ΚΙΝΗΣΗ

«Προξενιό» Δράσης με «Δημιουργία Ξανά»

«Προξενιό» Δράσης με «Δημιουργία Ξανά» Facebook Twitter
16

Πρόταση συνεργασίας στη Δράση του Θ. Σκυλακάκη έκανε ο Θανάσης Τζήμερος για συνεργασία στις ευρωεκλογές με τον πρώτο να κάνει λόγο για «θετική εξέλιξη».

Η πρόταση έγινε μέσω Facebook από τον Θάνο Τζήμερο με ένα αρκετά εκτενές κείμενο ενώ η θετική απάντηση του κ. Σκυλακάκη με λίγα λόγια  μέσω Twitter:  


«Ξέρω ότι όλοι έχετε στο μυαλό σας την πικρή εμπειρία του Ιουνίου και την ακόμα πικρότερη συμπεριφορά στελεχών του χώρου, που προηγήθηκε ή επακολούθησε της εκλογικής συνεργασίας. Ναι, ήταν μια βεβιασμένη συνεργασία κομμάτων, με το καθένα σε διαφορετική φάση. Ναι, έγιναν επικοινωνιακά λάθη, τα σημαντικότερα από τα οποία έχουν τη δική μου υπογραφή. Ναι. Αλλά πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Συμφωνώ ότι και τώρα αυτή η προσέγγιση γίνεται με πίεση – χρόνου, τουλάχιστον. Μακάρι να είχε γίνει νωρίτερα. Όμως τώρα έγινε. Μπορούμε να την αξιοποιήσουμε ή να μην την αξιοποιήσουμε. Δεν μπορούμε όμως να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Κι απ’ ό,τι φαίνεται είναι ίδιον του Έλληνα να σηκώνει τα μανίκια όταν πια φτάνει ο κόμπος στο χτένι. Εύχομαι κάποια στιγμή να γίνουμε περισσότερο προβλεπτικοί. Δεν θα ασχοληθώ με τους ελάχιστους που άρχισαν ήδη τα πικρόχολα ευφυολογήματα. Ευτυχώς έχουν σε μεγάλο βαθμό εξοβελισθεί ήδη από τα κόμματα που συμμετείχαν σε αυτές τις συζητήσεις, και θέλουν να κοιτάξουν μπροστά.

Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να κάνουμε σχόλια. Μπήκαμε για να αλλάξουμε τη χώρα. Και γι΄αυτόν τον σκοπό κανείς δεν περισσεύει. Αφού λοιπόν συζητήσαμε τις τελευταίες 10 μέρες με τον κ. Φερχόφστατ και μεταξύ μας, καταλήξαμε σε ένα σχέδιο πρότασης το οποίο μπορεί να γίνει αποδεκτό από όλους και κυρίως από τον εκλογικό μας συνεργάτη του Ιουνίου, τη Δράση. Τα δύο σχεδόν χρόνια που πέρασαν από τις τελευταίες εκλογές η Δράση ταλανιζόταν από εσωκομματικές φουρτούνες, όπως και εμείς άλλωστε, και προσπαθούσε να "δέσει κόκκαλο" μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της. Πολλά ειπώθηκαν στη διάρκεια αυτών των χρόνων, όμως στη σημερινή Δράση επικρατούν όσοι ξέρουν πως η μοναχική πορεία δεν φτάνει σχεδόν ποτέ στον προορισμό της».

Η απάντηση Σκυλακάκη μέσω Twitter: «Είδα την έναρξη της διαδικασίας μιας πρότασης συνεργασίας από την πλευρά της Δημιουργίας Ξανά, προς τη Δράση. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη».

16

ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να κάνουμε σχόλια. Μπήκαμε για να αλλάξουμε τη χώρα. Πηγή: www.lifo.grΑποδομώντας τον Μαρξ μέσω της υπεραξίας που παράγει το GLX του Μήτρογλου θα το κάνεις αυτό,φωστήρα μας;Είναι που δεν μπήκες για να κάνεις σχόλια.Ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται.Και σε αυτούς και σε όσους τους ψηφίσουν.
Τρομερό έγκλημα να τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την νομοτελειακή αλήθεια του Μαρξ! Όπως λέτε του χρειάζεται "βρεγμένη σανίδα". Και στους ψηφοφόρους τους βεβαια!! Προτείνω να φτιαχτούν μαρξιστικές ομάδες κρούσης με μόνο σκοπό να δέρνουν όποιους τολμούν να πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις τους! Άντε γιατί πολύ αέρα πήρανε οι αμφισβητίες του Μαρξ σε αυτή την χώρα!(φυσικα ήδη υπάρχουν οι ομάδες κρούσης, εδώ και χρόνια)
«15 εκατομμύρια δίνει η Φούλαμ για τον Μήτρογλου. Ερώτηση προς μαρξιστές: ο Μήτρογλου είναι ένας εργαζόμενος έστω και υψηλά αμοιβόμενος. Η Φούλαμ είναι η εργοδοσία, δηλαδή το κεφάλαιο. Πώς εκμεταλλεύεται την υπεραξία του Μήτρογλου; Ποια είναι ακριβώς η αξία του; Όσο διάστημα έμεινε στον Ολυμπιακό, ήταν ο Ολυμπιακός που εκμεταλλεύτηκε την υπεραξία του ή ο Μήτρογλου που εκμεταλλεύτηκε την υπεραξία του Ολυμπιακού που του έδωσε τη δυνατότητα μετά από δυο χρόνια αναπληρωματικός να παίξει στη βασική ενδεκάδα, να βγει στην Ευρώπη, και να τον προσέξουν οι Άγγλοι; Υ.Γ. Η μαρξιστική θεωρία βασίζεται σε μία ανύπαρκτη έννοια: της υπεραξίας. Για να ορίσεις, όμως, την υπεραξία πρέπει πρώτα να ορίσεις την αξία. Ο τρόπος που επιχειρεί ο Μαρξ στο Κεφάλαιο να ορίσει την έννοια της αξίας είναι παιδαριώδης. Δεν στέκει σε καμία κριτική, ακόμα κι όταν αναφερόμαστε στις εργασιακές συνθήκες της εποχής του, πόσω δε μάλλον στις σημερινές. Είναι απίστευτο ότι σ' ολόκληρο τον 20ο αιώνα, η ανθρωπότητα ταλανίστηκε και έφτασε στα όρια της αυτοεξολόθρευσης για μια νεύρωση ενός εξαθλιωμένου τεμπελχανά. Ο Μαρξ δεν εργάστηκε ποτέ, κι όταν πολύ γρήγορα έφαγε τα λεφτά της βαρώνης γυναίκας του, οδήγησε όλη την οικογένειά του στην απόλυτη μιζέρια: ζούσε με δανεικά και του είχαν κατασχέσει μέχρι και τα έπιπλα του σπιτιού του. Τέσσερα παιδιά του πέθαναν πριν από αυτόν και δύο κόρες που έζησαν μετά αυτοκτόνησαν.»Οι παραπάνω αρλούμπες συνιστούν «αμφισβήτηση της νομοτελειακής αλήθειας του Μαρξ»; Γιατί ρε εσείς προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα; Ο Τζήμερος δεν έχει ιδέα από οικονομικά, πόσο μάλλον από μαρξισμό, οπότε είναι γελοίο να προσπαθεί να τον "καταρρίψει κιόλας. Κομπογιαννίτης είναι ο άνθρωπος. Η ασχετοσύνη του κάνει μπαμ και μόνο από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί, όπως "εκμετάλλευση της υπεραξίας", λες και για τον Μαρξ η υπεραξία αποτελεί κάποιο αυθύπαρκτο χαρακτηριστικό του εργαζόμενου! Ο Μαρξ μιλάει για εκμετάλλευση της εργασιακής δύναμης (Arbeitskraft)· η υπεραξία (σχετική ή απόλυτη) είναι το ΕΞΑΓΟΜΕΝΟ της εκμετάλλευσης το οποίο ιδιοποιείται ο κεφαλαιοκράτης/ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής και εργασίας. Έχουν γίνει και σοβαρές κριτικές στη μαρξική θεωρία της υπεραξίας, όπως και στη θεωρία της πτωτικής τάσης του μέσου ποσοστού κέρδους. Δεν χρειάζεται να ξεφτιλίζεστε τόσο πολύ με τον Τζήμερο, δείχνοντας την αμάθεια σας. Όσο για τα εμετικά που λέει για την προσωπική ζωή του Μαρξ, είναι αντάξια ενός "Στόχου" ή μιάς "Ελεύθερης Ώρας". Σκεφτείτε που καταντήσατε οι φιλελεύθεροι για να σας εκπροσωπούν κάτι ανθρωπάρια σαν τον Τζήμερο, και τον υπερασπίζεστε κιόλας (κάποτε υπήρχε και ένας Popper ή Hayek τουλάχιστον). Όχι ότι η λεγόμενη αριστερά πάει πίσω, με τη Ναόμι Κλάιν και τις μεταφυσικές βλακείες της.
Και κάτι ακόμα, που επίσης δείχνει τη φαιδρότητα του θεατρίνου που ακούει στο όνομα "Θάνος Τζήμερος":η εργασιακή θεωρία της αξίας (labour theory of value), όπως και η έννοια της υπεραξίας (surplus-value), ΔΕΝ πρωτοδιατυπώθηκαν από τον Μαρξ. Προϋπήρχαν στις αναλύσεις της κλασικής αγγλικής πολιτικής οικονομίας 50 και βάλε χρόνια πριν την εμφάνιση του Μαρξ (ιδίως στους Adam Smith και David Ricardo), την οποία και μελέτησε επισταμένως ο Μαρξ στη δεκαετία του 1850 όταν βρισκόταν στο Λονδίνο. Η εργασιακή θεωρία της αξίας έχει δεχθεί κριτική τόσο από εκπροσώπους της Αυστριακής Σχολής Οικονομικής Σκέψης όπως ο Böhm - Bawerk, όσο και από νεοκλασικούς οικονομολόγους σαν τον Jevons. Αν ο Τζήμερος είχε οποιαδήποτε σχέση με τον φιλελευθερισμό ή ένα στοιχειώδες επίπεδο σοβαρότητας και αξιοπρέπειας, αντί για την καφενειακού επιπέδου "αποδόμηση" του Μαρξ, θα μπορούσε να δανειστεί κανένα επιχείρημα από τους προαναφερθέντες οικονομολόγους.
Αγαπητε DelusionsEnd, χαιρομαι που σας ξαναβρισκω. Θα συμφωνειτε, πιστευω, οτι η βρεγμενη σανιδα δεν συναδει γενικα με τη δημοκρατια, οπως και *τα σογια* δεν υποκαθιστουν την επιστημη της στατιστικης.
Ώχου ρε Σπυρίδωνα.Άσε μας.Άι μάθε να διαβάζεις στατιστικούς πίνακες και μάθε πως βγήκαν τα στοιχεία στην συγκεκριμένη "μελέτη" που παρέθεσε ο άλλος.Δεν χρειάζεται καν να ξέρεις μακροοικονομία για να καταλάβεις.Και μην πιάνεσαι από τα σόγια.Όσο για την βρεγμένη σανίδα,κάνε εισήγηση να αλλάζει η σημασιολογία της ελληνικής γλώσσας για να μπορείς να συνεννοείσαι κι εσύ και οι υπόλοιποι που πιάνεστε από μεταφορές,δήθεν τάχα μου ότι δεν τις καταλαβαίνετε και να χαρακτηρίζετε τους άλλους ως "αντιδημοκράτες".Τους "δημοκράτες" σαν τον Τζήμερο τους έχω δει κάμποσες φορές να μιλάνε...Μα καμία σχέση με δημοκρατία ο τρόπος τους;
Όσον αφορά εσένα peterp άμα δεν έχεις διαβάσει τον βίο και πολιτεία του Τζήμερου στο fb καλύτερα να μην πετάγεσαι για να μας βαφτίσεις κιόλας.Ο Dada σου παρέθεσε το τι εννοώ.Κάτσε διάβασε το και κλάψε από τα γέλια.
@ g0g0landμόνο που ο τρόπος με τον οποίο ορίζεται η αξία και η υπεραξία στο βιβλίο αρχών οικονομίας της Γ' Λυκείου και το αντίστοιχο περιεχόμενο που λαμβάνουν αυτές οι έννοιες στο έργο του Μαρξ είναι εντελώς διαφορετικό. Και δεν είναι καθόλου "λογοτεχνική μπούρδα" να επισημαίνεις τις διαφορές τους και να ακριβολογείς. Η υπεραξία δεν στέκεται κάπου εκεί έξω για να την "εκμεταλλευτείς". Πρέπει πρώτα να δείξεις πώς ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ η υπεραξία και ύστερα ποιός και με ποιο τρόπο την ΙΔΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, μέσα στη συνολική διαδικασία της παραγωγής. Δες και το προηγούμενο σχόλιο μου για την εργασιακή θεωρία της αξίας. Ο Τζήμερος ισχυρίζεται ότι ο Μαρξ "ορίζει την αξία με παιδαριώδη τρόπο στο Κεφάλαιο". Ο καθένας όμως που έχει ασχοληθεί ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ με τον Μαρξ γνωρίζει ότι ο τελευταίος βασίστηκε στη ρικαρδιανή θεωρία της αξίας την οποία επεκτείνει και εμπλουτίζει. Η αντίληψη του Τζήμερου, που είναι και η μόνη που είναι παιδαριώδης εδώ πέρα, είναι πως ο "τεμπελχανάς" Μαρξ κατέβαζε αυτές τις θεωρίες από την κούτρα του, μη έχοντας τίποτα καλύτερο να κάνει. Τη στιγμή που έχουν γραφτεί μελέτες και μελέτες για τη σχέση Μαρξ-Ρικάρντο. Το είπα και πριν: θέλεις να κάνεις κριτική, κανένα πρόβλημα. ΓΝΩΡΙΖΕ όμως το αντικείμενο στο οποίο θέλεις να επιτεθείς, αντί να ξεπέφτεις σ' αυτό το επίπεδο με κωμικοτραγικά κιόλας αποτελέσματα, να φαντασιώνεσαι δηλαδή σε μια κρίση μεγαλομανίας ότι "κατέρριψες" τον Μαρξ μέσα σε 3 παραγράφους στο Facebook. Έλεος πιά, να λέμε τα αυτονόητα.
Μα γιατι δε μας λετε εσεις που ξερετε, κε DelusionsEnd, ουτως ωστε να μαθουμε να διαβαζουμε τους μακροοικνομικους πινακες που κατ-εσας, δεν ξερουμε. Εγω παντως, και μονο απο το λεξιλογιο και τις εκφρασεις που χρησιμοποιητε βγαζω καποια συμπερασματα τα οποια δε θα μου ενεπνεαν εμπιστοσυνη να αφεθω στην...εμβριθη οικονομικη σας αναλυση.Τωρα, οσον αφορα τα περι δημοκρατιας, πραγματικα, εχετε συναισθηση ποσο αντι/δημοκρατικο αερα αποπνεουν καποιες απο τις εκφρασεις σας?
Και βέβαια είναι θετική εξέλιξη. Αλλά εγώ θα σταθώ σε αυτό που έγραψε ο κος Τζήμερος: "Ναι, έγιναν επικοινωνιακά λάθη, τα σημαντικότερα από τα οποία έχουν τη δική μου υπογραφή." Πως φαίνεται ότι ο άνθρωπος δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Τέτοια αυτοκριτική από επαγγελματία δεν πρόκειται να ακούσουμε ποτέ...
Ο Βενιζέλος;! Ειδικά αυτός δεν υπάρχει περίπτωση να παραδεχτεί λάθος του ποτέ.Προσοχή, όχι λάθος του ΠΑΣΟΚ γενικότερα. Για λάθος δικό του προσωπικό μιλάμε. Εδώ ήταν ο εμπνευστής του νόμου "περί ευθύνης υπουργών" και δεν έχει βγει να μιλήσει για λάθος, τι άλλο θες...
Δεν τα θυμάσαι καλά. Αλλος ειναι ο πρωτοπορος της αυτοκριτικης. Εχεις ξεχάσει το περίφημο mea culpa του Πανανδρεου το ... 87 ;;;Η αυτοκριτικη ειναι τζάμπα.talk is cheap.