Στην ψηφιακή Κόλαση του τελευταίου κουτσομπολιού

Στην ψηφιακή Κόλαση του τελευταίου κουτσομπολιού Facebook Twitter
3

Τις τελευταίες ώρες στο ίντερνετ θα έχετε πέσει σίγουρα πάνω σε κάποιο κείμενο που αναφέρεται σε ένα γνωστό πρόσωπο της ελληνικής σόου μπιζ που λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης έχει μπει σε ψυχιατρική κλινική. Το θέμα μπορεί να το έχετε δει και στην τηλεόραση.

Δεν αναφέρεται το όνομα αλλά σίγουρα έχετε καταλάβει ποιος είναι. Δίνονται πληροφορίες για το επάγγελμα του, την οικογενειακή του κατάσταση και κάποιες μαζεμένες ατυχίες που είχε στην ζωή του. Φωτογραφίες δεν δίνονται ούτε λέγονται ονόματα αλλά τι κάνει «νιάου-νιάου» στα κεραμίδια το έχουμε καταλάβει όλοι όσοι διαβάσαμε κάποιο κείμενο.

Μέσα στα κείμενα θα βρείτε σχόλια συμπαράστασης για τον άνθρωπο. Οι συντάκτες αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν μια μίξη είδησης ανακατεμένη με το ανθρώπινο του θέματος, ενώ την ίδια στιγμή σαν Κατίνες που έχουν κάτσει στο καρεκλάκι της ψηφιακής Κόλασης μας λένε όλο το αποκλειστικό ρεπορταζ μέσα από την κλινική.

Καταλαβαίνω τον παπαράτσι που βγάζει λεφτά από αυτούς που δήθεν δεν θέλουν να φωτογραφηθούν. Καταλαβαίνω ακόμα και την μουρλοκακομοίρα που της έχουν δώσει μια θέση στο πάνελ για να λέει τα καλλιτεχνικά ανύπαρκτα νέα της ελληνικής σόου μπιζ. Καταλαβαίνω ακόμα και τον άνθρωπο που επιλέγει κάθε εβδομάδα το ίδιο πρόσωπο να κάνει εξώφυλλο επειδή βλέπει τις κυκλοφορίες να ανεβαίνουν, αν και το πρόσωπο αυτό το μόνο που κάνει είναι να επιδίδεται σε όχι και τόσο αυθόρμητες λεκτικές γκάφες για να γελάνε οι νοικοκυρές.

Άνθρωποι καλύπτουν την ανάγκη ανθρώπων για μάτι από την κλειδαρότρυπα και βγάζουν το ψωμί τους. Ως εδώ έχει καλώς. Αν έχεις την ανάγκη αυτή την αγοράζεις και τέλος.

Αυτό όμως το τελευταίο δεν καλύπτει καμία ανθρώπινη ανάγκη. Και ο λόγος είναι γιατί οι άνθρωποι με τον τρόπο που το χειρίζονται ξεχνάνε ότι αναφέρονται σε ένα ανθρώπινο πλάσμα. Ξεχνάνε επίσης ότι η ζωή κύκλους κάνει και όλα είναι για όλους. Μπορεί με ένα «κλικ» κάποια στιγμή να βρεθούν στην θέση του, όπως όλοι μας. Δεν είναι πλάκα, δεν είναι γκομενικό, δεν είναι θέμα για να το συζητήσεις πίνοντας καφέ. Το κάνουν όμως γιατί θέλουν να βγάλουν το κίτρινο ψωμάκι τους και από αυτό. Το κάνουν γιατί δεν θέλουν να θυμούνται ότι και στο κουτσομπολιό υπάρχουν όρια. Το κάνουν ενώ γνωρίζουν την σοβαρότητα του θέματος. Είναι μια ύβρη απέναντι στην ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Άραγε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ασχολείται με αυτά τα θέματα του «νιάου-νιάου στα κεραμύδια» ή ασχολείται μόνο με αυτούς που τους σατιρίζουν επειδή υποτίθεται ότι κάνουν θαύματα; Ρητορική η ερώτηση.

Υ. Γ

Θερμή παράκληση: Αν θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για το θέμα δεν θα ήθελα να φωτογραφίσετε τον άνθρωπο με αναφορές σε αυτά που ήδη έχουν γίνει γνωστά ούτε καν στο επάγγελμα του.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια