Και με ισλαμική μαντίλα πλέον στα τουρκικά σχολεία

Και με ισλαμική μαντίλα πλέον στα τουρκικά σχολεία Facebook Twitter
8

Και με ισλαμική μαντίλα θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν στο σχολείο οι τουρκάλες μαθήτριες μετά την άρση της απαγόρευσης της χρήσης της από την κυβέρνηση.

«Οι μαθήτριές μας αδημονούσαν» δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου η οποία ακολουθεί την άρση, το 2013,  της απαγόρευσης χρήσης θρησκευτικών συμβόλων για τις φοιτήτριες πανεπιστημίου και τις γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο.

Σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις, τα κορίτσια πρέπει να αρχίσουν να καλύπτουν το κεφάλι τους με χιτζάμπ όταν μπουν στην εφηβεία.

Η τουρκική κυβέρνηση προχωρά σε μια ευρύτερη, προς το «ισλαμικότερο», μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος η οποία έφερε και τον διπλασιασμό των θρησκευτικών σχολείων στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί στο κέντρο

Συγγενείς και φίλοι των θαμώνων που αγνοούνται, παρέμειναν όλο το βράδυ έξω από το κέντρο με την ελπίδα να μάθουν νέα για τους ανθρώπους τους που βρίσκονταν παρόντες όταν κατέρρευσε η οροφή στο Jet Set
LIFO NEWSROOM