Παπανδρέου εναντίον Πρετεντέρη-Καψή

Παπανδρέου εναντίον Πρετεντέρη-Καψή Facebook Twitter
6

Τα σχόλια των Πρετεντέρη και Καψή σχετικά με την α;πόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε το βιβλίο του Θαπατέρο, προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος καταφέρεται κατά των δύο παρουσιαστών. Οι Καψής και Πρετεντέρης χαρακτήρισαν «αυτοκτονική» και «καταστροφική» την απόφαση για δημοψήφισμα σχετικά με τα μέτρα, απόφαση που είχε ανακοινώσει ο Παπανδρέου στη Σύνοδο των Καννών και που ουσιαστικά οδήγησε στην παραίτηση του.

Οι σχολιαστές που υβρίζουν, τονίζεται στην ανακοίνωση του πρώην Πρωθυπουργού, «ταυτίζονται συνειδητά ή ασυνείδητα - ας το αποφασίσουν οι ίδιοι - με όσους τότε ενήργησαν υπό το πρίσμα είτε των πολιτικών σκοπιμοτήτων τους, είτε των συμφερόντων που έπαιζαν τα ρέστα τους - και που πάντως δεν ταυτίζονταν με το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της χώρας και του Ελληνικού λαού».

«Οι επιλογές και οι αποφάσεις μιας Κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού δημοκρατικά εκλεγμένων, είναι προφανές ότι υπόκεινται στην κριτική, όποια και αν είναι αυτή, των πολιτών, των δημοσιογράφων και των πάσης φύσεως σχολιαστών. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία.

Αντιθέτως, οι χυδαιολογίες και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί, όχι μόνο δεν εμπίπτουν στη σφαίρα των θεμιτών προσεγγίσεων, αλλά συνήθως υποκρύπτουν σκοπιμότητα εκ μέρους του εκφραστή τους», επισημαίνεται με νόημα.

«Οι αρχές αυτές, ισχύουν και για την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στα τέλη του 2011.

Επιλογή που εδραζόταν σε μια αυτονόητη αρχή της Δημοκρατίας, την άμεση έκφραση της βούλησης των πολιτών.

Αναγκαία προϋπόθεση, η εμπιστοσύνη του ηγέτη προς τους πολίτες.

Είναι προφανές ότι αυτήν την αλήθεια επιχειρούν και σήμερα να συγκαλύψουν σχολιαστές που υβρίζουν», καταλήγει η απάντηση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
Το γεγονος οτι ολα τα καθεστωτικα ΜΜΕ λοιδορουν με καθε ευκαιρια τον ΓΑΠ, την ιδια στιγμη που προβαλουν τον Σαμαρα ως εθναρχη και αποσιωπουν οτιδηποτε αφορα την διακυβερνηση Καραμανλη ειναι ενδεικτικο των συμφεροντων που εξυπηρετουν.