Βορίδης: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα»

Βορίδης: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα» Facebook Twitter
30

Η αναφορά του Μάκη Βορίδη στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου και η σκληρή κριτική που άσκησε στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ από το βήμα του προσυνεδρίου της Ν.Δ. έφεραν νωρίς τις πρώτες κόντρες στη δικομματική.

Ο κ. Βορίδης, έριξε όλη την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, στον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας:  «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Παράλληλα, καταφέρθηκε γενικώς κατά της Αριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ήττα της αριστεράς είναι και νίκη της παράταξής μας», εξυμνώντας στη συνέχεια τον ιδρυτή της Ν.Δ. Κ. Καραμανλή.

Η αναφορά Βορίδη στον Ανδρέα Παπανδρέου και οι σκληρές του επικρίσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπευθύνου επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος απάντησε μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντας τον κοινοβουλευτικό εκρπόσωπο της συγκυβερνώσας Ν.Δ. «γνήσιο νοσταλγό του χουντικού παρελθόντος του» .

«Ο Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του, για να καλύψει το φτύσιμο από τον Αντώνη Σαμαρά. Οσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στην ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα», έγραψε ο κ. Καρύδης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Φώφη Γενηματά, αλλά σε πιο ήπια γραμμή:

«Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.

 

Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια.

 

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση, αλλά και με την απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο».

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Σχολιάζει την πραγματικότητα ως σαν να κυβερνά κάποιος άλλος»

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Σχολιάζει την πραγματικότητα ως σαν να κυβερνά κάποιος άλλος»

«Μαθήματα δημοκρατίας και μετασχηματισμού του νοήματος του Πολυτεχνείου με άμεσους συνεργάτες τον Μάκη Βορίδη, τον 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη περιττεύουν»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: 51 χρόνια μετά το μήνυμα του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να σηματοδοτεί την αφοσίωση στη Δημοκρατία

Πολιτική / Μητσοτάκης: 51 χρόνια μετά το μήνυμα του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να σηματοδοτεί την αφοσίωση στη Δημοκρατία

«Η Ελλάδα του 2024 τιμά τους αγωνιστές του ‘73 με τα πανεπιστήμιά της ανοιχτά στη σύγχρονη γνώση. Θυμίζοντας πως η χούντα ήταν εκείνη που πρώτη τα βεβήλωσε και τα κατέστρεψε» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Διαγραφή Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία

Οργή του πρωθυπουργού για τις απόψεις που εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο «Βήμα» - «Ο κ. Σαμαράς θέτει εαυτόν για δεύτερη φορά μετά το 1993 εκτός ΝΔ» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Παραιτήθηκε ο πολιτικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Ρούσσος Κούνδουρος

Πολιτική / Παραιτήθηκε ο πολιτικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Ρούσσος Κούνδουρος

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές δεν συμμετείχε στις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας της 8ης Νοεμβρίου, καθώς δεν συμμετείχε ο ομόλογός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Ο Παπανδρεού έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης αλλά το να θεωρείται αποκλειστικά υπεύθυνος απλά βολεύει τους υπόλοιπους υπεύθυνους.Ο Παπανδρέου ανέλαβε μια χώρα που η ανισότητα μεταξύ φτωχών - πλουσίων ήταν τεράστια και ο λαός της ήταν διχασμένος στο δίπολο δεξιά - αριστερά με ιδιαίτερο φανατισμό (και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να τα αντιμετωπίσει).Για την αντιμετώπιση του πρώτου, θέλησε να αναπτυχθούν οικονομικά τα κατώτερα στρώματα και να μικρύνει η ψαλίδα. Χρησιμοποιήθηκαν προσλήψεις στο δημόσιο, ανάπτυξη συνεταιρισμών, ανάπτυξη ιδιωτικών επιχειρήσεων μέσω κρατικών αναθέσεων κτλ.Για την αντιμετώπιση του δεύτερου περιόρισε την ισχύ της αστυνομίας, χρησιμοποίησε τις προσλήψεις γιατί μέχρι τότε στο δημόσιο έπρεπε να είσαι εθνικόφρων κ.α.Φυσικά στην πορεία όλα πήγαν κατά διαόλου, με τεράστιο δικό του μερίδιο ευθύνης, γιατί οι προσλήψεις έγιναν ψηφοθηρικό εργαλείο, οι συνεταιρισμοί είχαν ως παραγόμενο προιόν ¨μερσεντέ¨ και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έμαθαν στην κρατική επιδότηση και στις μίζες και δεν στράθηκαν ποτέ στο εξωτερικό. Επίσης ο περιορισμός της ¨εξουσίας¨ της αστυνομίας, ήρθε με μια νοοτροπία όπου η ασυδωσία ερμηνεύτηκε ως ελευθερία και το οτι αν ακολουθείς κανόνες είσαι φασίστας.Οποιοσδήποτε τον αντικατέστησε έκανε ακριβώς το ίδιο (και ο Μητσοτάκης που ζεί για να μας πείσει για το αντίθετο, αλλά εκτόξευσε το χρέος ακόμη περισσότερο).Οι αφορισμοί είναι εύκολοι, επίσης το να είσαι ¨μετά Χριστό προφήτης¨ είναι εύκολο. Μην ξεχνάμε ότι, για τους περισσότερους, τις βάσεις για την κριτική μας σκέψη τις αποκτήσαμε γιατί κάποια στιγμή έγινε εφικτό στην μάζα των Ελλήνων (στους γονείς μας) να διαθέσουν χρήματα για τις σπουδες μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, πράγμα που μεχρι τότε ήταν αδιανόητο.Επίσης η εναλλακτική δεν θα ήταν απαραίτητα τάξη στα οικονομικά και απουσία μνημονίου. Θα μπορούσαν απλά τα χρήματα να έχουν μοιραστεί σε λιγότερους, και να έχουμε πάλι μνημόνιο.
Ακόμα και οι πασόκοι συμφωνούν σε αυτό απλά ενόχλησε που το είπε ο ακροδεξιός Βορίδης. Αλλά το σωστό είναι να λέμε άρχισε και συνεχίστηκε μέχρι και το 2009 και από τα δύο κόμματα. Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια.
κ πολύ καλά τα είπε!!! ουδεμία σχεση έχω με το χώρο της νδ κ φυσικά ως νέος άνθρωπος δεν θα μπορούσα να έχω και σχέση με χουντικές ιδέες κπλ(αυτό για να προλάβω κακοπροαίρετους ). Από πιο μικρή ηλικία δ μπορούσα να καταλάβω γιατί θεωρούμε ηγέτη έναν άνθρωπο που στη πραγματικότητα ο κόσμος απλά τον αγάπησε γιατί μοίρασε αλόγιστα χρηματα του δημοσίοπυ χωρίς να έχει καποιο συστημα ελεγχου για τις επενδύσεις που υποτίθεται θα έκανε ο κόσμος με τα λεφτά που πήρε ως επιδοτήσεις που "αβέρτα" έδινε... αν δ κάνω λάθος η έκφραση "Τσοβόλα δωστα όλα" είναι της εποχής αυτής. Σίγουρα το χρέος κ η νοοτροπία του Ελληνα δ θα ήταν τέτοια αν δ είχαμε ζησει αυτα τα "χρυσα" χρόνια του Ανδρέα. μάθαμε να είμαστε "παρτάκιδες"...αυτό μας έμαθε το πολιτικό λαικιστικό σύστημα...χωρίς βέβαια να αποποιούμαστε τις ευθυνες μας ο καθένας! εγώ απορώ πως η άποψη αυτή επρεπε να φτάσουμε στο 2013 κ σε αυτό το χάλι σα χώρα για να ακουστεί επιτέλους! (κ φυσικά οι πολιτικοί που ακολούθησαν είναι το ίδιο κ περισσότερο υπεύθυνοι για την κατάστασή μας!)
Καλα, ο Παπανδρεου εκανε και ενα ΑΣΕΠ πριν μας αφησει χρονους. Ο Βοριδης μεσα στην αντιμεταπολιτευτικη του μανια ξεχναει βολικα να μας πει τι εκανε ο αλλος απιθανος πρωθυπουργος που ειχαμε το 2004-2009 πριν κανει την ηρωικη εξοδο στο τελος. Αλλα βλεπεται αυτος και ο Βοριδης ειναι τωρα στο ιδιο μαγαζι, και σε αυτα ισχυει το "αν δεν παινεψεις το σπιτι σου"..
Ο Μαυρουδής Βορίδης,απλώς,εξέφρασε την στεναχώρια του για το πρόσωπο του Άρχοντα - Καραμπουζουκλή - Αλανιάρη Αντρέα που έστειλε την αστική Δεξιά στον χρονοντούλαπο της Ιστορίας για μπόλικα έτη...
Θέλει ο Βορίδης να κρυφτεί και ο θυμός για τη μη υπουργοποίηση δεν τον αφήνει.Όταν ένας πρώην τσεκουροφόρος χουντικός μιλάει έτσι για τον Ανδρέα Παπανδρέου, απλά βοηθάει τους παλιούς να θυμούνται και τους νεότερους να καταλαβαίνουν τι σημαίνει παλιά καλή δεξιά, η οποία επανακάμπτει δριμύτερη.
Λήδα, δεν παίζει θυμός για τη μη υπουργοποίηση του. Κατ' εμέ είναι μια σχεδιασμένη κίνηση της Ν.Δ., με στόχο να διασκεδάσουν λίγο τη δυσαρέσκεια που έχει έπελθει στο καραδεξιό ακροατήριο από το τακίμι που έχουν κάνει με το ΠΑΣΟΚ.
Ίσως να έχεις δίκιο. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να θέλει ο Βορίδης να πάρει θέση για τη μετά Σαμαρά εποχή, που όπως λένε πολλοί δεν αργεί να έρθει.
Παροτι δεν θεωρω την αριστερα ως τον σωστο τροπο διακυβερνησης ενος κρατους δεν μπορω παρα να γελαω με αυτα που λεει ο Βοριδης. Ειδαμε και την ''δεξια'' της ΝΔ ποσο καλα τα εχει παει μεχρι τωρα παροτι αναλογικα εχει πολυ λιγοτερα χρονια στην εξουσια απ το ΠΑΣΟΚ.
Λοιπόν αν έχω καταλάβει καλά, το σχέδιο είναι κατάργηση του ΠΑΣΟΚ και δημιουργία νέου κόμματος που θα λέγεται Δημοκρατική Παράταξη. Υποθέτω ότι τους έχουν πει επικοικωνιολόγοι ότι το προϊόν ΠΑΣΟΚ χαιρέτησε. Αποκλείεται να χρησιμοποιείται ο όρος με τέτοια συχνότητα από στελέχη και τον αρχηγό του κόμματος τυχάια. Πολύ θα ήθελα να ξέρω αν για το νέο κόμμα υπάρχει συμφωνία κοινής καθόδου με Σαμαρά όμως..
Ένας λόγος που επικαλούνται την δημιουργία νέου κώματος μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι για τα χρέη που έχουν και όχι τίποτε άλλο .Με την δημιουργία του νέου κώματος παραγράφονται τα χρέη του παλιού και τράβα μετά εσύ να τα βρεις και όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ καλή και η παράσταση του Μάκη Βορίδη (πλήρωνε μετά εσύ τους φόρους σου αγκομαχώντας και χωρίς ανάσα)
Πες τα ρε Βορίδη. Ο Παπανδρέου την χαντάκωσε την χώρα (όχι τα εκατομμύρια που τον ψηφίζανε) πάνω που ο Παπαδόπουλος την είχε σώσει ε; Δεν ξέρω γιατί ντρέπεσαι και δεν ολοκληρώνεις την σκέψη σου.
@ÄsthetΔίκαιο έχεις. Εδώ έδωσαν στον Σωκράτη να πιει τα κώνεια. Και τον Θουκυδίδη τον έστειλαν εξορία. Εμ τον Κολοκοτρώνη που τον φυλάκισαν; Τώρα όμως βρες την κατηφόρα:http://2.bp.blogspot.com/_ogqTiDnCvgM/TIKUhmAjQVI/AAAAAAAAAdM/37Q-B4beqq4/s1600/GRvsEUGDPpc.jpg(αναλυτικά: http://aei.pitt.edu/1843/1/ENEPRI_WP25.pdf)homework: Εντόπισε την ανηφόρα στο λογαριασμού του χρέους (για να μη στα ταΐζω όλα στο στόμα)
Το πας πολύ μακριά. Το πρόβλημα της δεξιάς στην Ελλάδα μέχρι το πραξικόπημα ήταν ότι ενώ στην υπόλοιπη (δυτική) ευρώπη βάθαινε μετά το πόλεμο η δημοκρατία (συνοδευόμενη και από υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης) στην Ελλάδα είχε επιλέξει να στηρίξει ένα πολιτικό καθεστώς που παρέπεμπε περισσότερο σε χώρα της λατινικής αμερικής. Και μετά τα Ιουλιανά και το πραξικόπημα την αποτυχία του μετεμφυλιακού πολιτικού συστήματος χρεώθηκε και η δεξιά πτέρυγα του κέντρου που στήριξε τις βασιλικές παρεμβάσεις. Έτσι μετά το 75' η δεξιά παρόλο τον εκσυγχρονισμό της ήταν γενικά απονομιμοποιημένη, το κέντρο ανύπαρκτο και ο δρόμος ήταν ανοιχτός για τον Παπανδρέου. Το θέμα είναι ότι γενικά όλοι δείχνουν εύκολα την πασοκική οκταετία με το δάχτυλο, αλλά λιγότεροι παραδέχονται την ιστορική αποτυχία του πολιτικού συστήματος πριν το 74'.Όσο για τα στατιστικά περί σύγκλισης των ΑΕΠ, απλά έχε υπόψη (που σίγουρα το έχεις) ότι οι αρχές της δεκαετίας του 80' ήταν μια περίοδος στασιμότητας ή μείωσης του ΑΕΠ για όλη την ευρώπη (το ελληνικό ΑΕΠ ξαναρχίζει να αυξάνεται από το 85 και μετά). Όσο για το χρέος δεν αντιλέγω, απλά θα επιθυμούσα μια πιο διαφοροποιημένη προσέγγιση για τη δεκαετία του 80', όπου να εξετάζεται χωριστά ποιά συμβολή είχαν στην αύξηση του χρέους π.χ. οι κοινωνικοποιήσεις των προβληματικών επιχειρήσεων ως (αποτυχημένης) στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης της ελληνικής βιομηχανίας, η αύξηση των κοινωνικών παροχών ή η αύξηση των μισθοδοτούμενων από το δημόσιο.
Δεν έχω πρόβλημα παραδοχής των προβλημάτων πριν από το 74. Αυτό που λέω είναι ότι Παπανδρέου είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στην οποία έριξε την εντυπωσιακότερη κλωτσιά που θα μπορούσε. "ότι οι αρχές της δεκαετίας του 80' ήταν μια περίοδος στασιμότητας ή μείωσης του ΑΕΠ για όλη την ευρώπη ..."Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι αυτό ενισχύει το επιχείρημα μου. Ποια η μεταβολή ενός κλάσματος που διαθέτει έναν παρανομαστή που μικραίνει;Κατά τα λοιπά παρατηρώντας τις ψήφους αντιλαμβάνομαι πως οπαδοί της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής (αυτή συζητώ!) του Παπανδρέου εξακολουθούν να υπάρχουν. Όμως δεν φταίνε οι ψηφοφόροι που επέλεξαν δια των ψήφων τους τις συγκεκριμένες πολιτικές - ούτε οι τότε πολιτικοί που τις εφάρμοσαν. Φταίει μόνο η τρόικα και το ΔΝΤ
Αυτό το:Ο Αντρέας φταίει, μου θυμίζει μια διδακτική ιστορία, στην οποία ένας μεγάλος στρατηγός έχασε έναν πόλεμο μέσα από τον τάφο του. Πώς έγινε αυτό; Ο εν ζωή στρατηγός ακολούθησε επακριβώς τις τακτικές που χρησιμοποιούσε ο μεγάλος στρατηγός, ηττήθηκε, και ρίξαν τις ευθύνες στον μακαρίτη μεγάλο στρατηγό και τις τακτικές του. Καθώς αδυνατούσαν να καταλάβουν πως οι συνθήκες, τότε που ενεργούσε ο μεγάλος στρατηγός ήταν διαφορετικές.Ψιτ, Έλληνες, αυτό το σημαντικό πράγμα που έχουμε μέσα σας: την εμπειρία των σαλονιών, που γίνεται, απαίτηση να ξαναεπιστρέψουμε εκεί. Μας το δημιούργησε ο Αντρέας.
Aν και συμφωνώ ότι η περίοδος Ανδρέα Παπανδρέου είναι υπεύθυνη για πολλά δεινά της χώρας και οι πασόκοι δεν παλεύονταν ποτέ, εντούτοις δεν ήταν η μόνη υπεύθυνη περίοδος, δεν ήταν το μόνο κόμμα (φαίνεται ότι ο Βορίδης ξεχνά ότι το κόμμα στο οποίο πρόσκειται συνέχισε να λειτουργεί με την ίδια προβληματική νοοτροπία που κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ - μάλλον γιατί τότε ήταν χουντικός) και ενδεχομένως η συγκεκριμένη περίοδος είχε και κάποια θετικά (εκσυγχρονισμός θεσμών κλπ)ειδικά αν αναλογιστούμε και το πόσο συντηρητική ήταν η δεξιά της εποχής. Επίσης κακά τα ψέμματα ένωσε τους Έλληνες, με την έννοια ότι βοήθησε στο ξεπέρασμα αρκετών εμφυλιοπολεμικών συνδρόμων και με αυτό έρχομαι στο δια ταύτα: Εκτός του ότι η "καταστροφή" της χώρας είναι πολύ πιο σύνθετο πρόβλημα, ο Βορίδης έχει ακόμη την ακροδεξιά συνήθεια να διχάζει. Θέλει και κυβέρνηση συνεργασίας. Τέλος πάντων, ας φαγωθούνε μεταξύ τους, έτσι κι αλλιώς γτπ είναι και οι δύο - αλλά το πρόβλημα είναι ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι παρόμοια, δηλαδή "εμφυλιοπολεμική".
Ο Καποδίστριας φταίει για όλα. Ή ο Όθωνας.Ας τα ρίξουμε σε εκείνους για να φάμε και λίγο χρόνο ακόμα αμπελοφιλοσοφώντας για τι συνέβη και να γλιτώσουμε και από την κουραστική διαδικασία του να κάνουμε και τίποτα για να διορθώσουμε τα πράγματα.(Δε με νοιάζει τι έκανε ο Παπανδρέου. Ή οποιοσδήποτε "Παπανδρέου" πριν και μετά από εκείνον. Με νοιάζει ότι έχουμε τα χάλια μας και εμείς ψάχνουμε την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι)
προσωπικά με νοιάζει το ξύλο που έριχνε πριν ο Βορίδης και η ευγένεια της κοσμοθεωρίας του όχι μόνο για την ιστορία αλλά και για μελλοντική χρήση. Επίσης για μελλοντική χρήση και προφύλαξη με νοιάζει τι έκανε ο Παπανδρέου και οι τότε ομοιδεοσυνεργάτες του οι οποίοι ζουν ανάμεσά μας, αποφασίζουν με ακάλυπτα γραμμάτια, πίνουν νερό στο όνομά του και μεθούν με το αστείρευτο κρασί της Ανδρεϊκής "ιδεολογίας".
car der ine και εμένα με νοιάζει το ξύλο που έριχνε ο Βορίδης γιατί ο Βορίδης είναι ακόμα στην πολιτική σκηνή, τον ψηφίζουν και τον βάζουν εκεί μέσα να μας αντιπροσωπεύει.Με ΑΥΤΟ θα έπρεπε να ασχοληθούμε όμως, έτσι για αλλαγή, σε αυτή τη χώρα.Με το σήμερα και με το αύριο. Να ξέρουμε και το χθες βέβαια, αλλά ας προχωρήσουμε παρακάτω επιτέλους.Και επαναλαμβάνω: όσο συζητάμε για τον Ανδρέα/Καραμανλή/Σημίτη (κτλ κτλ) του χθές τόσο οι επίδοξοι Ανδρεες/Καραμανλήδες/Σημίτηδες του σήμερα θα βρίσκουν πρόσφορα έδαφος να συνεχίσουν να φυτρώνουν, σε μια κοινωνία που θα έχει μόνιμα το βλέμμα της στραμμένο στο παρελθόν.
ΒΛΑΚΕΙΕΣ (ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ) από τον "μετανιωμένο ακτιβιστή" και "δυναμικό δελφίνο" της ΝΔ (επί του παρόντος- διότι αύριο κανείς δεν ξέρει τι άλλες κωλοτούμπες θα κάνει)!
Ειναι ενδιαφερον, αλλα και χαρακτηριστικο της πνευματικης ενδειας των ιντερνετο-ταλιμπαν, οτι καθε φορα που καποιος κανει μια ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ κριση η απαντηση ειναι μια επιθεση εναντιον της προσωπικοτητας αυτου που επιχειρει την κριση. (καπως λεγεται αυτο στα λατινικα αλλα δεν θυμαμαι τωρα) Τελος παντων ως γνωστων η Μερκελ φταιει για ολα ετσι και αλλιως οποτε ας μην μαλωνουμε! Παμε για φραπεδακι παραλια! Ουτως ή αλλιως την πηραμε παλι την δοση μας (δηλαδη παλι κλεψαμε τα λεφτα του Σλοβακου συνταξιουχου but who cares??)! Venceremos!
@ george1977Αν το "1977" είναι η χρονιά γέννησης σου, τότε μάλλον δεν είχες ιδία γνώση της εποχής εκείνης .... Η Ελλάδα τότε , δηλαδή πρίν το 1981 , δεν ήταν "εκκλησία", ήταν (και τότε) μία χώρα με πολλά προβλήματα και πολύ φτωχό κόσμο ... Αν θέλεις να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ να μαθαίνεις σιγά-σιγά μπορείς να βρεις ταινίες του τότε ελληνικού κινηματογράφου με κορυφαία την "ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ" ενώ κάποια πολύ ενδεικτικά πράγματα θα δεις και σε ταινίες εκείνης της εποχής του αξέχαστου Θ. Βέγγου . ΕΠΙΣΗΣ ψάξε να δεις τι ακριβώς ήταν οι περίφημες "προβληματικές" επιχειρήσεις, ποιοι τις είχαν , πως και γιατί μπήκε το κράτος σε αυτές και φυσικά να το αντιπαραβάλεις με τη σημερινή "ορθή" κατάσταση όπου το κράτος δανείζει "επιχειρήσεις" (τράπεζες) έστω και με μορφή εγγυήσεων , χωρίς να ασκεί κανέναν έλεγχο ούτε παρέμβαση - οι "επίτροποι" είναι στα "χαρτιά" μόνο.ΕΛΠΙΖΩ οι πηγές σου να μην εξαντληθούν στα λόγια του "μετανιωμένου ακτιβιστή" ή δημοσιογράφων - παπαγάλων.Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται να σου χρειαστεί γνώση περίεργων λατινικών λέξεων-ορισμών ενώ αν σε βοηθάει μπορείς να πίνεις και εσύ ένα φραπέ (ή και καπουτσίνο φρέντο). Αν η αναζήτησή σου γίνεται μέσω google μπορείς να διαλέξεις μια παραλία με wifi free. Όσο για τα λεφτά του "Σλοβάκου συνταξιούχου" να κλαις πάνω από όλα τον σημερινό Έλληνα πολίτη της ηλικίας σου και της ηλικίας μου που πληρώνει και δε θα πάρει ποτέ ούτε δεκάρα πίσω ... Ο Σλοβάκος θα τα πάρει με τόκο 6,5% όταν δανείζεται με 1% ... Πως το είπες αυτό το "Venceremos" μάγκα μου;