Για τα Χείλια Λουλούδια

Για τα Χείλια Λουλούδια Facebook Twitter
0

Επιτέλους ακούσαμε τον Γιάννη Παλαμίδα σε κάτι άλλο πέραν των συνθέσεων της Λένας Πλάτωνος και των δικών του! Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω ενός συγκροτήματος με προγκρεσιβοροκάδικες καταβολές, μιας μπάντας που θα θύμιζε, αμυδρά έστω, τους αγγλόφωνους Apocalypsis από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Γιατί η μουσική που αρέσει στον Παλαμίδα και που μάλλον δεν ευδοκίμησε στη χώρα μας ήταν αυτή των Emerson, Lake & Palmer, των Genesis και των King Crimson.

Πίσω από το συγκρότημα Χείλια Λουλούδια βρίσκεται ο Ηρακλής Ιωσηφίδης. Έγραψε μουσική, στίχους, επιμελήθηκε την παραγωγή και την τελική μίξη.

Για τα Χείλια Λουλούδια Facebook Twitter

Επίσης τραγούδησε, έπαιξε κιθάρες, κοντραμπάσο, πνευστά, μαντολίνο, λαούτο, βιόλα ντα γκάμπα και ουκελέλε. Οι υπόλοιποι μουσικοί της μπάντας είναι ο Νίκος Νικολαΐδης στο μπάσο, ο Δημήτρης Αφείδης στα ντραμς, ο Βασίλης Αβδελάς στο πιάνο, το hammond organ και το synthesizer, ο Κωστής Λιολιόπουλος στα κρουστά, το ξυλόφωνο και τις κιθάρες και ο Μάνος Κοσμίδης στο...κήρυγμα! Συμμετέχουν η May Roosevelt με το theremin της στην ''Προσευχή'', η Δάφνη Παπαστρατή με το σαξόφωνο της στο εναρκτήριο ''Του Θηρίου'', ο Jap στα κρουστά και ο Θανάσης Φωτιάδης στο πιάνο.

Πριν από λίγες μέρες ήρθε στα χέρια μου το cd των Χειλιών Λουλουδιών, το δεύτερο τους από το 2008, αν τα λέω σωστά. Τίτλος του, ''Η μουσική που παίζουν στο βυθό'' (ανεξάρτητη παραγωγή φυσικά), μέσα σ' έναν καλόγουστο χάρτινο θαλασσί φάκελλο.

 

Για τα Χείλια Λουλούδια Facebook Twitter

Ο Παλαμίδας ερμηνεύει τα πέντε από τα δώδεκα συνολικά τραγούδια. Μεταξύ αυτών, και έναν ηλεκτρισμένα μελοποιημένο Μίλτο Σαχτούρη, αφού του συγκεκριμένου ποιητή τού ταίριαζαν ανέκαθεν οι ροκάδες και οι τζαζίστες.

Ένα άλμπουμ με περίτεχνες αρμονίες εκ μέρους του Ιωσηφίδη, ηθελημένα χαοτικό καθώς προχωρούν τα tracks, αλλά και με τον αέρα του all time classic, της ευχέρειας δηλαδή να παλιώνει μέσα στον επερχόμενο χρόνο σαν το κρασί. 

Και κάτι ακόμη: Στίχοι σαν αυτοί της ''Προσευχής'', ξεκάθαρου καρυωτακικού ύφους, συγκρούονται με το flower pop όνομα του συγκροτήματος.

 

Θεέ μου προστάτεψε μας

από αδύναμες κατάρες και από τη σιγουριά της επιφάνειας

από την αχρείαστη διαίσθηση και τους ετοιμόλογους ανθρώπους

από τα γκρίζα αυτοκτονικά πρωινά και τον ελαφρύ ύπνο

από τα ταξίδια και από τα σπίτια με τις όμορφες αυλές

 

Εμένα, παρ' όλα αυτά, αγαπημένο μου κομμάτι παραμένει ο αναθεωρημένος ''Μαύρος μου σκύλος'' που τραγουδάει ο Παλαμίδας, το δεύτερο - μετά τον ''Μάρκο'' της Πλάτωνος - τραγούδι, στο οποίο περιγράφεται η σπαρακτική σχέση ενός ανθρώπου με τον σκύλο του.

 

Το cd ''Η μουσική που παίζουν στο βυθό'' των Χειλιών Λουλουδιών μπορείτε να το ''κατεβάσετε'' δωρεάν ή να προμηθευτείτε την κανονική του έκδοση στα 10 ευρώ, με μια επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα τους: www.xeilialouloudia.gr 

 

Στο βίντεο του post, η ''Μπαλάντα'' με ερμηνευτή τον Γιάννη Παλαμίδα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ