Βούλτεψη: Ανύπαρκτο θέμα η δικογραφία για τα υποβρύχια

Βούλτεψη: Ανύπαρκτο θέμα η δικογραφία για τα υποβρύχια Facebook Twitter
4

«Ανύπαρκτο θέμα» χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τη διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη ο ΣΥΡΙΖΑ ανακινεί το θέμα για λόγους αποπροσανατολισμού. Όπως είπε, «ο λόγος που το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σημερινή επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού, η οποία στρώνει το έδαφος για επενδύσεις στη χώρα» καθώς επίσης «οι 53 αμφισβητήσεις που δέχτηκε ο κ. Τσίπρας από μέλη του κόμματός του».

Η κ. Βούλτεψη επέμεινε ότι «οι δικογραφίες ήρθαν στη Βουλή αφού είχε αποφασισθεί το κλείσιμό της», ενώ σημείωσε ότι το μόνο αδίκημα που μπορεί να παραγραφεί με το κλείσιμο της Βουλής είναι αυτό της «απιστίας» καθώς τα υπόλοιπα που αναφέρονται στη δικογραφία έχουν 20ετή παραγραφή.

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η Βουλή έχει ήδη αποφανθεί για το θέμα, αφού έχει απορρίψει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ο Βενιζέλος δεν θα το αφήσει έτσι...



Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εκτός της οργισμένης ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες και στρεφόταν κατά των εισαγγελέων που βλέπουν ενδεχόμενη ευθύνη του κ. Βενιζέλου, και ο Παναγιώτης Ρήγας έκανε λόγο για «απαράδεκτη νομικά» ενέργεια των εισαγγελικών αρχών να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Όπως είπε στην συνομιλία του με τους δημοσιογράφους «ο Βενιζέλος δεν θα τα αφήσει έτσι».

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία σχηματίστηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς μετά την αποστολή των πρακτικών της επιτροπής της Βουλής για το θέμα. Τα πρακτικά απέστειλε στη δικαιοσύνη η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ήταν μέλος της επιτροπής και οι εισαγγελείς σχημάτισαν τη δικογραφία αφού μελέτησαν τις καταθέσεις.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα κρατήσει το ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ;

LiFO politics / Θα κρατήσει το ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ;

H Βασιλική Σιούτη μαζί με την Ντίνα Καράτζιου και τον πολιτικό επιστήμονα Θανάση Δεληγιάννη συζητούν για τους δύο υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ που πέρασαν στον δεύτερο γύρο και τον ρόλο των άλλων δύο που αποκλείστηκαν, αλλά πέτυχαν σημαντικά ποσοστά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πολάκης: Αντίθετος στη διαγραφή Κασσελάκη – «Να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο»

Πολιτική / Πολάκης: Αντίθετος στη διαγραφή Κασσελάκη – «Να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο»

Παράλληλα, πρότεινε να οριστεί συνάντηση μεταξύ των υποψηφίων, είτε όλοι μαζί είτε με εκπροσώπους, για να καθοριστούν οι ημερομηνίες των debate, με στόχο την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Με την κα Βουλτεωη δεν ειναι δυνατον να ασχοληθει οποιοσδηποτε σοβαρος ανθρωπος ο οποιος εχει "απολαυσει" την παρουσια της στα "τηλεοπτικα παραθυρα" εστω και για μιαν,μονο,φορα.Με τον κ.Βενιζελο η κατασταση ειναι ακομη πιο απλη.Αρκει να καταγραψει κανεις τα υπ'αυτου προετοιμασθεντα,η κατατεθεντα,νομοσχεδια και τροπολογιες, σε ολη την διαρκεια της καρριερας του,νομικης και πολιτικης.Απο τον νομο "περι(μη) ευθυνης υπουργων" μεχρι και τις "τραπεζο-υποβρυχιακες"τροπολογιες του.Τα συμπερασματα ειναι αυτο που λεμε : "ηλιου φαεινοτερα".
Ποιό άκυρο σχόλιο από αυτό της Βούλρεψη, πεθαίνεις. Κύριοι εισαγγελείς, μην ενοχλείτε. Ορίστε μας.Εδώ και τρεις μήνες έχει πάει το πόρισμα και... δεν πρωτοκολλήθηκε, παρά τη μέρα που έκλεισε η Βουλή. Βόθρος.
Ήταν το 2010 όταν ο Ε. Βενιζέλος ανέλαβε να «ξεπλύνει» τον Άκη Τσοχατζόπουλο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και να απαλλάξει από τα χρέη της, την εταιρεία HDW των «αδιάφθορών» Γερμανών. Πως έγινε αυτό;Με το να προσθέσει μια μικρή τροπολογία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ιδιοκτησίας HDW) σε νομοσχέδιο για την «Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων" κατάφερε να δώσει συγχωροχάρτι στη γερμανική εταιρία και να χρεώσει τον ελληνικό λαό με 1 δις ευρώ.(Οι αποζημιώσεις και οι ρήτρες που έπρεπε να καταβάλει η γερμανική εταιρεία υπολογίζονταν στα 500εκ ευρώ. Μαζί με τα υποβρύχια που έγερναν και τις καθυστερήσεις, όλα μαζί έφταναν το 1 δις.)