Oι επιβάτες της μοιραίας πτήσης

Oι επιβάτες της μοιραίας πτήσης Facebook Twitter
3
Oι επιβάτες της μοιραίας πτήσης Facebook Twitter

Οι προσωπικές ιστορίες του πληρώματος και των επιβατών της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines έρχονται στη δημοσιότητα. Τη στιγμή της οριστικής ανακοίνωσης, οι συγγενείς των αγνοούμενων που βρίσκονταν σε ξενοδοχείο του Πεκίνου ξεσπούν ενώ αρκετοί έχουν ήδη αρχίσει να κατηγορούν την κυβέρνηση για απόκρυψη στοιχείων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ημερησίας: Πιλότος της μοιραίας πτήσης ήταν ο 53χρονος Ζαχαρί Αχμάντ Σαχ, ο οποίος εργαζόταν στη Malaysia Airlines από το 1981. Είχε στο ενεργητικό του πάνω από 18.000 ώρες πτήσης. Μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών, αλλά δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να τον ενοχοποιούν.

Συγκυβερνήτης της πτήσης ήταν 27χρονος Μαλαισιανός  Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ,ο οποίος ετοιμαζόταν να παντρευτεί και ο οποίος επίσης θεωρήθηκε ύποπτος. Το υπόλοιπο πλήρωμα αποτελούσαν δέκα άτομα, όλα μαλαισιανής καταγωγής. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία επιβάτης ήταν 79 ετών, ενώ ο μικρότερος ήταν μόλις 2.

 

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 19 κινέζοι καλλιτέχνες που είχαν μεταβεί στην Μαλαισία για μία έκθεση, ανάμεσά τους ήταν και ο ζωγράφος και ποιητής Ουάνγκ Λινσί. Ανάμεσα σε αυτή την ομάδα καλλιτεχνών και ο μεγαλύτερος σε ηλικία επιβάτης, ο 79χρονος καλλιγράφος Λου Μπαοτάνγκ με αναγνωρισμένο έργο σε Κίνα, Βρετανία και ΗΠΑ .

 

Στο Boeing επέβαιναν επίσης 20 εργαζόμενοι της εταιρείας ηλεκτρονικών συστημάτων, Freescale Semiconductor, τρεις Γάλλοι μαθητές γαλλικού Λυκείου στο Πεκίνο, ένα ζευγάρι από την Ινδία και ο γιος τους που επισκέπτονταν τον άλλο γιο τους στο Πεκίνο και ο Νεοζηλανδός Πολ Γουίκς που κατευθυνόταν στη Μογγολία για μια επιχείρηση εξόρυξης.

 

Έξι  ήταν οι Αυστραλοί που επέβαιναν στο αεροσκάφος: Πρόκειται για τα ζευγάρια Μπομπ και Κάθριν Λότον, με τους φίλους τους Ρόντνι και Μέρι Μπάροους, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή για διακοπές, ενώ οι κινεζικής καταγωγής Λι Γιουάν και Γκου Ναϊτζούν επέστρεφαν μόνιμα στο Πεκίνο από το Σίδνεϊ, μετά την οικονομική κατάρρευση της επιχείρησής τους.

Η 33χρονη Νόρλι Ακμάρ Χαμίντ και ο 24χρονος σύζυγός της Ρατσαχάν Ζαμάνι από τη Μαλαισία, συναντήθηκαν στο σουπερμάρκετ όπου εργάζονταν. Παντρεύτηκαν το 2012 και τον Μάρτιο αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι του μέλιτος, μετά από αποβολή που υπέστη η Νόρλι.

Ένας από τους τρεις Αμερικανούς στο αεροσκάφος ήταν ο 50χρονος Φίλιπ Γουντ, ο οποίος αποφάσισε να ταξιδέψει στο Πεκίνο πριν ξεκινήσει τη νέα του ζωή στην Κουάλα Λουμπούρ. Ο Γουντ λάτρευε τα ταξίδια.

Εννέα από τους επιβάτες ήταν φίλοι, συνταξιούχοι, που επέστρεφαν σπίτι τους μετά από ένα ταξίδι στο Νεπάλ.

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ένας ειδικός στις πολεμικές τέχνες, ο οποίος είχε εργαστεί ως σταντμαν για τον Τζετ Λι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος Γιου Κουν, ο οποίος είχε εργαστεί σε πολλές ταινίες, βρισκόταν στην Κουάλα Λουμπούρ για τα γυρίσματα μίας ακόμα παραγωγής.

Στο αεροσκάφος βρισκόταν και ο Γιουτσέν Λι, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Η σύζυγός του δεν βρισκόταν μαζί του στο αεροσκάφος.

Δύο από τους επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια: πρόκειται για δύο Ιρανούς που φαίνεται πως αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τα διαβατήρια των Λουίτζι Μαράλντι (Ιταλία) και Κρίστιαν Κότζελ (Αυστρία). Σύμφωνα με την Interpol, ο 18χρονος Πουρία Νουρ Μοχάμαντ Μερντάντ ήλπιζε να βρει τη μητέρα του στη Γερμανία, επιλέγοντας μία κυκλική πορεία από το Ιράν στην Κουάλα Λουμπούρ και στη συνέχεια στο Πεκίνο, το Άμστερνταμ και τη Φρανκφούρτη.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM
Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια