22 oι νεκροί ανοιχτά της Σάμου

22 oι νεκροί ανοιχτά της Σάμου Facebook Twitter
1

 

22 oι νεκροί ανοιχτά της Σάμου Facebook Twitter

Νέα τραγωδία στα ανοιχτά της Σάμου με μετανάστες από ναυάγιο που έγινε τα ξημερώματα. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο νεκρούς και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί φθάνουν ως τώρα τους 22, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά.

Οι δύτες οι οποίοι συμμετέχουν στις έρευνες εντόπισαν μέσα στο πλοιάριο που τους μετέφερε και βυθίστηκε, εγκλωβισμένους.

 Όπως αναφέρεται, επρόκειτο για σύγχρονο γιότ που ακολουθούνταν από ένα κότερο. Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες που περισυνέλεξαν σώοι. 

Από τους διασωθέντες οι 32 είναι άντρες, 3 είναι γυναίκες και ένα μικρό παιδί το οποίο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, καθώς παρουσίαζε υποθερμία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα.

(Φωτογραφίες: samostimes.gr)

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Είναι τρομερό να συμβαίνουν αυτά. Δυστυχώς κανείς δε μπορεί να σταματήσει από τη θάλασσα απελπισμένους ανθρωπους και στυγνούς διακινητές. Σύγχρονα μηχανοκίνητα κότερα κι όχι καϊκια της κακιάς ώρας μπατάρουν υπερφορτωμένα στα ακοιχτά. Η λύση σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανοίξουν τα σύνορα για την απρόσκοπτη από ξηράς διακίνηση για να μην θαλασσοπνίγεται κανείς. Πως σας ακούγεται αυτό;