Χριστογάννης: Η Χούντα ήταν επανάσταση

Χριστογάννης: Η Χούντα ήταν επανάσταση Facebook Twitter
3

Ο Δημήτρης Χριστογιάννης, βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, έκανε τις δηλώσεις που προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Action24. Είπε συγκεκριμένα: "Βάζετε στην ίδια μοίρα τους χουντικούς με τους τρομοκράτες;" για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως "εκείνη την εποχή η χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία".

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΑΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όπως γράφουν τα Νέα. Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» και «ανατριχιαστική» τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ. Καλεί δε τη ΝΔ να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη. Σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται αν «αλήθεια, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα;» Καλεί δε την ΝΔ να αποδοκιμάσει τη δήλωση του κ. Χριστογιάννη και να το διαγράψει από βουλευτή , «ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι "η χούντα ήταν επανάσταση"», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο βουλευτή κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι διαστρεβλώνει τα λεγόμενα του. Ολόκληρη η ανακοίνωσή του: «Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας. Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση. Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις. Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Με τούτα και με κείνα, τελευταίως η ΝΔ άρχισε να ξαναδείχνει το ακροδεξιό της πρόσωπο. Μεγάλη ανάγκη ανασύνταξης του κεντροαριστερού χώρου.
Αγαπητέ #Daniel Deronda,η κεντροαριστερά δεν περιλαμβάνει μόνο λαμόγια. Γι' αυτό μιλάω για ανασύνταξη της κεντροαριστεράς. Για να αποκλειστούν τα λαμόγια.