Μεγάλη σφαγή στη Νιγηρία

Μεγάλη σφαγή στη Νιγηρία Facebook Twitter
4

Η Ισλαμιστική Οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία επιδιώκει την εγκαθίδρυση Ισλαμικού κράτους στη Νιγηρία, πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες -αν όχι τη μεγαλύτερη- σφαγή της.

Θύματά της έπεσαν πάνω από 200 κάτοικοι τριών χωριών στη βόρεια επαρχία του Μπόρνο, το προπύργιο της οργάνωσης, ενώ οι τραυματίες δεν μπορούν να υπολογιστούν ακόμα.

Οι κάτοικοι των χωριών Danjara, Agapalwa και Antagra είχαν ειδοποιήσει τον στρατό της Νιγηρίας να στείλει δυνάμεις για να τους προστατέψει καθώς είχε κυκλοφορήσει ότι τα τρία αυτά χωριά ήταν ο επόμενος στόχος της Μπόκο Χαράμ, αλλά ο στρατός δεν έκανε τίποτα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που διέφυγε είπε ότι στην αρχή όταν είδαν να έρχονται τα αγροτικά αυτοκίνητα με τους  ένοπλους άνδρες νόμιζαν ότι ήταν ο στρατός που είχε έρθει προς βοήθειά τους. Τα μέλη της Μπόκο Χαράμ προσποιήθηκαν μάλιστα τους στρατιώτες και καθησύχασαν τους χωρικούς.

Όταν όλοι οι κάτοικοι μαζεύτηκαν στο κέντρο του χωριού άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως σκοτώνοντας όσους περισσότερους μπορούσαν. Άνδρες της Μπόκο Χαράμ βρισκόντουσαν στα περίχωρα του χωριού πάνω σε μοτοσυκλέτες και πατούσαν όποιον διέφευγε της σφαγής.

Το περιστατικό δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς πότε έλαβε χώρα καθώς οι επιζώντες χρειάστηκε να ταξιδέψουν μερικές μέρες μέσω δύσβατων περιοχών για να φτάσουν στην πρωτεύουσα της επαρχίας.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια