Φωτιές σε σπίτια και ναούς βουδιστών στο Μπαγκλαντές

1

Χιλιάδες εξαγριωμένοι φανατικοί Μουσουλμάνοι, βγήκαν χτες στους δρόμους του Μπαγκλαντές, βάζοντας φωτιά σε 40 περίπου σπίτια και τουλάχιστον 10 ναούς βουδιστών.

Η βία ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της Κυριακής, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικού διευθυντή της περιοχής, τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων, που ξέσπασαν ύστερα από φωτογραφία που ανέβηκε στο Facebook και απεικόνιζε ένα καμένο Κοράνι.

Οι διαδηλωτές χρέωσαν τη δημοσίευση της φωτογραφίας σε ένα αγόρι, αν και το ίδιο φέρεται να δήλωσε στη Daily Star ότι το συγκεκριμένο tag έγινε κατά λάθος. Μετά την έναρξη των επεισοδίων, ο λογαριασμός του νεαρού στο Facebook έκλεισε, ενώ ο ίδιος και η μητέρα του φυγαδεύτηκαν από τις αρχές σε ασφαλή τοποθεσία.

Οι Βουδιστές είναι μία μικρή μειοψηφία, της τάξεως του 1% στο Μπανγκλαντές, μία χώρα 150 εκατομμυρίων.

Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο τις απογεματινές ώρες χτες, αφού έφτασαν στην περιοχή ενισχύσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας και απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Για να δεί κανεις το σκοτάδι, αρκεί να κλείσει λίγο τα μάτια.Το "Μ εις την ν" του Ανδρουλάκη είχε καεί καταμεσίς της Θεσσαλονίκης, κι όχι στο Μπαγκλαντές.Ο φανατισμός δεν έχει πατρίδα.