Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate / LIFO

 

Cosca
Πραμάντων 10, Κουκάκι, 210 9210229, www.cosca.gr

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Δανεισμένο από τη σιτσιλιάνικη αργκό, το όνομα του μαγαζιού παραπέμπει σε μέρος της αγκινάρας (λαχανικό που αποτελεί μία από τις βασικές πρώτες ύλες της κουζίνας των Σικελών), ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται και στον πυρήνα των μικρών μαφιόζικων συμμοριών. Το Cosca σας περιμένει στο Κουκάκι σε μια ήρεμη, καταπράσινη πλατεία, όπου έχει δημιουργήσει μία ιδιωτική, εξωτερική σάλα, κατάφυτη, με δέντρα και πρασινάδα. Το καλοκαίρι θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 2 Αυγούστου, με μοναδικά γευστικά ταξίδια στην ιταλική κουζίνα και ένα μενού που επιμελείται ο Antonio Carlone. Για τη μουσική του Cosca υπεύθυνος είναι ο Ανάστος Καλλίρης. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Σάβ. 19:00-01.00.

Ραδιουργίες
Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα, 211 0121426

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Ακριβώς κάτω από το άλσος Δεξαμενής, σε μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, στα Άνω Πετράλωνα, σας περιμένει ένας χώρος φτιαγμένος από νέους ανθρώπους που προσφέρουν οικονομική και ποιοτική διασκέδαση. Στις Ραδιουργίες ο μάγειρας «δολοπλοκεί» με τα τηγάνια και τις κουτάλες του παίζοντας ακόμα και με τα πιο απλά υλικά, όπως οι «πατάτες χωρίς ταυτότητα» (λίγο βρασμένες, λίγο τηγανισμένες, λίγο ξεφλουδισμένες), το τσίπουρο συνωμοτεί με τη λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική δημιουργώντας τη «ρεμπετοκατάσταση» και η διάθεση ιντριγκάρεται από το ζεστό και λαϊκό κλίμα του μαγαζιού. Tώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει οι Ραδιουργίες έχουν «μεταναστεύσει» στην ταράτσα για πιο δροσερές καταστάσεις. Extra tip: Οικονομικές γεύσεις, ποιοτική διασκέδαση, πολύ κέφι και φιλική ατμόσφαιρα.

Black Duck Garden -Athens City Museum bistrot
Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, 210 3234760, 210 3252396, www.blackduckgarden.gr

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Λόγω του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών η «Μαύρη Πάπια» άφησε τον αγαπημένο της χώρο στη Χρήστου Λαδά και μετακόμισε στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, αλλά σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον. Ο κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών δεν είναι απλώς ο πρώτος δημόσιος κήπος στην ιστορία της πρωτεύουσας, αλλά ένα καταφύγιο δροσιάς, μία καταπράσινη γωνιά στην καρδιά της Αθήνας. Εκεί, στο υπαίθριο μπαρ, στους καναπέδες και στα τραπεζάκια που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στα δέντρα μπορείτε ν' απολαύσετε καλό καφέ όλη την ημέρα, αλλά και δροσερά κοκτέιλ το βράδυ. Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στον χώρο του Black Duck Garden θα διοργανώνονται live βραδιές μουσικής, αφιερώματα και παρουσιάσεις βιβλίων, για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από το site του.

 

Μπερεκέτι
Σιβιτανίδου & Γράμμου 1, Καλλιθέα, 210 9512430

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Μικρό και ζεστό, έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο μενού που χαρακτηρίζεται ακριβώς από αυτό που δηλώνει το όνομά του στα πολίτικα: αφθονία γεύσεων και αρωμάτων. Στο Μπερεκέτι θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από πολίτικα πιάτα, όπως το υπέροχο και ζεστό γιογουρτλού (κιοφτέδες με γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας, πίτα), αλλά και μεγάλη ποικιλία από ρύζια όλων των ειδών: πολίτικο πιλάφι με καρολίνα Σερρών, πλιγούρι από την Πόλη, ρύζι μπασμάτι από την Ινδία, πανωπίλαφα που σερβίρονται με ρεβίθια, με δαμάσκηνα ή μπιζέλια. Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα μοναδικά μπουρέκια από γιούφκα, οι πολύ ποιοτικές πρώτες ύλες και οι προσιτές τιμές (€9 το ακριβότερο πιάτο). Ανοιχτά όλες τις μέρες εκτός Κυριακής.

Berlin Raki
Κωνσταντινουπόλεως 44 & Ελασιδών 29, 213 0313519,
facebook.com/BerlinRaki

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Εμπνευσμένοι από την κουλτούρα του Βερολίνου, μιας πόλης που αγαπά την πολυπολιτισμικότητα και τον συνδυασμό παλιού και καινούργιου, οι ιδιοκτήτες του Berlin Raki αποφάσισαν να φέρουν τη βερολινέζικη ατμόσφαιρα στο ολοκαίνουργιο urban bar που άνοιξαν στο Γκάζι, σε έναν χώρο που παλιά φιλοξενούσε ένα εργοστάσιο. Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι, φυσικά, η κρητική ρακή αλλά και το τσίπουρο, ενώ στον κατάλογο υπάρχουν ακόμα ποτά και κοκτέιλ με βάση τη ρακή και απολαυστικά μεζεδάκια για να τα συνοδεύσετε, όπως το χταπόδι με μέλι και μαυροδάφνη, η μους ταραμά με αέρινη υφή, τα φαλαφελάκια πάνω σε ταμπουλέ με χούμους από παντζάρι και άλλα πολλά. Για επιδόρπιο, δοκιμάστε το απίθανο λικέρ φράουλας με βάση, τι άλλο, τη ρακή! Willkommen und Prost!

Ο Μπαμπάς
Φαλήρου 53, Κουκάκι, 215 5505565. facebook.com/ompampaskafeteriampara

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Ολοζώντανο και νεανικό, έχει μπει πια στο δεύτερο καλοκαίρι λειτουργίας του. Ο ωραίος χώρος του και τα τραπεζάκια που έχει βγάλει έξω στο δροσερό πάρκο Φαλήρου είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές της πόλης. Η κουζίνα του Μπαμπά ετοιμάζει καθημερινά ποικιλίες για όλα τα γούστα και σπέσιαλ λιχουδιές, όπως το κρασοτύρι από την Κω, που είναι ιδιαίτερα δυσεύρετο στην Αθήνα, και η αραβική πίτα με απάκι. Η κάβα του διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερες ελληνικές μπίρες και εισαγωγής, τσίπουρο και ρακή. Extra tip: Κάποιες βραδιές της εβδομάδας μπορεί να πετύχετε και live μουσική.

Ταξίδια
Κύπρου & Δαναών 26, Παλαιό Φάληρο, 210 9421234,
www.arttrips.gr, facebook: Arttrips

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Τώρα το καλοκαίρι στο Παλαιό Φάληρο σας περιμένουν τα Ταξίδια στην υπέροχη αυλή με τις δάφνες, όπου μπορείτε να απολαύσετε παγωμένη Kaiser, ούζα και ασύρτικα, διαλεχτούς μεζέδες από το Μιράν, μαριναρισμένα λαυράκια και μαγιάτικα του Βασίλη αλλά και λαχταριστά παϊδάκια περασμένα από το τηγάνι. Τον χειμώνα τα Ταξίδια ευελπιστούν να συνεχίσουν μέσα, με τα νησιά του Νίκου να θυμίζουν στους θαμώνες το καλοκαίρι, με απολαυστικές τηγανιές, ξινόμαυρα, ρακές και ρακόμελα, κουβέντες, μουσικές και πολλά άλλα.

Crepe Diem
Σωκράτους & Ηρακλείου, Χαλάνδρι, 210 6858418, www.crepediem.gr, facebook.com/CrepeDiem.xalandri

 

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Ίσως η καλύτερη creperie του Χαλανδρίου. Στο Crepe Diem θα βρείτε λαχταριστές αλμυρές και γλυκές κρέπες σε φοβερούς συνδυασμούς, αραβικές πίτες, σάντουιτς, burgers, hot dogs, club sandwiches, γλυκά, εξαιρετικό παγωτό μηχανής, από τα καλύτερα της Αθήνας, και πολλά άλλα. Η ποιότητα, οι γεύσεις και οι ιδανικές τιμές θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Aνοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 τα ξημερώματα. Διαθέτει και delivery (09:00-04:00).

Το Kreas
Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, 210 3247028

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Νέο στέκι στα Πετράλωνα που, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, δίνει έμφαση στο κρέας. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Kreas είναι χρόνια στον χώρο της εστίασης και διαθέτει το «know how» για πολύ καλά αποτελέσματα. Η κουζίνα του είναι εξοπλισμένη με έναν ξυλόφουρνο josper απ' όπου περνούν όλα τα κρέατα για να ψηθούν με τον τρόπο που πρέπει. Στο μενού θα βρείτε νόστιμα πιάτα με βάση κρέας, αμερικανικής και ισπανικής προέλευσης. Μπιφτέκια, μαριναρισμένα χοιρινά μπριζολάκια, μοσχαρίσια Βlack Αngus, χοιρινά ribs, ζουμερά φιλέτα κ.ά. σερβίρονται παρέα με νόστιμα συνοδευτικά, όπως οι πατάτες ντοφινουάζ και το ατζέμ πιλάφι, και πλαισιώνονται από ωραία ορεκτικά, δροσερές σαλάτες και σπιτικά γλυκά ημέρας. Στα συν η καταπληκτική ταράτσα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ