Τσεχία: Καλλιτέχνης στήνει «υψωμένο δάχτυλο» στο κοινοβούλιο

Τσεχία: Καλλιτέχνης στήνει «υψωμένο δάχτυλο» στο κοινοβούλιο Facebook Twitter
1

 

Τσεχία: Καλλιτέχνης στήνει «υψωμένο δάχτυλο» στο κοινοβούλιο Facebook Twitter

Το «υψωμένο δάχτυλο» του Τσέχου καλλιτέχνη David Cerny, δημιουργεί αίσθηση στην χώρα του, αφού τοποθετήθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να «βλέπει» προς το Κοινοβούλιο.

Ο 45χρονος Cerny, δήλωσε πως για την κατασκευή του έργου του χρειάστηκαν δύο εβδομάδες και ότι πρόκειται για «ένα ουρλιαχτό συναγερμού» ενάντια στην διαφθορά των πολιτικών.

Το μοβ δάχτυλο έχει ύψος 9 μέτρα και για να κάνει τη «δουλειά» για την οποία το προόριζε ο δημιουργός του, χρειάστηκε να τοποθετηθεί σε φορτηγίδα που πλέει στον ποταμό Μολδάβα της Πράγας.

Είναι ασαφές πόσο καιρό το δάχτυλο θα μείνει εκεί, να υψώνεται προς τους πολιτικούς και το Κοινοβούλιο. Ο ίδιος ο Cerny ο ίδιος αρνήθηκε να πει πολλά, το μόνο που τόνισε ήταν ότι η χειρονομία δείχνει από μόνη της το πώς αισθάνεται ο ίδιος και ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει.

Ο Τσέχος πρόεδρος Zeman, εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία και όταν ρωτήθηκε είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει, αν πρώτα δεν δει, περί τίνος πρόκειται.

Ο Zeman είναι επικεφαλής κυβέρνησης τεχνοκρατών που σχηματίστηκε μετά την πτώση τον Ιούνιο, της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Νέτσας, μετά από αποκάλυψη σκανδάλου δωροδοκίας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια