Γ. Παπανδρέου: Η χώρα έχασε δύο πολύτιμα χρόνια

Γ. Παπανδρέου: Η χώρα έχασε δύο πολύτιμα χρόνια Facebook Twitter
3

Με επικριτικά λόγια κατά της κυβέρνησης της ΝΔ κυρίως, αλλά και για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η χώρα "έχασε δύο πολύτιμα χρόνια" καθώς η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009 διεκόπη "πριν από δύο χρόνια και σε κάποιες περιπτώσεις αποδομήθηκε στη συνέχεια". Υποστήριξε μάλιστα ότι το βήμα της εξόδου στις αγορές θα παραμείνει μετέωρο αν δεν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι "μετά από τέσσερα χρόνια σκληρών προσπαθειών των Ελλήνων η χώρα έχει πλέον τις προϋποθέσεις να μπει στην τελική ευθεία για την έξοδο από την κρίση, καθώς η έξοδος της χώρας στις αγορές αποτελεί μια σημαντική και καθοριστική εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή", όμως ισχυρίστηκε ότι δεν δικαιολογείται κλίμα δικαίωσης και αισιοδοξίας.

Για τη ΝΔ είπε ότι "Σήμερα πανηγυρίζει, αλλά ποτέ δεν έκανε πράξη κάτι από όσα είχε προτείνει", προφανώς όσο καιρό ήταν στην αντιπολίτευση. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι "τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαίωνε ότι θα έσχιζε το Μνημόνιο και σήμερα θέλει να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με βάση τις προβλέψεις του Μνημονίου".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια