Τσίπρας: «Η οργή έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης»

Τσίπρας: «Η οργή έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης» Facebook Twitter
9

Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη Χ.Α. εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του χθες στο Φεστιβάλ Νέων  του ΣΥΡΙΖΑ, στο Φάληρο.

«Ως εδώ με τους δολοφόνους, ως εδώ με τη Χ.Α., ως εδώ με τους νεοναζί και τους προστάτες τους Όχι άλλο αίμα. Αυτή η οργή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, είναι που έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης που μέχρι χθες έκανε πως δε καταλαβαίνει και έψαχνε στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ακόμη, αυτή η οργή είναι που « τους ανάγκασε να κάνουν όσα αυτονόητα τόσο καιρό δεν είχαν τη πολιτική βούληση να πράξουν. Αυτή η οργή είναι που πολιόρκησε και πολιορκεί εκείνους που έβλεπαν στους συμμορίτες τα πολιτικά τους ξαδέλφια».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στους συμβούλους του Πρωθυπουργού, όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, για τη «θεωρία των δυο άκρων», λέγοντας ότι προσπαθούσαν «να βγάλουν λάδι τους νεοναζί».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Το ότι η οργή του κόσμου έκανε την κυβέρνηση να κινηθεί, δυστυχώς, είναι ευσεβείς πόθοι του Τσίπρα. Η κυβέρνηση μια χαρά είχε βολευτεί με την ύπαρξη της ΧΑ. Όμως, όντως κάτι έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης, γιατί ούτε η δολοφονία από μόνη της, πιστεύω, θα μπορούσε να τους κάνει να ενεργήσουν. Μπορεί κάποιος να σκεφτεί τι να ήταν αυτό που τους ξεκούνησε ; Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τι να ήταν αυτό που εξανάγκασε την κυβέρνηση να ζητήσει ( ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!! ) τον έλεγχο της ΧΑ.
Φίλε Αλέξη,ΝΔ/ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να κόψουν το κεφάλι του ενός ναζιστικού φιδιού, της Χρυσής Αυγής.Μήπως ήρθε και η δική σου σειρά να κόψεις σχέσεις με το άλλο εθνικοφασίστικό φίδι, τους Ανεξάρτητους Έλληνες;Εσύ προσπαθείς να "βγάλεις λάδι" τον Καμμένο πολύ καιρό τώρα. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι και λίγο.Λοιπόν, άσε το λαϊκισμό και κάνε κάτι να μας πείσεις ότι δεν είσαι κάλπικος.
"Προσπαθούσαν να βγάλουν λάδι τους νεοναζί";Για ποιό λόγο?Για να τους μπαγλαρώσουν καλύτερα?Κι επίσης, ωραία καραμέλα η θεωρία των 2 άκρων, όμορφε Αλέξιε.Αλλά η πράξη αποδεικνύει ότι η μπουζού προοριζόταν μόνο για το ένα άκρο -το πραγματικό.Οπότε, η στάση της καταδιωγμένης κόρης (το αιώνιο μετακατοχικό σύνδρομο της Αριστεράς) μήπως δεν πολυταιριάζει στην περίπτωση?
Φιλε /η το μονο που τους δίνει μια ιδεολογική ταυτότητα είναι αυτό το σύνδρομο, ase να πιστεύουν ότι το σύστημα τους κυνηγάει, afhse τους καημένους στον πόνο τους
> «Αυτή η οργή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, είναι που έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης που μέχρι χθες έκανε πως δε καταλαβαίνει και έψαχνε στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ακόμη, αυτή η οργή είναι που « τους ανάγκασε να κάνουν όσα αυτονόητα τόσο καιρό δεν είχαν τη πολιτική βούληση να πράξουν.Πού την είδε την «οργή»; Μήπως στη συνηθισμένη διαδήλωση μερικών αντιφασιστών και αναρχικών, που κατέληξε σε συνηθισμένο πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ;
Αντιγράφω από την Λέσχη Ανυπότακτης Θεωρίας:"Από χτες στριφογυρνάει στο μυαλό μου το σύνθημα «απόψε πεθαίνει ο φασισμός» που είχα δει γραμμένο σε πανό σε αρκετές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Δεν είμαι περήφανος γι’αυτό, μα είχα πιάσει τον εαυτό μου μερικές φορές να το αντιμετωπίζει με ένα ελαφρύ χαμόγελο, με ένα «ΚΑΙ απόψε;». Τελικά όμως το σύνθημα είχε δίκιο: ο φασισμός πέθαινε κάθε φορά που ήμασταν στον δρόμο, λίγο-λίγο κάθε φορά. Πέθαινε όταν στην Καλαμάτα ήμασταν 1500 αντιφασίστες-ριες, ενώ στην αντισυγκέντρωση των νεοναζί δεν ήταν ούτε 50 άτομα. Πέθαινε σε κάθε πορεία, σε κάθε πόλη, κάθε φορά που δηλώναμε ότι δεν θα ανεχτούμε μια κοινωνία όπου οι νοσταλγοί του Χίτλερ θεωρούνται κάτι «φυσιολογικό». Πέθαινε όταν στο Κερατσίνι και στο Σύνταγμα βρέθηκαν την προηγούμενη βδομάδα δεκάδες χιλιάδες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί. Έτσι οδηγηθήκαμε στο ότι το σύστημα φαίνεται να τους φτύνει, υπό αυτή τη μορφή έστω, και να τους θεωρεί «καμένο χαρτί». Εμείς τους «κάψαμε»! Και θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν μπροστά τους, γιατί η πάλη ενάντια στον φασισμό σε καμία περίπτωση δεν τελείωσε – έχουμε δρόμο μπροστά μας."Με το να λες "Μήπως στη συνηθισμένη διαδήλωση μερικών αντιφασιστών και αναρχικών, που κατέληξε σε συνηθισμένο πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ;" δεν νομίζεις πως υποβαθμίζεις τη δύναμη της κοινωνίας που στο κάτω κάτω της γραφής αυτή είναι που πρέπει να καταλάβει πως μπορεί να αποβάλει τον φασισμό, εαν το επιλέξει. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε από κανένα κόμα ή κράτος ή κυβέρνηση.