O ψυχίατρος που «εφηύρε» το σύνδρομο Αffluenza [video]

O ψυχίατρος που «εφηύρε» το σύνδρομο Αffluenza [video] Facebook Twitter
5

Aν δεν γνωρίζετε την υπόθεση θα ήταν χρήσιμο να ανατρέξετε εδώ για να καταλάβετε πόσο ενδιαφέρον έχει η παρακάτω συνέντευξη.

 

Ο Αnderson Cooper του CNN έχει καλεσμένο τον ψυχίατρο Dr. G. Dick Miller και η συζήτηση για το σύνδρομο Affluenza και τον πολυτελή σωφρονισμό αρχίζει...

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Για να λέμε την αλήθεια, ο ψυχίατρος δεν έχει άδικο σ'αυτό που λέει, ότι 16χρονα παιδιά, δηλαδή, δεν βοηθούνται μπαίνοντας στη φυλακή. Το ότι το σύστημα είναι σάπιο και τις ευκαιρίες τις έχουν μόνο όσοι έχουν λεφτά είναι διαφορετικό θέμα και (εκ πρώτης οψεως τουλάχιστον) δεν ευθύνεται ο ψυχίατρος γι'αυτό.
σε μια χωρα οπου χιλιαδες εφηβοι στελνονται για χρονια στη φυλακη για ασημαντες αφορμες επειδη τα σωφρονιστικα ιδρυματα ειναι ιδιωτικα και οσο περισσοτερους εχουν τοσο βγαζουν λεφτα, ενω ενας λευκος πυροβολει και σκοτωνει εναν νεαρο αφροαμερικανο επειδη του φανηκε υποπτος και αθωωνεται, οπου ενας πλουσιος, σεσημασμενος νεαρος σκοτωνει 4 ανθρωπους και ουσιαστικα αθωωνεται, οχι, δεν ειναι ζητημα σωφρονισμου και τιμωριας. Ειναι καθαρα ζητημα ανισοτητας απεναντι στο νομο.
Οφείλουμε να παραδεχτούμε βέβαια ότι είναι λαϊκίστικη η στάση του παρουσιαστή, να ζητά πλαγίως μια τιμωρία για την ικανοποίηση του κοινού. Από την άλλη η ευθύνη της απόφασης βαρύνει αποκλειστικά τον δικαστή. Το ερώτημα είναι αν ένας άνθρωπος που οδηγάει μεθυσμένος και σκοτώνει τέσσερις, επιδέχεται με κάποιον τρόπο σωφρονισμού, αν πρέπει απλά να απομακρυνθεί από την κοινωνία ή αν θα πρέπει κιόλας η τιμωρία του να έχει και τη διάσταση του παραδειγματισμού και, ακόμα ακόμα, αν είναι ο μόνος υπεύθυνος ή θα πρέπει να διωχθούν και άλλοι.