Άκου να δεις αγορίνα, αν με ξαναπείς κουτσομπόλα θα φας ξύλo

Άκου να δεις αγορίνα, αν με ξαναπείς κουτσομπόλα θα φας ξύλo Facebook Twitter
19

 

Είμαι θεά, δεν το συζητώ. Ξέρω από πολιτική, φιλοσοφία, ποδόσφαιρο, μπιλιάρδο, μόδα και ένα μάτσο πράγματα.

Είμαι επίσης στυλάτη και τετραπέρατη.

Δες με!

Ξέρεις τι μου προσάπτουν οι αγόραροι όταν θέλουν να με βάλουν στη θέση μου, και καλά;

Με λένε κουτσομπόλα!

Έχω να τους δηλώσω πως το κουτσομπολιό είναι η σούπερ δύναμή μου.

Μπορώ να επιχειρηματολογήσω αρκεί να μου πιπιλάς τα δάκτυλα των ποδιών όσων θα σου αφηγούμαι.

Όχι δεν τελειώνω έτσι, μου αρέσει όμως.

Ευχαριστώ boy.

So, οι άντρες από τότε που πάτησαν τα πατουσάκια τους σε αυτόν τον πλανήτη ασχολούνται με τις δουλειές εκτός σπιτιού. Βγάζουν βόλτα τον σκύλο, πάνε σουπερμάρκετ , φτιάχνουν τον κήπο, μαζεύουν βατόμουρα στο Ζούμπερι και τέτοιες μαλακιούλες.

Ναι βρε σου λέω.

Καλά είσαι τέλειος. Συνέχισε να  πιπιλάς.

 

Ο άντρας, που λες,  όντας ο υπουργός εξωτερικών του κάθε νοικοκυριού ήταν αυτός που συναντούσε και άλλους τέτοιους και μιλούσαν για την  πραγματικότητα που γνώριζαν καλύτερα, αυτήν  εκτός σπιτιού.

Πολιτικά, πολεμικά, αθλοπαιδιές, διαστημικά και άλλα ήταν θέματα που τους αφορούσαν. Αυτά θεωρούσαν σημαντικά.

Και τις φτέρνες, παρακαλώ.

Θα σου φερθώ αναλόγως, δεν είμαι καμιά μαλακισμένη που απολαμβάνει μόνο.

Λοιπόν, η γυναίκα ούσα αυτή που μεγάλωνε τα παιδία είχε άλλα ενδιαφέροντα, μικρότερης κλίμακας. Συζητούσε με τις γειτόνισσες για συνταγές μαγειρικής, καθαριότητας, συμβουλές  για την ανατροφή των  παιδιών, σεξουαλικές στάσεις  για να μην πλήττει ο Ζαχαρίας  και άλλα τέτοια.

Οι συζητήσεις θεμάτων που αφορούσαν την λειτουργία του σπιτικού αναπόδραστα κατέληγαν σε μυστικά μοιχείας, σε φήμες περί κρυφών ερώτων,  σε κακεντρέχειες.

Οι άντρες, όμως,  αντί να εκτιμήσουν και αυτή τη μορφή κοινωνικής επαφής και ανταλλαγής απόψεων, την απαξίωσαν θεωρώντας την πολύ γυναικεία, άρα κατώτερη για έναν άντρακλα.

Λες και η ζωή στο σπίτι είναι παίξε γέλασε.

Ζούμε σε μια κοινωνία που οι άντρες νομοθετούν συνεπώς μέχρι αυτό να αλλάξει κάθε τι αντρικό είναι γαμάτο.

Είναι ανώριμοι αν δεν μπορούν να διακρίνουν το πόσες είναι οι ευεργετικές συνέπειες του κουτσομπολιού.  Το κουτσομπολιό φέρνει στην επιφάνεια μυστικά, πολλές φορές επικίνδυνα, διαμορφώνει έναν κοινό πολιτισμό με σαφή σημεία αναφοράς, ενημερώνει τις γειτόνισσες για το που κρύβεται το πιο μακρύ φίδι.

Το κουτσομπολιό ξέρεις είναι εθιστικό, αρκεί μια μέρα να μείνω κλεισμένη σπίτι και ανοίγω το ψυγείο και σχολιάζω με τα σαλάμια και τις σοκολάτες τα κακώς κείμενα  που  κρίνω πως με αφορούν, εμμέσως. Πάντα εμμέσως!

Ζέστη.

Θα βγάλω τη στολή αλλά μην προδώσεις την ταυτότητά μου! Ή μάλλον άσε καλύτερα, μόλις παρατήρησα πως βγάζεις τα φρύδια σου. Μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε αρσενικό που βγάζει φρύδια του;

Α, και που είσαι; Το κουτσομπολιό δεν προκάλεσε ποτέ πόλεμους, οικονομικές κρίσεις, πολιτικά εγκλήματα.

Ρε συ αγορίνα το κάνεις τέλεια. Με τρελαίνεις!

Ανέβαινε και πιο ψηλά.

Αν είσαι καλός μαζί μου θα γίνεις μύθος αλλά μόνο εκεί που πρέπει.

Ξέρω τον τρόπο.

Αν και σε προειδοποιώ πως κανείς ποτέ δεν κουτσομπολεύει τις αρετές των άλλων.

Εσένα στο μεταξύ μην σου ξεφύγει κουβέντα γιατί όλη η γειτονία είναι γεμάτη γλωσσούδες οι οποίες με έχουν για Cougar  αλλά και κουτσομπόλα αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο.

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
MariaThessaloniki οι χαρακτηρισμοί που αποδίδουμε στούς άλλους είναι εκέινοι που μας περιγράφουν πιο επιτυχημένα... μισογυνισμός είναι να θεωρείς πως η μέση γυναίκα ανταποκρίνεται στις εξαιρέσεις που αναφέρεις.Κάνεις την εξαίρεση κανόνα, με την δική σου λογική όλοι οι άντρες είναι πλούσιοι και διευθύνουν το facebook όπως ο Ζουκεμπεργκ.Ανέδειξα το πόσο πολύτιμο είναι το κουτσομπολιό, το οποιό θεωρώ ισάξιο της πολιτικής ή του στρουκτουραλισμού, αν οχι παραπάνω.Για περισσότερες λεπτομέρειες: Ουμπερτο έκο "Η σημειολογία της καθημερινότητας"
σιγά μη κάτσω να διαβάσω Έκο, τι είμαι, ανώμαλη; (ρητορική ερώτηση). Το θέμα είναι ότι λάθος τοποθέτηση 'το κουτσομπολιό' ως γυναικείο χαρακτηριστικό. (Όπως πολύ σωστά ανέφεραν οι φίλες σχολιάστριες).
Παιδάκια, χαλαρώστε τις κόπιτσες μην τρελαίνεστε. Και τα δύο φύλα κουτσομπολεύουν, σε όλες τις κοινωνίες, σε όλες τις ηπείρους. Απλά η θεματολογία αλλάζει. Ενώ οι γυναίκες θα κουτσομπολέψουν οτιδήποτε (άντρες, γυναίκες, παππούδια, σκυλιά-ναι ναι, σκυλιά-, σεξ ), η θεματολογία των ανδρών θα περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα (γκόμενες, γκόμενες φίλων)
έχεις ακούσει γιαπωνέζα, τουρκάλα ή Ιρανή να μιλάει για σεξ, σοβιετική πρωτοπορία ή σουρεαλισμό? συνήθως όλη τους η πραγματικότητα περιστρέφεται γύρω από ένα σπίτικαι ως εκει. Το περιεχόμενο της κουβέντας έχει να κάνει με την καθημερινότητα που βιώνεις....
ζωέτικ όνομα και πράμα ρε παιδί μου. Έχεις ακούσει για τη..Γιόκο Όνο (γιαπωνέζα). Την Τσιλέρ; (τουρκάλα). Τη Μαριάνε Σατράπι; (Ιρανή). Κάτι μου λέει ότι οι παραπάνω κάτι θα ξέρουν για σεξ, σοβιετική πρωτοπορία και σουρεαλισμό.Άσε μας πρωί-πρωί με τους μισογυνισμούς σου.
zoetic ma boy, πολύ επιθετικό σε βρίσκω και δεν μου αρέσει. Νόμιζα οτι ήταν τουλάχιστον προφανές πως οι παρενθέσεις μου λειτουργούσαν ως.......ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Η ιρανή, γιαπωνέζα, τουρκάλα, σομαλή κλπ κουτσομπολεύει ανάλογα με την τροφή που της δίνεται και η οποία είναι απόλυτα συσχετισμένη με την κοινωνία στην οποία ζει. Το ζουμί του σχολιου μου ήταν πως και τα δύο φύλα έχουν έμφυτη την ανάγκη για κουτσομπολιό, απλά οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη γκάμα θεμάτων προς συζήτηση. Απορώ πως ασχοληθηκες με τον θάμνο και έχασες το δάσος.
οι κατεξοχήν κουτσομπόληδες ήταν(από την εποχή της γιαγιάς μου τουλάχιστον-τσεκαρισμένο) οι άντρες, καθώς ήταν και αυτοί που έκαναν γύρες και μάθαιναν τα καθέκαστα και τα μετέφεραν και στα σπίτια, η γυναίκα πού να τα μάθει κλεισμένη μέσα; Στη σημερινή εποχή είναι και τα δύο φύλλα εξίσου.