Ισόβια χωρίς αναστολή και 1000 χρόνια φυλακή στον Αριέλ Κάστρο

Ισόβια χωρίς αναστολή και 1000 χρόνια φυλακή στον Αριέλ Κάστρο Facebook Twitter
3

Σε ισόβια χωρίς αναστολή και 1000 χρόνια φυλακή καταδίκασε τον 53χρονο Αριέλ Κάστρο, ο οποίος απήγαγε και κρατούσε επί περίπου μία δεκαετία τρεις γυναίκες δέσμιες στην οικία του στο Κλίβελαντ, δικαστήριο του Οχάιο.

Ο Κάστρο, όλο το διάστημα της ομηρίας, βίαζε τις τρεις γυναίκες και δήλωσε ένοχος και για τις 937 κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί.

Να σημειωθεί πως η ποινή είναι αποτέλεσμα συμφωνίας του απαγωγέα με τις δικαστικές αρχές. Αν δεν είχε γίνει αυτή η συμφωνία ο Κάστρο θα είχε να αντιμετωπίσει και το ενδεχόμενο της θανατικής ποινής για τον ξυλοδαρμό και την υποβολή στο μαρτύριο της πείνας μιας εκ των ομήρων του που έμεινε έγκυος. Η κοπέλα τελικά απέβαλλε.

Οι γυναίκες είχαν εξαφανιστεί μεταξύ του 2002 και 2004 και κατά την απαγωγή τους είχαν ηλικία 14, 16 και 20 χρόνων αντίστοιχα. Ελευθερώθηκαν το 2013 και συγκεκριμένα στις 6 Μαΐου, όταν η Αμάντα Μπέρι, μια από τις ομήρους κατάφερε να αποδράσει από το σπίτι του Κάστρο και κάλεσε τους γείτονες σε βοήθεια.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια