Ο Cliver Palmer κατασκευάζει τον Τιτανικό II

Ο Cliver Palmer κατασκευάζει τον Τιτανικό II Facebook Twitter
4

Από την Εύη Τσολάκη

 

Ο Cliver Palmer κατασκευάζει τον Τιτανικό II Facebook Twitter

 

Ο Αυστραλός  μεγιστάνας CliverPalmer, κλείνοντας συμφωνία με τα κινέζικαναυπηγεία, για τον Τιτανικό II έρχεται για να εξάψει τη φαντασία του κόσμου αφού ανακοίνωσε ότι η ναυτιλιακή του εταιρεία, Blue Line Star, θα αναδημιουργήσει το διάσημο πλοίο προς τιμήν της επετείου των 100 χρόνων από το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού.

Τιτανικός II θα έχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις σε συνδυασμό με την τεχνολογία του 21ου αιώνα και τα τελευταία συστήματα πλοήγησης και ασφάλειας

 

Ο Cliver Palmer κατασκευάζει τον Τιτανικό II Facebook Twitter

ΕΡ. Σε συνέντευξη που μου παραχώρησε ο ιστορικός Tim Maltin είπε οτι ο αν ζούσε ο Andrews θα ηταν πολυ περήφανος για την κατασκευή του Τιτανικου II. Εσείς το πιστεύετε αυτο;

Cliver: Ο Τιτανικος ΙΙ θα έχει το ιδιο ακριβώς μέγεθος με το πρωτότυπο και κάθε του κομμάτι το ίδιο πολυτελές όσο το γνήσιο. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο Thomas Andrews θα ήταν περήφανος για τον Τιτανικό ΙΙ μια και κατασκευάζεται προς τιμή του RMS ΤITANIC, των σχεδιαστών του, των ναυπηγών του, του θαρραλέου πληρώματος του και των επιβατών του σ' αυτό το μοιραίο ταξίδι του 1912. Σεβόμαστε την ιστορία του μια και πολλοί που συνδέονται με τους θανόντες του Τιτανικού Ι, συμμετέχουν τώρα σ αυτό το project με κάποιο τρόπο.

ΕΡ. Ποιες ειναι οι προσδοκίες σας για το Τιτανικο II;

Cliver : Έχουμε περισσότερους από 50,000 ανθρώπους που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το παρθενικό ταξίδι από το Southampton στη NY καθώς και πολλά αλλά events. Φαίνεται ότι θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα event παγκοσμίως μέσα στο 2016. Θα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που θα σχηματίζουν ατελείωτες ουρές περιμένοντας τον Τιτανικό ΙΙ να φτάσει στη NY.

ΕΡ. Θα είναι ίδιο από από άποψη διακόσμησης, αλλά θα είναι το ίδιο ακριβές και οι τιμές των εισιτηρίων ;

Cliver : Πολλά από τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού θα είναι τα ίδια. Επίσης έχουμε ένα team από ιστορικούς που μας βοηθούν στο σχεδιασμό ώστε να εξασφαλίσουμε την πιστή αποτύπωση του αρχικού σχεδίου και της διακόσμησης. Ενώ ο Τιτανικός ΙΙ θα είναι μια ρεπλίκα συμπεριλαμβανόμενου του εσωτερικού ντεκόρ, θα περιλαμβάνει και μερικές σύγχρονες ευκολίες-παροχές όπως air-condition, θέατρο, καζίνο και υπερσύγχρονες σωστικές λέμβους. Προσωπικά δεν θέλω να έχουμε ιντερνετ ή τηλεοράσεις μέσα στο πλοίο. Αν θέλεις να πας ταξίδι για 6 μέρες και θέλεις να «γυρίσεις το χρόνο» πίσω στο 1912 δεν μπορείς να έχεις ιντερνετ. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα για τις τιμές των εισιτηρίων. Αλλά όπως και στον Τιτανικό Ι οι επιβάτες θα έχουν την επιλογή να αγοράσουν εισιτήρια για μια από τις 3 κατηγορίες καθώς επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να ντυθούν με ενδυμασίες του 1912. Έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε την απόλυτη εμπειρία. Θα μπορούν να υποδυθούν τον Leonardo DiCaprio ή την Kate Winslet που πρωταγωνίστησαν στην κινηματογραφική επιτυχία του 1997.

ΕΡ. Θα ισχύουν δηλαδή στη διάρκεια του ταξιδιού και "οι διάφορες των τάξεων" όπως τότε ;

Cliver : Ναι, θα έχουμε τις 3 κατηγορίες θέσεων. Αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι της τρίτης θέσης θα διασκεδάσουν πολύ περισσότερο, χορεύοντας Ιρλανδέζικη μουσική. Νομίζω ότι θα περάσω τον περισσότερο χρόνο μου εκεί..

ΕΡ. Ποιοι ηταν οι λόγοι που επιλέξατε να κατασκευαστεί στη Κίνα κι οχι στη γενέτειρα πόλη στο Μπελφαστ ;

Cliver : Έχουμε μια μακράς διαρκείας σχέση με την Κινεζική κατασκευαστική εταιρία CSCJinling. Έχουν επίσης αναλάβει να κατασκευάσουν 4 πλοίων 64000 τόνων για μια από τις Αυστραλέζικες επιχειρήσεις μου, την Queensland Nickel. Οι Κινέζοι, ενώ από τη μια είναι στο τοπ 70% παγκοσμίως στην κατασκευή πλοίων κοντεινερ, από την άλλη είναι στο 2% στην παροχή επιβατηγών πλοίων. Σκεφτήκαμε λοιπόν έναν σπουδαίο τρόπο για τους Κινέζους ώστε να εισβάλουν στην αγορά κατασκευής πολυτελών πλοίων και να προκαλέσουμε τον ανταγωνισμό στους Ευρωπαίους εταίρους με την κατασκευή της νέας έκδοσης του Τιτανικού του 21ου Αιώνα.

ΕΡ. Εχετε σκοπό να γίνει και κάποιο event εδώ στην Ελλάδα σχετικά με την παρουσίαση του Τιτανικού ;

Cliver : Δεν έχουμε σχεδιάσει κατι για την Ελλάδα ακόμα. Το μοναδικό πλάνο μέχρι στιγμής είναι να ταξιδέψουμε στον Ατλαντικό από το Southampton στη NY αλλά στο προσεχές μέλλον ίσως υπάρξουν ευκαιρίες να επισκεφτούμε και άλλα μέρη.

ΕΡ. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τώρα οι κατασκευές ;

Cliver : Οι κατασκευές είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

ΕΡ. Ο Τιτανικός Ι ονομαζόταν το πλοίο των ονείρων. Στον Τιτανικό ΙΙ τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα;

Cliver: Aκριβώς . Αυτό είναι ακριβώς αυτό που ελπίζουμε για τον Τιτανικό ΙΙ. Θα είναι το πλοίο όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Θα είναι το πλοίο της Ειρήνης και ένα πλοίο γεμάτο αγάπη.

ΕΡ. Στο πρώτο παρθενικό ταξίδι, θα μπορούσα να έχω την τιμή να είμαι μαζί σας ως δημοσιογράφος για να το καλύψω ως ρεπορτάζ; Έχοντας μεγάλη αγάπη, εδώ και χρόνια, για τον Τιτανικό;

Cliver : Φυσικά και θα θελαμε να έρθεις μαζι μας!

 

 

 

Αρχείο
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια