Βέφα Αλεξιάδου - Αλεξία Αλεξιάδου - εγγονή Αλεξιάδου:
Το σημείο όπου οι Φόρεστερ συναντούν τους Κορλεόνε της τηλεοπτικής μαγειρικής. Δυναστεία/brand που χτίστηκε πάνω σε τόνους από κατσαρολικά και σπάτουλες, υποσυνείδητα διοχέτευε φαινομενικά καλοκάγαθο μάντρα εκούσιων σφαλμάτων στους χρόνους ψησίματος στις τηλεθεάτριες και στη συνέχεια τα επένδυε σε κοσμήματα. Το δαχτυλίδι με την κοτρώνα που έπεσε τυχαία μέσα στην πουτίγκα μεταφέρεται από τη μια γενιά στην άλλη ως κειμήλιο.
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:
The devil wears γάντια κουζίνας, βγάζει κάτι από τον φούρνο και αμφισβητεί τον θεσμό της πρωινής μοναρχίας, μαχαιρώνοντας πισώπλατα τον μαικήνα της και αναλύοντας με τσιριχτή λεπτομέρεια τη διαδικασία στο κοινό. Ενδιάμεσα τηλεφωνείς για κρατήσεις, να πας να τη φτύσεις κατ' ιδίαν στο μαγαζί της και να φύγεις χωρίς να φας.
Μαρία Λόη:
Συγκρατημένη επανάληψη σπόνσορα βουτύρου, αδιανόητα εκτενής χρήση τάπερ, φυσική και κομμωτηριακή συγγενική σχέση με τηλεπαρουσιάστρια, θεραπαινίδα-πρέσβης μοντερνοποιημένης ελληνικής διατροφής, γυαλίζει το μάτι της αν της τσιμπήσεις λίγο ζαμπονάκι, αν δεν της δώσουν άμεσα εκπομπή θα τα κάνει λίμπα.
Μυρσίνη Λαμπράκη:
Ξεκίνησε ως γευσιγνώστης κρητικών χορταρικών που έπαιρνε με τη σειρά τα σπίτια στην Κυψέλη και χτυπούσε κουδούνια πρωινιάτικα, αλλά πλέον αλλάζει χτενίσματα και νύχια και επισκέπτεται μαντριά, χασάπικα και τυροκομεία της επαρχίας, στήνει κατσαρόλες στις βουνοκορφές και μαγειρεύει φορώντας μπουφάν με γουνάκι. Σπάνια η χρήση υποκοριστικών στα υλικά των συνταγών, ίσως λόγω προφοράς.
Ευτύχης Μπλέτσας:
Ανεξήγητος θαυμασμός απέναντι σε κάθε συνταγή, ακόμα και αν αυτή είναι το βράσιμο νερού για νεσκαφέ, που συμπληρώνεται από σύντομο δεληβορικό-λεκτικό φολκ διαμαντάκι, αφιερωμένο στο μπρόκολο, καθισμένος επάνω στον ανοξείδωτο νεροχύτη. Η γιαγιά που μόλις μαγείρεψε ακολουθεί συγκρατημένα τον ρυθμό ως μάρτυρας του τελειωτικού χτυπήματος στη χειμαζόμενη από μαγειρικούς ιεραπόστολους ελληνική επαρχία.
Τασία Δενδρινού-Κέιτζ: Περήφανη νησιωτοπούλα με έφεση στα μπουζούκια, το ακατάσχετο χολιγουντιανό namedropping και την τήρηση πρακτικών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες του ελληνικού σταρ σίστεμ. Έγινε γνωστή όταν μαγείρεψε μια φορά στον Νίκολας Κέιτζ πριν από 10 χρόνια και από τότε μας το έχει κάνει ένεση. Συνήθως μαγειρεύει μακαρόνια με φόντο τη θάλασσα.
σχόλια