Τις τελευταίες ώρες στο ίντερνετ θα έχετε πέσει σίγουρα πάνω σε κάποιο κείμενο που αναφέρεται σε ένα γνωστό πρόσωπο της ελληνικής σόου μπιζ που λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης έχει μπει σε ψυχιατρική κλινική. Το θέμα μπορεί να το έχετε δει και στην τηλεόραση.
Δεν αναφέρεται το όνομα αλλά σίγουρα έχετε καταλάβει ποιος είναι. Δίνονται πληροφορίες για το επάγγελμα του, την οικογενειακή του κατάσταση και κάποιες μαζεμένες ατυχίες που είχε στην ζωή του. Φωτογραφίες δεν δίνονται ούτε λέγονται ονόματα αλλά τι κάνει «νιάου-νιάου» στα κεραμίδια το έχουμε καταλάβει όλοι όσοι διαβάσαμε κάποιο κείμενο.
Μέσα στα κείμενα θα βρείτε σχόλια συμπαράστασης για τον άνθρωπο. Οι συντάκτες αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν μια μίξη είδησης ανακατεμένη με το ανθρώπινο του θέματος, ενώ την ίδια στιγμή σαν Κατίνες που έχουν κάτσει στο καρεκλάκι της ψηφιακής Κόλασης μας λένε όλο το αποκλειστικό ρεπορταζ μέσα από την κλινική.
Καταλαβαίνω τον παπαράτσι που βγάζει λεφτά από αυτούς που δήθεν δεν θέλουν να φωτογραφηθούν. Καταλαβαίνω ακόμα και την μουρλοκακομοίρα που της έχουν δώσει μια θέση στο πάνελ για να λέει τα καλλιτεχνικά ανύπαρκτα νέα της ελληνικής σόου μπιζ. Καταλαβαίνω ακόμα και τον άνθρωπο που επιλέγει κάθε εβδομάδα το ίδιο πρόσωπο να κάνει εξώφυλλο επειδή βλέπει τις κυκλοφορίες να ανεβαίνουν, αν και το πρόσωπο αυτό το μόνο που κάνει είναι να επιδίδεται σε όχι και τόσο αυθόρμητες λεκτικές γκάφες για να γελάνε οι νοικοκυρές.
Άνθρωποι καλύπτουν την ανάγκη ανθρώπων για μάτι από την κλειδαρότρυπα και βγάζουν το ψωμί τους. Ως εδώ έχει καλώς. Αν έχεις την ανάγκη αυτή την αγοράζεις και τέλος.
Αυτό όμως το τελευταίο δεν καλύπτει καμία ανθρώπινη ανάγκη. Και ο λόγος είναι γιατί οι άνθρωποι με τον τρόπο που το χειρίζονται ξεχνάνε ότι αναφέρονται σε ένα ανθρώπινο πλάσμα. Ξεχνάνε επίσης ότι η ζωή κύκλους κάνει και όλα είναι για όλους. Μπορεί με ένα «κλικ» κάποια στιγμή να βρεθούν στην θέση του, όπως όλοι μας. Δεν είναι πλάκα, δεν είναι γκομενικό, δεν είναι θέμα για να το συζητήσεις πίνοντας καφέ. Το κάνουν όμως γιατί θέλουν να βγάλουν το κίτρινο ψωμάκι τους και από αυτό. Το κάνουν γιατί δεν θέλουν να θυμούνται ότι και στο κουτσομπολιό υπάρχουν όρια. Το κάνουν ενώ γνωρίζουν την σοβαρότητα του θέματος. Είναι μια ύβρη απέναντι στην ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
Άραγε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ασχολείται με αυτά τα θέματα του «νιάου-νιάου στα κεραμύδια» ή ασχολείται μόνο με αυτούς που τους σατιρίζουν επειδή υποτίθεται ότι κάνουν θαύματα; Ρητορική η ερώτηση.
Υ. Γ
Θερμή παράκληση: Αν θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για το θέμα δεν θα ήθελα να φωτογραφίσετε τον άνθρωπο με αναφορές σε αυτά που ήδη έχουν γίνει γνωστά ούτε καν στο επάγγελμα του.
σχόλια