4η πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο η Ελλάδα

4η πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο η Ελλάδα Facebook Twitter
24

4η πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Gallup για τα θετικά και αρνητικά συναισθήματα. Η χώρα μας είναι μάλιστα μια θέση πίσω από την ταραγμένη Αίγυπτο και μια θέση πάνω από την εμπόλεμη Συρία. Στην κορυφή βρίσκεται το Ιράκ και αμέσως μετά το Ιράν.

Η Gallup μέτρησε τα αρνητικά συναισθήματα πολιτών σε 138 χώρες το 2013 ρωτώντας τους «αν την προηγούμενη μέρα ένιωσαν θυμό, λύπη, άγχος, φυσικό πόνο ή ανησυχία».

Το δείγμα ήταν 1.000 άτομα που ρωτήθηκαν με τηλεφωνικές αλλά και προσωπικές συνεντεύξεις.

Η δεκάδα των πιο δυστυχισμένων χωρών

    Ιράκ

    Ιράν

    Αίγυπτος

    Ελλάδα

    Συρία

    Σιέρα Λεόνε

    Κύπρος

    Κατεχόμενα (Βόρειεα Κύπρος)

    Καμπότζη

    Λίβανος

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμαλιάδα: Αποστάσεις από την Ειρήνη Μουρτζούκου κρατά η δικηγόρος της- Σκέφτεται να παραιτηθεί

Ελλάδα / Αμαλιάδα: Αποστάσεις από την Ειρήνη Μουρτζούκου κρατά η δικηγόρος της- Σκέφτεται να παραιτηθεί

Η ποινικολόγος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Ειρήνη Μουρτζούκου ως «προβληματική προσωπικότητα», σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει και για ορισμένα άτομα που έχουν μιλήσει δημόσια για την υπόθεση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

16 σχόλια
Πατήστε Happiest Countries, στο Forbes είμαστε κάπου στην μέση και στον ΟΗΕ στην 40η κάπου, επίσης μιλάμε κρατάρα η Βόρειεα Κύπρος και νομίζω για πρώτη φορά στα χρονικά τονίστηκε η προ-προπαραλήγουσα (γιες!)Παραπληροφόρηση φουλ. Εν τω μεταξύ μιλάμε για συνειδητή παραπληροφόρηση αφού προφανώς και καμιά 50αριά χώρες είναι σε τρισχειρότερη κατάσταση
Υπάρχει η απόλυτη και η σχετική θεώρηση της κατάστασης των Ελλήνων σήμερα.Στην απόλυτη θεώρηση, ναι εξακολουθούμε να είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τριτοκοσμικές χώρες. Αυτό ο Έλληνας δεν το νιώθει στην καθημερινότητά του. Ακόμα έχει νερό να πιεί, ακόμα δεν πέφτουν βόμβες στο κεφάλι του. Αλλά έτσι ήταν και το 2009.Στη σχετική θεώρηση, η Ελλάδα του 2014 είναι πολύ χειρότερη από την Ελλαδα του 2009. Αυτό, ο Έλληνας το νιώθει στην καθημερινότητά του. Του πήραν μέσα από τα χέρια τη ζωή που έκανε και βλέπει ελάχιστες πιθανότητες να την ανακτήσει.Είναι λοιπόν φυσιολογικό το αποτέλεσμα, μιας και η έρευνα εξετάζει τη σχετική θεώρηση. Η τεράστια σχετική πτώση του ελληνικού βιοτικού επιπέδου μέσα σε μια πενταετία δύσκολα έχει αντίστοιχο παγκοσμίως αυτή την περίοδο.
Διαβασα με ενδιαφερον και τις δυο πλευρες των σχολιαστων.Και αυτην που υποστηριζει οτι η ερευνα ειχε σωστο αποτελεσμα,και αυτην που υποστηριζει το αντιθετο.Δεν προσεξα ,ομως,καποιον να αναφερει κατι το οποιο ειναι,κατ'εμε,προφανες.Οτι το μετρο συγκρισης σε ερευνες αυτης της μορφης ειναι ο ιδιος ο εαυτος του εκαστοτε ερωτωμενου.Εαν,συνεπως,ο ερωτωμενος ειναι,η αισθανεται οτι ειναι,χειροτερα απ'οτι αυτος ο ιδιος ηταν παλαιοτερα,ειναι φυσικο να απαντησει αναλογα.Ειδικα για εμς και τους αδελφους Κυπριους ειναι δυσκολο να βρεις καποιον που να μην αισθανεται λυπη,αγχος,θυμο,στενοχωρια,ανησυχια η ανασφαλεια ,με ολα οσα του εχουνσυμβει και του συμβαινουν τα τελευταια χρονια,και με ολα οσα εγιναν και γινονται γυρω μας.Αντιθετα,ο κατοικος μιας απο τις εξαθλιωμενες χωρες που μας κανουν συντροφια στον πινακα,αν εχει βρει μια δουλεια,εστω και του ποδαριου,που του διασφαλιζει τα αναγκαια για να ντυσει και να ταισει την οικογενεια του,ειναι φυσικο να αισθανεται ευτυχης σε σχεση με προηγουμενη περιοδο που δεν ειχε ουτε αυτα.Νομιζω οτι αν αντιμετωπισουμε υπο το πρισμα αυτο τα αποτελεσματα της ερευνας θα μας φανει περισσοτερο κατανοητη.
Ειλικρινώς δεν αντιλαμβάνομαι αυτή την πόλωση στα σχόλια.οι ερωτήσεις που κάνουν είναι οι εξής:Did you experience the following feelings during a lot of the day yesterday? How about physical pain?Did you experience the following feelings during a lot of the day yesterday? How about worry?Did you experience the following feelings during a lot of the day yesterday? How about sadness?Did you experience the following feelings during a lot of the day yesterday? How about stress?Did you experience the following feelings during a lot of the day yesterday? How about anger?...Δεν είναι καθόλου περίεργο να απαντάει κάποιος ημεδαπός (τουλάχιστον) στις 4 τελευταίες ερωτήσεις θετικά. Το να έχω π.χ άγχος, ανησυχία και θυμό "συνιστά κυριολεκτικά ντροπή για τον αβάσταχτο πόνο εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης;". Να μην σου πω ότι όλα τα δυσοίωνα - οι δυσάρεστες πληροφορίες που έρχονται από κάθε άκρη του πλανήτη δύνανται να εντείνουν το προβληματισμό και τα αρνητικά συναισθήματα.
4οι πιο δυστυχισμένοι , ή απλά 4οι στο κόσμο πιο γκρινιάρηδες... Σίγουρα σαν χώρα έχουμε πολλά θέματα, πόσο μάλλον φέτος που και ο καιρός δεν βοηθά και μας ρίχνει την διάθεση, αλλά από τους χειρότερους στο κόσμο με τπτ... η γκρίνια ωστόσο είναι χαρακτηριστικό μας.
Είμαστε απαράδεκτοι. Είμαστε η 29η πιο αναπτυγμένη χώρα του κόσμου και δηλώνουμε πιο δυστυχισμένοι από την 179η (Σιερρα Λεόνε – με μεγάλο μέρος του πληθυσμού ακρωτηριασμένο λόγω εμφυλίου)Πάντως ναι cool, κλαίμε την μαύρη μοίρα μας σε τριημερακι νησιά/ εξοχικό/ ποτακι με φίλους (ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός) αντι να προσπαθούμε να βρούμε πόσιμο νερό ανάπηροι
Να αγίασει το στόμα σου! Πραγματικά κάποια σχόλια εδώ μέσα είναι τελειώς άτοπα. Είναι αδύνατον να συγκρίνουμε την δική μας κατάσταση με τις παραπάνω χώρες (πλήν της Κύπρου) σε όλα τα επίπεδα. Είναι ντροπή να βάζουμε τα προβλήματα μας δίπλα στα προβλήματα όλων αυτων των χωρών. Το να ζείς σε ενα συνεχή πόλεμο, να μην ξέρεις αν σήμερα το βράδυ ένα στρατιωτικό αεροπλάνο θα περάσει απο πάνω απο το σπίτι σου και θα σε βομβαρδίσει, να μην έχεις καθαρό νερο να πιεις, να σε κρεμάνε επειδή ερωτευτήκες τον λάθος άνθρωπο είναι 1000 χειρότερα απο οτιδηποτε βιωνουμε εμείς εδώ.
smurfako σοβαρεψου λιγο αγορι μου!δηλαδη παντα πρεπει να κοιτας πιο χαμηλα και να λες "και αυτα που εχω καλα ειναι"?τοτε μην κανεις μπανιο για οικονομια γιατι στη Σιερα Λεωνε δεν εχουν νερο!!!Δεν δηλωσε κανενας πιο δυστυχισμενος απο καποιον Σιερα Λεωνιανο απλα δηλωσε δυστυχισμενος , και αυτοματα καταταχθηκε σε μια αλφα ή βητα θεση!!! και στην τελικη εγω γουσταρω να κλαιω τη μοιρα μου με ποτακι με φιλους στο εξωχικο που δεν εχω , επιδη ξερω πως δεν θα κανω τιποτα στη ζωη μου με τον μισθο που παιρνω!αλλα εσενα τι σε κοφτει τι κανω?
λογικά είναι #1 πιο κλαψιάρηδες/ψευταράδες και μετά αφήνουν γύρω στις 1000 κενές θέσεις, αλλάζει η μονάδα μέτρησης σε κάτι 500 φορές μικρότερο και συνεχίζει με τα υπόλοιπα έθνη.
Όχι, όπως το εννοείς εσύ δεν είναι ...αλλά υποθέτω πως η έρευνα έχει να κάνει με την προσωπική αίσθηση του ατόμου στη χώρα του (ή στην χώρα στην οποία διαμένει), με τις ιδιοσυγκρασίες, με τα standards που έχει συνηθίσει κ.λπ... ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων που για κάποιο λόγο, όντως, μπορεί να εμφανίζει τα τελευταία χρόνια, μ' αυτή τη μεθοδολογία τουλάχιστον, τον μέσο κάτοικο της Ελλάδας πιο φοβισμένο, καταθλιπτικό και ανήσυχο απ' αυτόν του Τζιμπουτί.Επίσης:http://www.gallup.com/poll/155045/middle-east-leads-world-negative-emotions.aspx
Η ερώτηση που τέθηκε στους συνεντευξιαζομένους ήταν αν ένιωσαν την προηγούμενη μέρα έντονο θυμό, άγχος, θλίψη, σωματικό πόνο ή ανησυχία. Δε νομίζω ότι αρκεί για να βγει ένα τόσο πλατύ και βαρύγδουπο συμπέρασμα.http://www.gallup.com/poll/170819/happiness-short-supply-iran.aspx
Και από την άλλη ακούς καθημερινά την επωδό: "Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο". Λες και το ηλιοβασίλεμα ή ο καιρός είναι υποκατάστατα στο ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας άνεργος, οι μισοί Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους τους, οι άλλοι μισοί είτε θα είναι ψιλο-Ναζί, είτε σε άρνηση να δουν την καταστροφή είτε νομίζουν ότι μας ψεκάζουν είτε περιμένουν τις γερμανικές αποζημιώσεις...Αλλά οι ξένοι παραμένουν "αδελφές", οι μετανάστες "βρώμικοι", οι πλούσιοι "κλέφτες", οι δημόσιοι υπάλληλοι "τεμπέληδες", οι ελεύθεροι επαγγελματίες "φοροφυγάδες" κτλ κτλ...