Διχάζει τους χρήστες η ενημέρωση των Windows 8.1

Διχάζει τους χρήστες η ενημέρωση των Windows 8.1 Facebook Twitter
16

Από εχθές το μεσημέρι, είναι διαθέσιμο για κατέβασμα το νέο, πολυαναμενόμενο update του λειτουργικού της Microsoft, Windows 8.1.

Οι πρώτες εντυπώσεις  διίστανται απέναντι στις αλλαγές που επέφερε η ενημέρωση του λογισμικού γέρνοντας θετικά κυρίως ως προς τις αισθητικές αλλάγες και την εργονομία των apps στην οθόνη του υπολογιστή, αλλά αρνητικά ως προς την ευχρηστία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν πως τα νέα Windows, εμφανίζουν δείγματα ... διχασμένης προσωπικότητας αφού το λειτουργικό προσπαθεί να συμβιβάσει και να εξισορροπήσει τη χρήση του τόσο σε 'παραδοσιακούς' υπολογιστές, όσο και σε tablets, με περίεργα αποτελέσματα. Για παράδειγμα την ύπαρξη δύο διαφορετικών browser, που δείχνουν να μην είναι και πολύ συμβατοί μεταξύ τους, και ως επακόλουθο την ύπαρξη δύο 'help centers', δύο πάνελ ελέγχου κλπ.

Παρά τις προσπάθειες της Microsoft να πείσει την κοινότητα των χρηστών ότι το 8.1 update επαναφέρει το 'παραδοσιακό' κουμπί "Start" που βρίσκόταν στην κάτω μπάρα της επιφάνειας εργασίας, όσοι τόλμησαν να το πατήσουν, διαπίστωσαν κάθε άλλο παρά την παραδοσιακή λειτουργία του, αφού αυτό οδηγεί στην αρχιτεκτονική των "τούβλων" (tiles) που βρίσκει εφαρμογή στα tablets που τρέχουν το εν λόγω λειτουργικό.

Οι... βιτριολικές κριτικές πάντως από τους χρήστες συνεχίζουν να κατακλύζουν fora και τα κοινωνικά δίκτυα.

Εσείς περάσατε την ενημερωμένη έκδοση των Windows; Πως σας φαίνεται;

Τech & Science
16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγετώνας της Αποκάλυψης»: Η κατάρρευσή του απειλεί τις παράκτιες κοινότητες από το Μαϊάμι και το Λονδίνο μέχρι το Μπαγκλαντές

Περιβάλλον / «Παγετώνας της Αποκάλυψης»: Η κατάρρευσή του απειλεί τις παράκτιες κοινότητες από το Μαϊάμι και το Λονδίνο μέχρι το Μπαγκλαντές

Οι επιστήμονες έψαξαν βαθιά κάτω από τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» και τα ευρήματά τους ισοδυναμούν με πιθανή καταστροφή για τον πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Τech & Science / Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ευρέως για τον έλεγχο του πλάσματος αίματος σε βρέφη, καθιστώντας εφικτό για τους γιατρούς να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια ασθενειών και να παρέχουν έγκαιρες θεραπείες
LIFO NEWSROOM
Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τech & Science / Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τα δεδομένα μελέτης επέτρεψαν στους ερευνητές να αποσυνδέσουν την επίδραση του θηλασμού στο μικροβίωμα του βρέφους από μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων
LIFO NEWSROOM
Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Τech & Science / Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι ανώμαλες θέσεις των κρατήρων πρόσκρουσης, τα συντρίμμια μετεωριτών σε ιζηματογενή πετρώματα, τα τσουνάμι και η σύντομη έκθεση μετεωριτών σε διαστημική ακτινοβολία σχετίζονται
LIFO NEWSROOM
Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Διεθνή / Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο - Οι γονείς θα βλέπουν σε ποιους λογαριασμούς στέλνει μηνύματα το παιδί τους - Οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια ειδοποίηση για έξοδο από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
χρήση Η/Υ με δυο τρια προγραμματάκια -και office απο την microsoft- όλα ωραία και καλάΤί γινεται όμως όταν πρέπει να υποστηρίξεις χιλάδες κατασκευαστές καιόοοολα τα προγράμματα της αγοράς;Ο Η/Υ δεν είναι αξεσουάρ μόδας ουτε άλλο ενα επιπλο στο σαλόνι έιναι εργαλειο.
στη microsoft έχουν ξεχάσει νομίζω πως το λειτουργικό τους σύστημα προτιμάται από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν δουλειά μ' αυτό και μαϊμουδίζουν αυτό που είναι "ιν" τώρα, τα τάμπλετς. Βρε ντουγάνια, είναι δυνατόν να δουλέψει σοβαρό πρόγραμμα (word, excel, cad, πεπερασμένα στοιχεία) με λογική τάμπλετ; Τί επική μαλακία είναι αυτή που φτιάξατε; Πάρτε το χαμπάρι: υπολογιστής->δουλειά, χαζεύω στο φμπ κι άντε ανοίγω κάνα μέηλ -> ταμπλέτα.
Ωρες-ώρες έχω την αίσθηση ότι κάνω ένα αγώνα δρόμου ν' αποδείξω το πόσο ενήμερη είμαι, πόσο γρήγορα ανταποκρίνομαι στις ραγδαίες εξελίξεις της πληροφορικής και της τεχνολογίας, τι βαθμό δείκτη νοημοσύνης έχω κλπ κλπ. για να καταλήξω στο εξής... Ποιό είναι το ζητούμενο/α? Για μένα είναι η έγκυρη και η άμεση πληροφόρηση. Τώρα... αν θα τα βλέπω άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε και αν... δεν ξέρω τι... πως θα εμφανίζονται και πως θα βασανίζομαι να ψάξω να βρω και να μάθω την καινούργια έκδοση... ένα παιχνίδι είναι όλα στο τραπέζι του κέρδους και του ανταγωνισμού. Ενα μεθοδευμένο παιχνίδι που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ροκανίζει το λιγοστό χρόνο μου για δημιουργία και πραγματική ζωή με μόνη επικοινωνία και επαφή το άψυχο πληκτρολόγιο και την οθόνη. Εξ άλλου, δια στόματος της αδελφής του Zuckerberg (του Ζαχαρόβουνου) "Παιδιά βγείτε έξω... μην κολλάτε στο Fb."
Τα έβαλα πριν 2-3 βδομάδες (rtm έκδοση) και βλέπω σαφή βελτίωση σε σχέση με τα 8 σε PC. Είναι γρηγορότερα, τα διάφορα προγράμματα είναι πιο εύκολο να τα βρεις, μπορείς να βάλεις προ-επιλογή να ανοίγει στο desktop. Φυσικά το περιβάλλον συνεχίζει να έχει σημαντικές διαφορές με τα 7, αλλά όλα μια συνήθεια είναι τελικά. Το στοίχημα είναι πως θα αξιολογηθούν από τις επιχειρήσεις και αν θα αυξηθούν οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Μια λύση για την ευκολία του χρήστη είναι να τα χρησιμοποιεί με οθόνες αφής, που είναι όμως ακριβές.
"Forum (plural forums or fora)" Εγώ απ' τα δύο προτιμώ το forums. Σίγουρα πάντως δεν προτιμώ τα Windows 8! Μια φορά χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσω σε σπίτι άλλου και έπαθα νευρικό κλονισμό. Τρέμω μη χαλάσει το PC μου και χρειαστεί να πάρω καινούριο, με τα καινούργια Windows!
Ε τότε γιατί τα πέρασες;Από το 98... κάθε φορά που βγαίνει καινούρια έκδοση windows έχουμε σειρά άρθρων και χρηστών που γκρινιάζουν για το πόσο κακή είναι η Microsoft. Τελικά όμως όλοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα της.
Έκανα και γω την ενημέρωση και έχω να πω ότι στη ουσία το μόνο ουσιαστικά καινούριο που είδα ήταν το start button. Τώρα, όντως σε πηγαίνει στα "τούβλα" οπότε πραγματικά αναρωτιέσαι προς τι η εισαγωγή του εφόσον στα "τούβλα" πήγαινες και με την γωνία της οθόνης. Υπάρχει όμως ένα θετικό. Αν κάνεις δεξί κλικ στο start button σου βγάζει ένα μενού όπου έχεις στη διάθεσή σου σχεδόν τα πάντα. Από φακέλους έως το control panel. Πρώτα για να πήγαινες στο control panel έπρεπε να έχεις τελειώσει πληροφορική στο πολυτεχνείο... Φυσικά οι χρήστες πρέπει να κάνουν την κίνηση και να πατήσουν το δεξί κλικ. Αλλιώς θα αναρωτιούνται τι το καινούριο φέρνει το start button. Όσο για την ουσία της υπόθεσης είναι απλά τα πράγματα. H Microsoft ήθελε να πάει τα windows στο περιβάλλον των tiles. Oπότε και εξαφάνισε το start button. Μετά από τη μαζική κατακραυγή που δέχτηκε έκανε ένα βήμα πίσω και έβαλε ξανά το start button. Όμως θα ήταν αφελές να νομίσουμε ότι ολόκληρη εταιρία θα πάει προς τα πίσω το λειτουργικό επαναφέροντας ένα κλασικό start button ουσιαστικά αποδεχόμενη ότι η νέα φιλοσοφία ήταν ένα λάθος. Οπότε σου λέει πάτα το ρημαδοbutton που τόσο σου έλειψε αλλά θα πηγαίνεις στα ωραία τουβλάκια σου, που πλέον ήρθαν για να μείνουν.
Και πριν την επαναφορά του start button, αν έκανες δεξί κλικ στην κάτω αριστερή γωνία, πάλι αυτό το μενού με το control panel, task manager, command prompt, φακέλους κτλ σου έβγαζε.Άρα δηλαδή από ότι λέτε, η μόνη διαφορά είναι ότι πάνω που είχαμε συνηθίσει (δεν έκανα ακόμα το update) αυτό το σκηνικό όπου δεν ήξερες τι θα σου πεταχτεί σε κάθε γωνία, απλά καταργήθηκε η κάτω αριστερή γωνία και μπήκε ξανά το start για να πουν πώς άκουσαν όσους το ζητούσαν πίσω, αλλά χωρίς να επαναφέρουν τις πραγματικές λειτουργίες του start. Εύγε microsoft, μεγαλούργησες για άλλη μια φορά με τα αστεία ημίμετρα σου. Λέω να περιμένω το επόμενο update.