TV cooking with the stars

TV cooking with the stars Facebook Twitter
0
Βέφα Αλεξιάδου - Αλεξία Αλεξιάδου - εγγονή Αλεξιάδου:

Το σημείο όπου οι Φόρεστερ συναντούν τους Κορλεόνε της τηλεοπτικής μαγειρικής. Δυναστεία/brand που χτίστηκε πάνω σε τόνους από κατσαρολικά και σπάτουλες, υποσυνείδητα διοχέτευε φαινομενικά καλοκάγαθο μάντρα εκούσιων σφαλμάτων στους χρόνους ψησίματος στις τηλεθεάτριες και στη συνέχεια τα επένδυε σε κοσμήματα. Το δαχτυλίδι με την κοτρώνα που έπεσε τυχαία μέσα στην πουτίγκα μεταφέρεται από τη μια γενιά στην άλλη ως κειμήλιο.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:

The devil wears γάντια κουζίνας, βγάζει κάτι από τον φούρνο και αμφισβητεί τον θεσμό της πρωινής μοναρχίας, μαχαιρώνοντας πισώπλατα τον μαικήνα της και αναλύοντας με τσιριχτή λεπτομέρεια τη διαδικασία στο κοινό. Ενδιάμεσα τηλεφωνείς για κρατήσεις, να πας να τη φτύσεις κατ' ιδίαν στο μαγαζί της και να φύγεις χωρίς να φας.

Μαρία Λόη:

Συγκρατημένη επανάληψη σπόνσορα βουτύρου, αδιανόητα εκτενής χρήση τάπερ, φυσική και κομμωτηριακή συγγενική σχέση με τηλεπαρουσιάστρια, θεραπαινίδα-πρέσβης μοντερνοποιημένης ελληνικής διατροφής, γυαλίζει το μάτι της αν της τσιμπήσεις λίγο ζαμπονάκι, αν δεν της δώσουν άμεσα εκπομπή θα τα κάνει λίμπα.

Μυρσίνη Λαμπράκη:

Ξεκίνησε ως γευσιγνώστης κρητικών χορταρικών που έπαιρνε με τη σειρά τα σπίτια στην Κυψέλη και χτυπούσε κουδούνια πρωινιάτικα, αλλά πλέον αλλάζει χτενίσματα και νύχια και επισκέπτεται μαντριά, χασάπικα και τυροκομεία της επαρχίας, στήνει κατσαρόλες στις βουνοκορφές και μαγειρεύει φορώντας μπουφάν με γουνάκι. Σπάνια η χρήση υποκοριστικών στα υλικά των συνταγών, ίσως λόγω προφοράς.

Ευτύχης Μπλέτσας:

Ανεξήγητος θαυμασμός απέναντι σε κάθε συνταγή, ακόμα και αν αυτή είναι το βράσιμο νερού για νεσκαφέ, που συμπληρώνεται από σύντομο δεληβορικό-λεκτικό φολκ διαμαντάκι, αφιερωμένο στο μπρόκολο, καθισμένος επάνω στον ανοξείδωτο νεροχύτη. Η γιαγιά που μόλις μαγείρεψε ακολουθεί συγκρατημένα τον ρυθμό ως μάρτυρας του τελειωτικού χτυπήματος στη χειμαζόμενη από μαγειρικούς ιεραπόστολους ελληνική επαρχία.

Τασία Δενδρινού-Κέιτζ: Περήφανη νησιωτοπούλα με έφεση στα μπουζούκια, το ακατάσχετο χολιγουντιανό namedropping και την τήρηση πρακτικών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες του ελληνικού σταρ σίστεμ. Έγινε γνωστή όταν μαγείρεψε μια φορά στον Νίκολας Κέιτζ πριν από 10 χρόνια και από τότε μας το έχει κάνει ένεση. Συνήθως μαγειρεύει μακαρόνια με φόντο τη θάλασσα.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ