Η Ελλάδα αντέχει οικονομικά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, αν δεν εκταμιευτεί η επόμενη δόση

Η Ελλάδα αντέχει οικονομικά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, αν δεν εκταμιευτεί η επόμενη δόση Facebook Twitter
1

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα εκταμιεύσει το μερίδιο που του αναλογεί από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, αν το ελληνικό χρέος δεν κριθεί βιώσιμο ή αν οι υπόλοιποι πιστωτές δεν δεσμευτούν να καλύψουν το κενό που υπάρχει στη χρηματοδότηση της χώρας.

Αυτό μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγή από το ΔΝΤ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε προειδοποιήσει ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να διευθετηθεί, πιέζοντας παράλληλα τους Ευρωπαίου ηγέτες να θέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ένα νέο κούρεμα, αυτή τη φορά των δανείων του επίσημου τομέα. Σημειώνει επίσης το δημοσίευμα ότι ενώ η προϋπόθεση βιωσιμότητας του χρέους είναι να φτάνει το 120% του ΑΕΠ της Ελλάδας το έτος 2020, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσοστό της τάξεως του 179,3% για το 2013.

Η Λαγκάρντ είχε επίσης τονίσει ότι το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας δεν μπορεί να καλυφθεί από νέα μέτρα περικοπής δαπανών και ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΚΤ ή τους Ευρωπαίους εταίρους.

Παρόλα αυτά, ο Μάριο Ντράγκι αρνείται κάποια μετακύλιση του χρέους ή ένα ενδεχόμενο κούρεμα των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα μπορεί να αντέξει οικονομικά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, αν δεν εκταμιευτεί η επόμενη δόση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια