ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.9.2013 | 11:42

Απόφαση ...

Βρίσκομαι ενώπιον μιας απόφασης, η οποία πρέπει να ληφθεί από φέτος για να μπορέσει για πρακτικούς λόγους να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από του χρόνου. Κατ' αρχήν να "συστηθώ". Είμαι φοιτητής, και έχω την τύχη να εργάζομαι πάνω στο αντικείμενο μου. Πριν λίγα χρόνια έγινα και νονός στο παιδί ενός συναδέλφου και φίλου της μητέρας μου. Ούτως ή άλλως υπήρχαν στενές οικογενειακές σχέσεις πρωτού το ζευγάρι κάνει παιδιά. Αν και το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, το ένα το οποίο πλέον πηγαίνει γυμνάσιο έχει δείξει η πορεία του ότι θέλει να ασχοληθεί με τα τεχνικά - πρακτικά επαγγέλματα. Ο μικρός όμως από το νηπιαγωγείο κιόλας του άρεσε να διαβάζει λέξεις, να κάνει εργασίες για το σχολείο του. Φέτος πάει πρώτη τάξη. Και τώρα ερχόμαστε στο ζουμί: Αν δείξει φέτος παρόμοια κλίση στη μελέτη, 1) να τον εγγράψουν οι γονείς του σε ιδιωτικό σχολείο του χρόνου με δικά μου βέβαια έξοδα, μια και οι γονείς αν και φαίνεται στην εφορία ότι έχουν ένα αξιόλογο εισόδημα πληρώνουν πολλά σε στεγαστικό δάνειο (ταυτίζομαι), ή 2) να μην γίνει κάποια κίνηση και να μείνει στο δημόσιο και να κρατήσω όλες τις οικονομίες μου για μια δύσκολη ώρα για εμένα (δεν ταυτίζομαι). Εμένα αυτή η ενδεχόμενη κίνηση δεν θα με επιβαρύνει ουσιαστικά διότι δεν έχω άλλα εξόδα πλην των εισιτηρίων για προς και από το πανεπιστήμιο (δηλαδή 23 ευρώ το μήνα), και άντε κανένα κολατσιό (15 ευρώ το μήνα). Θα με ενδιέφερε να μου γράψετε όσοι θέλετε και την άποψη σας στα σχόλια, γιατί αν και το έχω συζητήσει στο σπίτι, συμπέρασμα δεν έχει προκύψει. Ευχαριστώ !!!
2
 
 
 
 
σχόλια
Κράτησε τα χρήματα σου και κάνε πράγματα για σένα!Ο φίλος σου έκανε τη ζωή του..έκανε παιδιά παντρεύτηκε..Εσύ;;;Μη χαλάς λεφτά μόνο για εισιτήρια αλλά ζήσε τη ζωή σου..Ο μικρός δε θα πάθει τπτ αν πάει σε δημόσιο σχολείο.Γίνεται και εκεί εξαιρετική δουλειά και αν αξίζει να πετύχει θα τα καταφέρει έτσι και αλλιώς!
Εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ τόσο τρελό το να ζητά κανείς όσο περισσότερες γνώμες μπορεί για κάτι που θα έχει πιθανώς σοβαρές επιπτώσεις και σε άλλους ανθρώπους εκτός από τον ίδιο. Νομίζω όλοι κλίνουν στο β. Δεν ξέρω αν κάποιοι το διάλεξαν γιατί σκέφτηκαν τσαιγγούνικα (τύπου "πού αν δίνεις τώρα τόσα λεφτά για παιδί που δεν είναι καν δικό σου;"). Προσωπικά βρίσκω αξιοθαύμαστη την προθυμία σου. Αλλά κλίνω στο β γιατί: Πρώτον, τίποτα δεν σου αξασφαλίζει ότι το ιδιωτικό θα είναι καλύτερο. Απλώς, δεν θα έχει απεργίες. Πήγα σε ιδιωτικό σχολείο 12 χρόνια. Οι δάσκαλοι, αν δεν έχουν μεράκι, μπορούν να είναι ακριβώς τα ίδια ζώα, με αντιπαιδαγωγικές μεθόδους. Αυτό που θα βοηθήσει το παιδάκι είναι να το ενθαρρύνετε να διαβάζει λογοτεχνία, να κάνει μια ξένη γλώσσα (και ΑΝ έχει κλίση σε αυτό, και δεύτερη σε λίγα χρόνια, αλλά ΟΧΙ τρίτη) και να κάνει δραστηριότητες που να διευρύνουν τους ορίζοντές του. Από το σπίτι ξεκινά η παιδεία. Από συζητήσεις που κάνετε κλπ. Δεύτερον, δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα λεφτά από τώρα. Ελάχιστες ουσιαστικές γνώσεις μας μένουν από το δημοτικό. Μπορεί να χρειαστεί χρήματα στο λύκειο, για γλώσσες, φροντιστήρια (όλοι οι συμμαθητές μου στο ιδιωτικό έκαναν φροντιστήριο, όπως κάνουν στο δημόσιο), ποιος ξέρει, και για να πάει στο εξωτερικό. Αν έχει κλίση, μπορεί να πάει μετά το δημοτικό σε ένα πειραματικό γυμνάσιο (αν συνεχιστεί αυτός ο θεσμός, πράγμα που εύχομαι). Μακάρι πάντα να είσαι πρόθυμος να το στηρίζεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σου.
Scroll to top icon