«Ο βιασμός μερικές φορές είναι σωστός…»

«Ο βιασμός μερικές φορές είναι σωστός…» Facebook Twitter
15

Ως ένα κοινωνικό έγκλημα που μερικές φορές είναι σωστό, μερικές φορές λάθος, χαρακτήρισε υπουργός στην Ινδία, τον βιασμό, λέγοντας μάλιστα ότι μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα μόνο αν καταγγελθεί στην αστυνομία.

Ο τοπικός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) και υπουργός σε ινδικό κρατίδιο, Μπαμπουλάλ Γκάουρ είπε συγκεκριμένα :

«Είναι ένα κοινωνικό έγκλημα που εξαρτάται από τους άνδρες και τις γυναίκες. Μερικές φορές είναι σωστό, μερικές φορές είναι λάθος…Μέχρι να υπάρξει καταγγελία, τίποτα δεν μπορεί να γίνει».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο Γκάουρ εξέφρασε και την υποστήριξή του στον Μουλάγιαμ Σινγκ Γιάνταβ, επικεφαλής του τοπικού κόμματος που κυβερνά το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές. Οι πολιτικοί ηγέτες του κρατιδίου αυτού, όπου δύο εξαδέλφες 12 και 14 ετών βιάστηκαν και απαγχονίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν δεχθεί επικρίσεις επειδή δεν μετέβησαν στην περιοχή του συμβάντος και κατηγόρησαν τα μέσα ενημέρωσης ότι υπερπροβάλλουν το περιστατικό.

Ο Μουλάγιαμ αντιτάχθηκε στο να επιβληθεί η ποινή του θανάτου στους ένοχους για ομαδικό βιασμό, λέγοντας: «Τα αγόρια κάνουν λάθη, θα απαγχονιστούν για έναν βιασμό;».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν έχει δηλώσει «ιδιαίτερα συγκλονισμένος» από τον βιασμό και τον φόνο των δύο κοριτσιών. Ο πατέρας και ο θείος των κοριτσιών δήλωσαν ότι πήγαν να καταγγείλουν το βιασμό και οι αστυνομικοί τους έδιωξαν. Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συχνά η αστυνομία συγκαλύπτει βιασμούς παρότι γίνεται ένας κάθε 21 λεπτά στην Ινδία.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Τέλος της εποχής Τριντό - Τι φέρνει η επόμενη ημέρα

Διεθνή / Καναδάς: Τέλος της εποχής Τριντό - Τι φέρνει η επόμενη ημέρα

Ο επί 9 χρόνια πρωθυπουργός του Καναδά παραιτήθηκε εν μέσω πολιτικών πιέσεων - Ποιος είναι πιθανότερο να τον διαδεχθεί και πώς διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα στη χώρα, εν μέσω πιέσεων Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Με πνευμονία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής της

Διεθνή / Με πνευμονία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής της

«Αν και η πρόεδρος δεν βρίσκεται με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες, καθώς αναρρώνει από την πνευμονία, οι εργασίες συνεχίζονται και έχει καθημερινή επαφή με όλους εμάς», δήλωσε η εκπρόσωπός της
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Τις καημένες τις γυναίκες ! Τι απαίσια τύχη να έχεις γεννηθει γυναίκα σε αυτές τις χώρες ! «Τα αγόρια κάνουν λάθη, θα απαγχονιστούν για έναν βιασμό;». Κε Τζανάτα μου...οχι να μην απαγχονιστούν για έναν ψιλοβιασμοό...αλλά να τους κόψουν το τσουτσουνάκι για να μάθουν άλλη φορά να προσέχουν πού το βάζουν !!!
"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανένας δεν αναφέρει για τον απαγχονισμό!!!"Έχεις δίκιο. (Είναι μεγάλο θέμα συζητήσεως αυτό, αλλά δεν θα μπω στο συγκεκριμένο, αυτή τη στιγμή).Από το κείμενο του link που έδωσα σε προηγούμενο σχόλιο:"It is now obvious that the important anti-rape law passed last year, after the shocking gang-rape of a young woman on a bus in Delhi, has not been enough: there are too few fast-track courts, and too many criminals are finding it easy to escape identification. They either hunt for younger and younger girls, who are less likely to name them; or, more and more, they kill or torture their victims – by pouring acid into their throats, setting them alight or, as in this case, hanging them.""Δεν μπορώ καν να διανοηθώ οτι αυτοί οι "άνθρωποι" έχουν κόρες..."Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι γενικά, πάντως ειδικά ο Ο Μουλάγιαμ έχει 2 γιούς, εκ των οποίων ο ένας είναι αυτός: "Akhilesh Yadav is an Indian politician, the Chief Minister of the state of Uttar Pradesh and a member of the Samajwadi Party", ο οποίος απ΄ότι αντιλαμβάνομαι είχε υποστηρίξει τις θέσεις του πατέρα του λέγοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης υπερτονίζουν τα περιστατικά του κρατιδίου Uttar Pradesh, ενώ βιασμοί συμβαίνουν παντού (στην Ινδία)* και ο οποίος απ' ότι βλέπω έχει 3 μικρά παιδιά εκ των οποίων 2 κορίτσια.Ο Μπαμπουλάλ Γκάουρ, δεν βρίσκω ακριβώς τι έχει, αλλά σε μία είδηση είδα ότι είχε ένα γιο ο οποίο πέθανε, θέμα υγείας. *κάτι το οποίο μπορεί να είναι και αληθές, όμως είναι ο τρόπος που το λέει κανείς και παίζουν ρόλο τα κίνητρά του/ οι απώτεροι σκοποί του. Δηλαδή είναι άλλο να πεις ότι "η Ινδία στο σύνολό της αντιμετωπίζει το x πρόβλημα και πρέπει να δούμε τι σκατά θα κάνουμε για να βοηθήσουμε" κι άλλο να λες "γιατί την λέτε μόνο σε μας, αφού και άλλα σημεία της Ινδίας έχουν πρόβλημα". Όπως άλλο είναι να λες ότι "η θανατική ποινή, γενικώς, δεν είναι λύση γι' αυτούς και τους άλλους λόγους" κι άλλο να λες "ε ...αγόρια είναι θα τα σκοτώσουμε για ένα λάθος;".
Θα μπορούσαν να τον αρπάξουν 6 7 παλικάρια να δει την γλύκα και αμέσως μετά να περιμένουμε στωικά να ακούσε τη καινούργια του άποψη περί βιασμού.
Θα μπορούσαν επίσης να τον πλακώσουν στο ξύλο με τα ματσούκια τους οι κυρίες Gulabi, oι οποίες είπαν ως εδώ με την καταπίεση που δέχονται. Όποιος βιαστής πέφτει στα χεράκια τους μετανοιώνει την ώρα και τη στιγμη που γεννήθηκε.
"Ο Μουλάγιαμ αντιτάχθηκε στο να επιβληθεί η ποινή του θανάτου στους ένοχους για ομαδικό βιασμό, λέγοντας: «Τα αγόρια κάνουν λάθη, θα απαγχονιστούν για έναν βιασμό;»"....και επειδή μ' όλα αυτά τα "χαρμόσυνα" χάνουμε την μπάλα, ο Μουλάγιαμ Σινγκ Γιάνταβ, είχε δηλώσει τα προηγούμενα όχι τώρα, εδώ και κάποιο καιρό:http://www.lifo.gr/now/world/45487...αλλά απ΄ότι αντιλαμβάνομαι συνεχίζει στο ίδιο στυλ.Ανεπίτρεπτο από το μέρος ανθρώπων της ηγεσίας να "ξεπλένουν" έτσι αυτές τις πράξεις (και φοβερή ευθύνη, επίσης).