4,8 εκατ. οι άνεργοι στην Ισπανία

4,8 εκατ. οι άνεργοι στην Ισπανία Facebook Twitter
1

Ακόμα μια αύξηση στον αριθμό των ανέργων στην Ισπανία σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Μέσα σε ένα μήνα κατεγράφησαν 113.097 περισσότεροι άνεργοι στον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο, αύξηση που αντιστοιχεί σε +2,4%.

Όπως υποστηρίζει πάντως το υπουργείο Απασχόλησης, πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση που σημειώνεται για τον μήνα Ιανουάριο από τον Ιανουάριο του 2007. Η ηγεσία του μάλιστα θεωρεί πως τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την τάση σταθεροποίησης στην αγορά εργασίας, που άρχισε τον Μάιο του 2012.

Σε ετήσια βάση, όπως γράφει το ΑΠΕ, η Ισπανία κατέγραψε 166.343 ανέργους λιγότερους (-3,34%), μετά τη μεγάλη πτώση του Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη από το 1999. Η χώρα είχε γνωρίσει μια ετήσια αύξηση κατά 544.000 ανέργους από την έναρξη της κρίσης, το 2008.

Εν τω μεταξύ, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE) διαπίστωσε μια νέα αύξηση του ποσοστού ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο, στο 26,03% του ενεργού πληθυσμού, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 23 Ιανουαρίου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Success Story λοιπόν και η Ισπανία. Να δούμε ποια άλλη θα ακολουθήσει. Πραγματικές αλλαγές θα δούμε όταν και η Γερμανία θα δει αυτούς τους αριθμούς να αυξάνονται. Μέχρι τότε η Ευρώπη κοιμάται.