Η μάχη του καλύτερου μου φίλου #3

Facebook Twitter
0

Beavis and Butthead

Είναι μεσημέρι, μόλις έχουν φάει οι ασθενείς όταν  εισβάλλει απ το πουθενά στον θάλαμο, ένας άντρας γύρω στα σαράντα. Είναι σε κατάσταση πανικού, τον οποίο εξωτερικεύει με λίγο άκομψο τρόπο. Θέλει να μάθει τι έχει ο κάθε ασθενής που βρίσκεται στο δωμάτιο και ταυτόχρονα να μοιραστεί την αγωνία του για τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης που περιμένει. Κανένας δεν φαίνεται να ενοχλείται, όλοι του απαντούν στις ερωτήσεις του με λεπτομέρειες (πότε ανακάλυψαν την ασθένεια, σε πιο στάδιο της θεραπείας είναι κ.τ.λ) και ταυτόχρονα προσπαθούν να τον καθησυχάσουν λέγοντας του ότι θα πάνε όλα καλά. Σκέφτομαι ότι και εγώ στην ίδια κατάσταση πανικού θα ήμουν αν περίμενα τα αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων, αλλά δεν θα εξωτερίκευα τον πανικό μου, ούτε φυσικά θα είχα το θάρρος-θράσος να μπω σε ένα δωμάτιο με άγνωστους ασθενείς και να αρχίσω  τις ερωτήσεις.

Έχει περάσει πάνω από μια ώρα και συνεχίζει απτόητος, μέχρι που ρωτάει «Και αν όλα δεν πάνε καλά;». Τότε, ένας ασθενής γύρω στα πενήντα του απαντά «Ε τότε ραντεβού στον άλλο κόσμο» και βάζει τα γέλια. Γελάει και ο Δ. Ο άντρας ανοίγει την πόρτα και εξαφανίζεται. Όσοι είμαστε δίπλα στους ασθενείς κάνουμε πως δεν ακούσαμε. «Γιατί δεν γελάς;» με ρωτάει ο Δ. «Γιατί δεν γελάω με χοντράδες» του απαντάω και φυσικά λέω ψέματα. Θυμάμαι τα γέλια που είχα ρίξει μόνος μου βλέποντας τους Beavis and Butthead παλιότερα ή το South Park τα τελευταία χρόνια. Ποιος νοιάζεται για την πολιτική ορθότητα όταν είναι μόνος του στον καναπέ;

Στον δωμάτιο ενός νοσοκομείου το μη πολιτικά ορθό χιούμορ, προκαλεί ρίγη τρόμου, απ ότι φαίνεται περισσότερο στους υγιείς παρά στους ασθενείς.

Καρπούζι και κακή τηλεόραση

Ακούω έναν ασθενή απ το διπλανό κρεβάτι να περιγράφει το αγαπημένο του burger. Είναι το πρώτο πράγμα που θέλει να φάει όταν τελειώσουν όλα αυτά. Έχει μια σαδιστική ή μαζοχιστική εμμονή στις λεπτομέρειες. Κιμάς από το  κρεοπωλείο της γειτονιάς του, φρέσκια ντομάτα απ το χωριό της θείας του, το αγαπημένο του τυρί, ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού.

Στον διάδρομο κάποιος λέει «Μόλις βγούμε θα φας όση πίτσα θες, τώρα δεν γίνεται».

Ο Δ μου λέει «Θέλω ποτό και αλάτι».

Όταν γυρίζω σπίτι απ το νοσοκομείο, φτιάχνω μια απλή μακαρονάδα. Από πάνω βάζω όσο τυρί θέλω και μετά από καιρό πίνω ένα ποτήρι Coca Cola.

Ύστερα τρώω στο τραπέζι της κουζίνας, την πρώτη φέτα καρπούζι του φετινού καλοκαιριού. Στο καθιστικό παίζει,  η ανοιχτή τηλεόραση. «Σταματίνα μου για εμένα ο Armani δεν είναι σχεδιαστής είναι έμπορας. Δεν τον δέχομαι σαν σχεδιαστή» ακούγεται η φωνή ενός βλάκα. Ακόμα και αυτή η απόλαυση, το καρπούζι και η κακή τηλεόραση ένα μεσημέρι του Ιούλη δεν μου φαίνεται πια δεδομένη

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ