Ένα αίσθημα ικανοποίησης για την εφαρμογή των νόμων

Facebook Twitter
0

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή στην πολιτική σκηνή το blog αυτό δήλωσε την απέχθεια του για το φαινόμενο.

Δεν είχε λύσεις για το τι έπρεπε να γίνει όπως τόσοι και τόσοι λαλίστατοι στα social media, κατέγραφε όμως αυτά που παρατηρούσε.

Από την άνοδο της στις εκλογές μέχρι την μετατροπή της σε lifestyle εμμονή. Από τις δηλώσεις για τους υπάνθρωπους μέχρι τις «καμένες»  με τον «σέξι Ηλία». Από τις Τζωρτζέλες και τα μεσημεριανά μέχρι την υποκρισία των σοβαρών που τους έδιναν τον λόγο. Από τους γείτονες μου στο πατρικό μου σπίτι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή γιατί ήταν αγαναχτισμένοι με το σύστημα που τους φορολογούσε και δεν διόριζε την κόρη τους, μέχρι την σάχλα των μπουζουκοτραγουδιστών. Από την κοινωνική προσφορά της ΕΡΤ που τους έκλεισε τα μικρόφωνα για ένα εξάμηνο μέχρι τον Πακιστανό που πήγαινε στην δουλειά του στην λαϊκή και τον έφαγαν πάνω στο ποδήλατο. Και τόσα άλλα που δεν θυμάμαι πια.

Τα περισσότερα από αυτά τα κείμενα γράφτηκαν εύκολα. Κυλούσαν μέσα μου όπως ο θυμός μου για αυτό το φαινόμενο: Σαν νερό. Ο λόγος που έγραφα για την Χ.Α ήταν για να μοιραστώ αυτό τον θυμό μου μαζί σας. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνω ήταν να τον κοντρολάρω. Να αποφύγω τις προσβλητικές εκφράσεις, να σας μιλήσω όπως μιλάω στους φίλους μου για την Χ.Α βάζοντας τα απαραίτητα «μπιπ» εκεί που έπρεπε. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ξεκίνησε ένας διάλογος. Αναγνώστες μοιράστηκαν μαζί μου τους προβληματισμούς τους. Αυτός (θα έπρεπε να) είναι κατά την γνώμη μου ο στόχος των blogs, των ηλεκτρονικών στηλών, όπως θέλετε πείτε τα: Να αποτελούν αφορμή για συζήτηση.

Όπως λοιπόν μοιράστηκα την αγανάχτηση μου και τον θυμό μου όλο αυτό τον καιρό για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, θεωρώ δίκαιο να μοιραστώ μαζί σας και την ικανοποίηση μου για την εφαρμογή τον νόμων. Είναι η πρώτη ουσιαστική κίνηση που γίνεται για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Χωρίς υπεκφυγές και πλάγιους τρόπους, επιτέλους ευθέως κοιτάει η Πολιτεία  την Χρυσή Αυγή στα μάτια και εφαρμόζει τους νόμους. Κάνει αυτό που έπρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό.

Υ. Γ

«Μείνετε μαζί μας» που λένε και στην τηλεόραση. Τώρα αρχίζει η ωραιότερη θεατρική παράσταση. Αυτοί που προσπάθησαν να μας κάνουν να συνηθίσουμε το lifestyle της Χ.Α τώρα είναι φουλ εναντίον της. Θα τους ξεχωρίσεις εύκολα: Φωνάζουν πιο δυνατά από όλους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ