Ο Διαχρονικός Γιάννης Πετρίδης

Ο Διαχρονικός Γιάννης Πετρίδης Facebook Twitter
0

Κάθε φορά που ακούω την εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη ,ξαναγίνομαι μαθητής .Σταυρώνω τα δάχτυλα των χεριών ,καρφώνω το βλέμμα στην κεραία του ραδιοφώνου, κουνάω το κεφάλι κάθε φορά που συμφωνώ και καταλαβαίνω αυτό που θέλει να πει ,σημειώνω όταν έχω απορίες για να τις ψάξω αργότερα.

 

Είναι «ο δάσκαλος» που αγαπά αυτό που κάνει μεταδίδοντας στους μαθητές –ακροατές την αγάπη για την μουσική. Ακομπλεξάριστος με όλα τα μουσικά είδη  συνδυάζοντας την εμπειρία τόσων χρόνων με το άσβεστο πάθος  για αυτό που κάνει είναι από τους λίγους  παραγωγούς ραδιοφώνου που αξίζει να ακούσεις .

 

Το κοινό παραμένει φανατικό , τόσα χρόνια. Ιστορίες φαντάρων που κατέβηκαν από το τρένο για να τον ακούσουν ,τηλέφωνα που του θυμίζουν  μια εκπομπή από την δεκαετία ογδόντα που και ο ίδιος έχει ξεχάσει ,άνθρωποι που μεγαλώνουν κάνουν παιδιά και παραμένουν σταθεροί ακροατές

 Αρκετές φορές θυμάμαι την σκληρή κριτική που κάνει στο ελληνικό κοινό και στον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική. Μοιάζει να θέλει να ταρακουνήσει παλιούς και νέους ,να μας βγάλει από την λογική του «φάστ φουντ» που έχουμε πέσει οι περισσότεροι να «κατεβάζουμε»  δηλαδή όλοι μέρα μουσική χωρίς τελικά να την ακούμε  

Η φωνή του Πετρίδη δεν εκπέμπει την «μούχλα» του Μαστοράκη .Δεν έχει την «τηλεοπτική χαριτωμενιά» του Πολυχρονίου.Είναι ένας άνθρωπους που μπορεί να αγαπά την δεκαετία του εξήντα αλλά κοιτά άφοβα το μέλλον της μουσικής χωρίς παρωπίδες .

 

Σε μια εποχή που το ραδιόφωνο έχει γεμίσει χαζοχαρούμενες φωνές ,ανθρώπους χωρίς μουσικές γνώσεις  με τον χορηγό και το play list να έχουν τον πρώτο ρόλο κάθε φορά που ακούω το «Από τις 4 στις  5» , η αγάπη μου για αυτό το μέσο ξαναγεννιέται

  

 ΥΓ1 

Του είχα στείλει πριν μερικά χρόνια  ένα mail για τον πρώτο δίσκο των fischerspooner .Ο ήχος τους είχε τρελάνει τότε κοινό και κριτικούς .Θυμάμαι μου είχε απαντήσει αμέσως «Μου αρέσουν και εμένα αρκετά αλλά πρέπει να περιμένουμε τον δεύτερο δίσκο για να σχηματίσω ολοκληρωμένοι άποψη για αυτούς».Τελικά ο δεύτερος δίσκος δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο κοινό και κριτικοί έπαιρναν πίσω τα αυθόρμητα επαινετικά σχόλια που είχαν κάνει για τον πρώτο

ΥΓ2 

Βρίσκομαι στο γάμο της αδερφής του κολλητού μου που δουλεύει στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Στο τραπέζι πέφτει από εμένα το όνομα του Πετρίδη. Εκφράζω τον θαυμασμό μου. Εκνευρισμένη μια κυρία γύρω στα πενήντα γυρίζει και μου λέει «Μα καλά τι έχει αυτός ο άνθρωπος και όλοι ρωτούν για αυτόν ;».

Ποτέ δεν θα μάθεις…….   

http://apotis4stis5.blogspot.com/ .

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ