Κομισιόν: “Στην Ελλάδα γίνεται κατάχρηση της προστασίας πρώτης κατοικίας”

Κομισιόν: “Στην Ελλάδα γίνεται κατάχρηση της προστασίας πρώτης κατοικίας” Facebook Twitter
3

O εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο Κόνορ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα, προσδιορίζοντας μάλιστα αυτό το πρόβλημα στην άρση των πλειστηριασμών. Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών, έκανε λόγο για «συστηματική κατάχρηση» του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. 

Διευκρίνισε ότι η Τρόικα δεν απαιτεί πλήρη άρση των πλειστηριασμών αλλά να υπάρξει μεταρρύθμιση του υφιστάμενου καθεστώτος και να προστατευτούν αυτοί που είναι πραγματικά ευάλωτοι, καθώς σήμερα το χρησιμοποιούν «και όσοι δεν έχουν ανάγκη, οι οποίοι απλώς σταματάνε να πληρώνουν». 

Κατά τον κ. Ο Κόνορ, η “κατάχρηση” αυτή καθυστερεί την εξυγίανση των τραπεζών και υπονομεύει την προσπάθεια αποκατάστασης των γραμμών ρευστότητας και πίστωσης προς την οικονομία, τα νοικοκυριά και «κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». 

Όπως τόνισε δε, επειδή υπάρχουν αυτά τα ανοικτά ζητήματα, η Τρόικα δεν προβλέπεται να επιστρέψει πριν από το Γιούρογκρουπ της 9ης Δεκεμβρίου. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Οικονομία / Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Η ΕΚΤ επισήμανε «τα αυξημένα επίπεδα χρέους και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα», καθώς και την υποτονική ανάπτυξη και τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από τα πρόσφατα «εκλογικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Όχι, γιατί τότε δεν υπάγονται στην προστασία της πρώτης κατοικίας.Μέχρι το τέλος του έτους απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη μέχρι 200,000 Ευρώ. Η Τρόικα θεωρεί πως κάποιοι εκμεταλλεύονται τη νομοθεσία και σταματούν τις πληρωμές ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις συνεχίσουν. Επίσης, θεωρεί το όριο των 200,000 πολύ υψηλό. Θέλει να υπάρχει η προστασία μόνο σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, δηλαδή άνεργους και χαμηλόμισθους που πραγματικά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.Το οποίο είναι εύλογο, αλλά το να ξεχωρίσεις το ποιός είναι καλόπιστος ωφειλέτης και ποιός όχι σε μια χώρα με τόσο υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής και χωρίς περιουσιολόγιο δεν είναι πάντα εύκολο