Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή Facebook Twitter
4

Οι 35 πρώτοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές «κλείδωσαν» χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο Cine Κεραμεικός. Επτά ακόμη θέσεις μένουν ανοιχτές και ακούγονται τα ονόματα του Κώστα Λαπαβίτσα, του Γιάνη Βαρουφάκη και του Κρίτωνα Αρσένη.

Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, όπως και η Σοφία Σακοράφα και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ακόμη υποψήφιος θα είναι ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Μηλιός, η πολιτική επιστήμων και μέλος της Κ.Ε Ράνια Σβίγκου, η Σία Αναγνωστοπουλου, ο Χάρης Γολέμης, η Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου, η Πέτη Πέρκα, η συνδικαλίστρια Ελένη Σωτηρίου, ο Χρήστος Λάσκος, ο Σωτήρης Μάρταλης,ο Γιάννης Μπουρνούς,ο Αλέξης Μπένος,ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης και το μέλος της ΚΕ (και σύντροφος του Θοδωρή Δρίτσα) κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Στο ψηφοδέλτιο θα είναι ακόμη, τα μέλη της ΚΕ Σόφη Παπαδόγιαννη, Δέσποινα Σπανού, ο Αλέκος Καλύβης, ο Γιάννης Τόλιος και η Μάγδα Σπηλιοπούλου.

Συνεργαζόμενοι-ες, στελέχη κοινωνικών φορέων

Γιώργος Αρχοντόπουλος, συνδικαλιστής στην ΕΥΑΘ
Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών
Γιώργος Κατρούγκαλος, συνταγματολόγος
Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος
Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ
Κωσνταντίνα Κούνεβα, συνδικαλίστρια
Δήμητρα Μανώλη, συνδικαλίστρια καθαρίστρια
Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος
Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός
Σάββας Ρομπόλης, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
Σατιχά Σουλεϊμάν, ακτιβίστρια Ρομά
Αλεξάνδρα Χρηστακάκη, απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ
Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Παντείου
Κώστας Χρυσόγονος, Συνταγματολόγος

Κομματικά στελέχη

Σια Αναγνωστοπούλου
Νατάσα Θεοδωρακοπούλου
Σόφη Παπαδόγιαννη
Πέτυ Πέρκα
Σοφία Σακοράφα
Ράνια Σβίγκου
Δέσποινα Σπανού
Μάγδα Σπηλιοπούλου
Ελένη Σωτηρίου
Τασία Χριστοδουλοπούλου

Χάρης Γολέμης
Αλέκος Καλύβης
Χρήστος Λάσκος
Σωτήρης Μάρταλης
Γιάννης Μηλιός
Αλέξης Μπένος
Γιάννης Μπουρνούς
Δημήτρης Παπαδημούλης
Γιάννης Τόλιος
Νίκος Χουντής

Πάντως το θέμα των υποψηφιοτήτων δίχασε τον ΣΥΡΙΖΑ αφού αιφνιδιάζοντας ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας (Α.Π.) Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσήλθε στη συνεδρίαση με ένα oκτασέλιδο κείμενο υπό τον τίτλο: «Κείμενο Συμβολής της Αριστερής Πλατφόρμας», με το οποίο επί της ουσίας ζητούσε ρήξη και έξοδο από την ευρωζώνη.

Τελικά από το κείμενο η Α.Π. απομόνωσε και έθεσε στην κρίση της Κ.Ε. δύο σημεία - τροπολογίες, προκειμένου να ενσωματωθούν στην ευρωδιακήρυξη του κόμματος. Η Κ.Ε., δι' ανατάσεως των χειρών, απέρριψε τις δύο τροπολογίες (μία για το χρέος και μία για το ευρώ), ενώ τα μέλη της Α.Π. ψήφισαν λευκό στην ευρωδιακήρυξη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
...Θεέ μου βάλε το χεράκι σου να ξημερώσει επιτέλους η μέρα που δεν θα βλέπω υποψήφιους για την ευρωβουλή ενός κόμματος με βιογραφικό "απολυμένη καθαρίστρια" ή "συνδικαλιστής δημόσιου οργανισμού" !...μόνο ο θεός μας σώζει, αν περιμένουμε από τους αριστερούς-κομμουνιστές μακάκες, της πασοκονουδούλας συμπεριλαμβανομένης, την κάτσαμε την βάρκα!
O διαχωρισμός αντρες -γυναίκες (έτσι δόθηκε) είναι απαράδεκτος. Δηλαδή τι; Ν'αποδείξουμε ότι βάζουμε 50-50% αντρες και γυναίκες; Η κ. Χριστοδουλοπούλου ελπίζω να μην παρουσιαστεί ως σύντροφος, εκπλήσσομαι με το Ν.Ξυδάκη, αντίθετα θα ήταν έκπληξη να μην ήταν μέσα ο Σ.Κούλογλου. Κατά τ'άλλα μια απ' τα ίδια με πολύ συνδικαλισμό -λογικό βέβαια...
Η πρώτη σκέψη που έκανα και εγώ....Α! λείπει ο Λαζοπουλος!! Υποθέτω δεν απάντησε ακόμα...για να δούμε, έχει ακόμη χρόνο!(καταλαβαίνει κανείς και γιατί έχουμε συνεχόμενες και για ψυλλου πήδημα απεργίες σε συγκεκριμένους κλάδους!)