Πριν κανά μήνα μπήκα για πρώτη φορά σε μαγαζί με frozen yogurt, χρόνια μετά την έλευσή τους στην Ελλάδα (και την τρελή μόδα που ακολούθησε). Έβαλα το γιαούρτι, οκ, αλλά μετά μπλόκαρα με το πόσα πολλά υλικά. Τι να πρωτοβάλεις;
Θυμάμαι τα '80ς συχνά - με τον ίδιο τρόπο που ο κάθε παππούς θυμάται τη δεκαετία του '40 και λέει συνέχεια ότι παρά τον πόλεμο και τη φτώχεια όλα ήταν πιο αγνά και όμορφα και ευτυχισμένα.
Σε αντίθεση με τους εν λόγω παππούδες, μπορώ να ξεχωρίσω το αντικειμενικό απ' το υποκειμενικό: Νοσταλγώ τα '80ς και θεωρώ ότι τότε "όλα ήταν καλύτερα" απλώς και μόνο γιατί τότε ήμουν παιδί, τότε τα μάθαινα όλα για πρώτη φορά, και τότε εντυπωσιαζόμουν εύκολα με το κάθε τι.
Ας πούμε, τα καλοκαιρινά παγωτά, που τρέχαμε να πάρουμε με την ξαδέλφη μου, εκεί που κάναμε διακοπές, στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής. Σήμερα συνειδητοποιώ πόσο απλά ήταν (πχ. το αγαπημένο μου Κοκταίηλ, σκέτη κρέμα με μερικές πινελιές γαρνιτούρας ή οι πύραυλοι που είχαν απλή σοκολάτα, ή τα απλούστατα Σάντουϊτς), τότε φάνταζαν στα έκπληκτα μάτια μου Υπερπαραγωγές.
Ε, πού και να έβλεπα αυτά που προτείνει σήμερα η αμερικανική έκδοση της VOGUE, που λέει: "Το να διαλέξεις μια γεύση παγωτού έχει μετατραπεί σε διαδικασία που απαιτεί αρκετή σκέψη. Τα περισσότερα παγωτατζίδικα προσφέρουν τόσες πολλές επιλογές που πελαγώνεις - κάτι απολύτως φυσιολογικό, όταν σου προσφέρονται πέντε διαφορετικές βανίλιες και σοκολάτες, όπως κάνει το διάσημο Morgenstern's στη Νέα Υόρκη. Από την άλλη, το κατάστημα Coolhaus δεν αποκλείει κανένα υλικό από την παρασκευή του παγωτού—ο κατάλογος με τις γεύσεις του περιλαμβάνει από τηγανητό κοτόπουλο μέχρι διάσημα μεξικάνικα πιάτα. Από την τεράστια, αυτή, λίστα πολλών gourmet παγωτατζίδικων επιλέξαμε τις έξι πιο αναπάντεχες γεύσεις, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε όταν σας δοθεί η ευκαιρία."
σχόλια