς) Τζάμπο-Τζετ με προορισμό την Αυστραλία και 300+ ψυχές κάνει χαμηλή πτήση πάνω από το Μοσχάτο με τρεις κινητήρες. Ο τέταρτος είχε εκραγεί μερικά λεπτά πριν κατα την διαρκεια της απογείωσης, με κάποια κομάτια του να κρέμονται από το φτερό. Όλοι επέστρεψαν ασφαλείς και δεν άνοιξε μύτη. Ναι το δημοσίο την βούλιαξε και ταλαιπώρησε και εμάς σαν επιβάτες και φορολογούμενους, αλλά μιλάμε για ένα από τα κορυφαία ρεκόρ ασφάλειας στον τομέα των αερομεταφορών.
Πλάκα κάνεις!29/10/1959: Αεροπλάνο της ΟΑ πέφτει στην Πάρνηθα: 18 νεκροί 8/12/1969: Αεροπλάνο της ΟΑ πέφτει στην Κερατέα: 90 νεκροί 21/10/1972: Αεροπλάνο της ΟΑ πέφτει στο Σαρωνικό: 37 νεκροί23/11/1976: Αεροπλάνο της ΟΑ πέφτει στα Σέρβια της Κοζάνης: 50 νεκροί 3/8/1989: Αεροπλάνο της ΟΑ πέφτει στη Σάμο: 34 νεκροί Πέντε πολύνεκρα δυστυχήματα μόνο κάτι τριτοκοσμικές αεροπορικές της Αφρικής και της Ασίας έχουν.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_aviation_accidents_and_incidents_in_GreeceΚανε μια συγκριση και βγαλε συμπερασμα.Δεν νομιζω να υπαρχει αεροπορικη εταιρεια στον κοσμο χωρις ουτε ενα ατυχημα