Τα αλλόκοσμα γλυπτά του Anthony Howe

Τα αλλόκοσμα γλυπτά του Anthony Howe Facebook Twitter
1

 

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

O Anthony Howe είναι ένας Αμερικανός καλλιτέχνης κινούμενων γλυπτών (kinetic sculpture) από την Washington, που κατασκευάζει απίστευτα μεταλλικά γλυπτά - πιο πολύ μοιάζουν με εγκαταστάσεις- τα οποία κινούνται σε έναν σχεδόν υπνωτιστικό ρυθμό, με την βοήθεια του ανέμου.

Κάτι σαν ολοζώντανα GiF, που δεν μπορείς να σταματήσεις να τα κοιτάς.

Τα έργα του Howe σχεδιάζονται αρχικά ψηφιακά, συνήθως με το πρόγραμμα Rhino 3D, τα μεταλλικά μέρη κόβονται έπειτα με την ακρίβεια του laser, και συναρμολογούνται, τέλος, στο χέρι από τον ίδιο.

 

Το αποτέλεσμα είναι τόσο συγκλονιστικό, όσο και σουρεαλιστικό.

"Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πόσο βαρετά στατικά ήταν όλα στο οπτικό μου τοπίο.

Έτσι ξεκίνησαν όλα."

 

"Με συγκλόνισε ότι η τέχνη μου έγινε κάπως viral στο ίντερνετ.

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι το διαδίκτυο θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Η επανάσταση του βίντεο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή online είναι σαν δώρο Θεού για τη δουλειά μου.

Την κάνει να.. κινείται".

 

"Μπορώ μονάχα να μαντέψω τι θα μπορούσε να συμβεί στο κάθε έργο σε περίπτωση πολύ δυνατού ανέμου.

Συνήθως, για να δοκιμάζω κάτι το συναρμολογώ στο αυτοκίνητο μου και τρέχω, έπειτα, στον αυτοκινητόδρομο."

 

"Ακόμα κι αν βάλεις ένα κομμάτι ελαφρύ μέταλλο σε μία επιφάνεια ο αέρας θα το μετακινήσει. Αυτό δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση.

Αν θέλεις όμως να κάνεις τέχνη με αυτό, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ."

Τα περισσότερα έργα του Howe πωλούνται αμέσως μετά την ολοκλήρωση τους,

ενώ ο καλλιτέχνης ανακοίνωσε πως ετοιμάζει για το επόμενο Burning Man (2014)  το μεγαλύτερο κινούμενο γλυπτό που έχει ποτέ κατασκευαστεί, το οποίο θα μοιάζει κάπως έτσι, όταν ολοκληρωθεί.

[via ]

Design
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM
H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θέλει να ζήσει στην Αθήνα

Design / H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θα ήθελε να ζήσει στην Αθήνα

 H προσωπικότητα της αρχιτεκτόνισας και designer Paola Navone είναι πληθωρική, όσο και η ιστορία της ζωής της. Λίγο πριν εμφανιστεί ως ομιλήτρια το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο συνέδριο Hotel Experience στο Ωδείο Αθηνών μας μιλάει με πάθος για ένα πρόσφατο πρότζεκτ που υπέγραψε.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια