Τα καλύτερα βίντεο απ' την ξαφνική Αθηναϊκή όπερα

Τα καλύτερα βίντεο απ' την ξαφνική Αθηναϊκή όπερα Facebook Twitter
7

(Από τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα "Καλλιτεχνικές Δράσεις στην Αθήνα" η Εθνική Λυρική Σκηνή επισκέφθηκε γειτονιές, δρόμους και πλατείες της πόλης με σκοπό να καταστήσει τη λυρική τέχνη οικεία στους κατοίκους της και να αποδείξει στην πράξη ότι η πραγματικά υψηλή τέχνη δεν έχει περιορισμούς, ούτε αποκλεισμούς.)

Την Κυριακή η Λυρική πηγαίνει στη Βαρβάκειο Αγορά - ευκαιρία να δούμε κλιπάκια με προηγούμενες δράσεις στο Σύνταγμα, το Μοναστηράκι κ.α.

Μετρό Συντάγματος: Τσέλια Κοστέα


Σύνταγμα:  Διονύσης Σούρμπης

ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΩ - ΚΑΡΜΕΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

 

Και το καλύτερο:

Λυρικό Λεωφορείο Στάσεις: Πλατεία Συντάγματος

------------------

+

Η Λυρική στη Βαρβάκειο Αγορά - Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012
Ώρα έναρξης 20.00 / Είσοδος ελεύθερη

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στις 20.00 το βράδυ η Εθνική Λυρική Σκηνή αφήνει τη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια για να δώσει μια διαφορετική μουσική παράσταση, σε έναν τελείως απρόσμενο χώρο, τη Βαρβάκειο Αγορά στην οδό Αθηνάς.


Στο πλαίσιο του εξωστρεφούς προγράμματος "Καλλιτεχνικές Δράσεις στην Αθήνα" και σε συνεργασία με την ομάδα "atenistas", η ΕΛΣ μας προσκαλεί σε μια ανέλπιστη βραδινή βόλτα στην Κεντρική Αγορά της πολύπαθης πόλης μας, δίνοντας μας μια ευκαιρία να την δούμε με άλλο μάτι και να την αγαπήσουμε ξανά, όπως της αξίζει. Καταξιωμένοι και νέοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από διάσημες όπερες με τη συνοδεία πιάνου.



7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στη Βαρβάκειο με τη Λυρική! (Βίντεο και φωτογραφίες!)

Αρχείο / ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στη Βαρβάκειο με τη Λυρική! (Βίντεο και φωτογραφίες!)

Χιλιάδες κόσμου γέμισαν την Βαρβάκειο Αγορά στην εκδήλωση – έκπληξη. Αρκετοί συνεργάτες της Lifo ήταν εκεί, όμως εδώ θα παρουσιάσουμε το δελτίο τύπου, βίντεο χρηστών του youtube και φωτογραφίες του Χάρη Ακριβιάδη (www.akriviadis.gr)
REVIEWS / ΘΕΜΑΤΑ
Μύρων Μιχαηλιδης:Η μεγάλη επιτυχία σε έναν οργανισμό είναι να οραματίζεσαι με ιδεαλισμό

Συνεντεύξεις / Μύρων Μιχαηλιδης:Η μεγάλη επιτυχία σε έναν οργανισμό είναι να οραματίζεσαι με ιδεαλισμό

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), Μύρων Μιχαηλίδης, μιλά στον Γιάννη Σβώλο για τη νέα εποχή της, τα προβλήματα αλλά και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ένας πολιτιστικός οργανισμός αυτή την περίοδο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
Συγχαρητήρια! Πόσο πιο όμορφα και καλύτερα θα 'ταν τα πράγματα εν καιρώ κρίσης, αν ο καθένας πρόσφερε αφιλοκερδώς το ελάχιστο από κάτι που γνωρίζει καλά, είτε αυτό είναι πάνω στην τέχνη, είτε σε οποιοδήποτε άλλο τομέα.
Τα βλέμματα του κοινού είναι απίστευτα!!! Οταν σκεφτείς ότι κάποιοι ίσως άκουγαν για πρώτη φορά λυρικό τραγούδι όμως, τους καταλαβαίνεις απόλυτα! Ελπίζω να παρακίνησαν κάποιους να ασχοληθούν μ'αυτό το πανέμορφο αλλά ταυτόχρονα δύσκολο είδος τραγουδιού!
Όταν παρακολουθώ τέτοιες δράσεις –απ' την Ελλάδα, τη Γερμανία ή το Μεξικό– απογοητεύομαι συγκρίνοντάς τες με το πρότυπο που προσπαθούν να μιμηθούν (Opera en el Mercado):http://www.youtube.com/watch?v=Ds8ryWd5aFw