7η η Ελλάδα στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

7η η Ελλάδα στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων Facebook Twitter
6

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση των χωρών με τις περισσότερες καταγεγραμμένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό του ΕΔΑΔ που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην κορυφή των παραβιάσεων βρίσκεται η Ρωσία με 119 καταδικαστικές αποφάσεις και ακολουθούν η Τουρκία (118), η Ρουμανία (83), η Ουκρανία (65), η Ουγγαρία (40), η Ιταλία (34) και η Ελλάδα (32).

Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Δικαστηρίου κ.Σπίλμαν μέχρι το τέλος του 2013 υπήρχαν σε εκκρεμότητα 99.900 υποθέσεις, σε σχέση με τις 160.000 υποθέσεις που υπήρχαν σε εκκρεμότητα τον Σεπτέμβριο του 2011.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
τα δεδομένα αναφέρονται σε απόλυτο αριθμό αποφάσεων. Για την Ελλάδα 32 αποφάσεις απο τις οποίες οι 12 ήταν σχετικές με το "length of procedings" (η "αθάνατη" ελληνική δικαστική ταλαιπωρία) http://www.echr.coe.int/Documents/Facts_Figures_2013_ENG.pdf (σελίδα 11)Άρα πρέπει να τα δούμε και πλυθησμιακά και βέβαια αυτό κάνει το δικαστήριο στο άλλο έγγραφο που δημοσίευσε. Αυτό αποτελεί στατιστική ανάλυση από το ίδιο το δικαστήριο και όχι από τον κάθε δημοσιογράφο που θέλει π.χ. για κάποιο λόγο να βγάλει την Ρωσία Νο.1Ας το δούμε, θυμίζω από το ίδιο το δικαστήριο,http://www.echr.coe.int/Documents/Stats_analysis_2013_ENG.pdfΑνα 10000 κατοίκους στη σελ.11 βλέπουμε ότι ο μέσοςόρος αιτήσεων είναι 0,80.Η Ελλάδα είναι στο 0,6 και η Ρωσία στο 0,86 ενώπ.χ. η Μολδαβία είναι στο 3,8 και Βοσνία στο 2,27 δηλαδή σε πολλαπλάσιο νούμερο. Άρα η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στο 23 σε σύνολο 47 χωρών πάντα.Πολύ χαμηλά είναι η Σουηδία, Νορβηγία, Αγγλία... Νομίζω αυτό δίνει μια πιο λογική και ρεαλιστική εικόνα της Ευρώπης.
Και παλι χαλια ειμαστε. Αν συγκρινόμαστε με τις πρώην κομμουνιστικες χώρες που ακόμα παλεύουν για δημοκρατία, εμείς τί κάνουμε τόσα χρόνια;;;Ειναι σαφης δεικτης της ανικανοτητας των πολιτικων μας να θεσμοθετησουν ενα ευρωπαικο κρατος
Η Ιταλία είναι 5η χώρα σε πλυθησμό και η Ρωσία πρώτη. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_populationΠροφανώς έχεις δίκιο και δεν είμαστε στην ίδια μοίρα με την Ιταλία. Απλά λόγω πλυθυσμού "μαζεύει" περισσότερες αιτήσεις για εκδίκαση. Αν τα δείς με ψυχρή μαθηματική ματιά η Ελλάδα σαν 12η σε κατοίκους θα έπρεπε να είναι πιο κάτω από την 7η θέση αλλά δεν είναι και η ξεφτίλα που αφήνετε από το άρθρο να εννοηθεί. Θα έπρεπε να αναφέρει ότι μιλάμε για το σύνολο 47 Ευρωπαικών χωρών με τη χώρες όπως π.χ. Λευκορωσία να μην μετέχουν καν στη σύμβαση που διέπει το δικαστήριο).