Παπανδρέου: «Την Ελλάδα την έστειλε στο γκρεμό ο Καραμανλής»

Παπανδρέου: «Την Ελλάδα την έστειλε στο γκρεμό ο Καραμανλής» Facebook Twitter
6

Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή όσα είπε ο Μάκης Βορίδης στο προσυνέδριο της Ν.Δ., ότι δηλαδή αιτία της κρίσης στη χώρα μας ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει για τον Ανδρέα ότι "όλοι γνωρίζουν ότι αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας". «Όλοι γνωρίζουν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Παπανδρέου

"Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.

Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.

Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.

Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.

Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους; Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.

Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.

Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα. Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα - για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.

Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου. Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση".

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Καλά έκανε ο Γιώργος και έκανε δήλωση, γιατί ο Βενιζέλος μέχρι σήμερα που κάτι ψέλισε, κοιμόταν.Βέβαια, έχει σημασία και ποιός μίλησε κατά του Αντρέα Παπανδρέου. Πόση αξία έχει ο λόγος του πρώην χουντόπαιδου με το τσεκούρι, του πρώην βουλευτή του Καρατζαφύρερ, που τώρα καλοβλέπει την αρχηγία της ΝΔ και περιμένει τις ψήφους των χρυσαυγιτών;
Ναι ρε Γιώργο μου δίκιο έχεις αλλά ξέχασες ότι εσύ ανέβηκες στην εξουσία επειδή δεν μοίρασε και άλλο χρήμα λέγοντας εσύ χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν λεφτά .
ετσι μπραβο, παιξτε την κολοκυθιά ποιος έκανε το μεγαλύτερο κακό. Εν τω μεταξύ, αυτοκτονίες, ανεργία, εκμετάλλευση, φτώχεια κλπ, καλά κρατούν. κι αν δεν σας βγει, γυρίστε το και σε α μπε μπα μπλομ.
Tι έγινε ρε παιδιά την κολοκυθιά θα παίξουμε??? Τουλάχιστον το τιτανοτεράστιο τρολλ ο Πάγκαλος δεν κάνει διακρίσεις ("Μαζί τα φάγαμε"). Εν τω μεταξύ ο Σιμηταράς τη γλίτωσε.