Ο διασυρμός της εκπαιδευτικού, η αθώωση και οι αλβανικές σημαίες

Facebook Twitter
16

Εικόνα: Σκηνή απο την ταινία "επιστημονικής φαντασίας" (hint) "Ο κύκλος των χαμένω ποιητών" όπου ένας καθηγητής είναι έτοιμος να περάσει 300 ΕΔΕ

Μετά την ΕΔΕ όπως διαβάζουμε, η εκπαιδευτικός που έκανε το «έγκλημα» να ζητήσει από τους αλβανούς μαθητές της να ζωγραφίσουν την σημαία της χώρας τους επέστρεψε στην τάξη της.

«Δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και κανένα λάθος της εκπαιδευτικού» δήλωσε ο υφυπουργός παιδείας. Αφού κανάλια και ίντερνετ της αλλάξανε τον αδόξαστο, αφού άλλαξε σχολείο, αφού γονείς έστειλαν επιστολές στην Χρυσή Αυγή (σ.σ «για να την δώσουν κανένα μαθηματάκι σε καμιά σκοτεινή γωνιά;»)αφού η κλειστή κοινωνία στην οποία το κράτος την έστειλε την έβαλε στο μάτι, η απόφαση βγήκε: «Αθώα». Και περιμένουν τώρα τι ακριβώς να κάνει η εκπαιδευτικός; Να συνεχίσει να τηρεί το «πλαίσιο της διαπολιτισμικής διδασκαλίας»; Να ζήσει την ζωή της κανονικά στο χωριό της Λευκάδας σαν να μην τρέχει τίποτα; Να περπατάει με το κεφάλι ψηλά που δικαιώθηκε; Να αρχίσει μαθήματα αυτοάμυνας για να αντιμετωπίσει τον χρυσαυγίτη που μπορεί να της την πέσει; Να αγνοήσει τα «ψουψου» πίσω από την πλάτη της στην κλειστή κοινωνία;

Όποιος πιστεύει ότι η ζωή της και η δουλειά της από εδώ και πέρα θα είναι το ίδιο τους μήνες που θα είναι στην Λευκάδα, δεν έχει ιδέα από επαρχία. Και όλα αυτά γιατί; Για την «επαναστατική» της πράξη. Που σιγά την πρόκληση. Παιδάκια από δυο διαφορετικές χώρες κρέμασαν δίπλα-δίπλα τις σημαίες των χωρών τους. Στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής διδασκαλίας. Αυτά τα ρημαδιασμένα τα «πλαίσια». Που είναι μόνο στα χαρτιά και όταν έρχεται η ώρα να εφαρμοστούν στην πράξη ξεσηκώνουν «θύελλα αντιδράσεων».

Και φαντάσου να εφαρμοζόταν το πλαίσιο της διαπολιστισμικής εκπαίδευσης σε κανένα λύκειο. Νηπιαγωγείο!

Έτσι λοιπόν, κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Επωφελούμενοι του μπάχαλου που επικρατεί στην χώρα, η ομάδα (οικογένεια) έβαλε στον τοίχο την εκπαιδευτικό (μονάδα) και της έδωσε και κατάλαβε. Όπως κάνουν όλες οι ομάδες στις μονάδες μόνο και μόνο επειδή διαφέρουν από τα μούτρα τους. «Αθωώθηκες αγαπητή αλλά το μήνυμα είναι ένα: Μαζέψου».

Και θα μαζευτεί. Να είστε σίγουροι. Γιατί μπορεί να ξαναβρεθεί στην ίδια περιοχή. Γιατί καλά και τα λίγα χρήματα που παίρνει σε μια εποχή που η μισή χώρα είναι άνεργη. Γιατί δεν ξέρει τι της ξημερώνει. Γιατί θα θελήσει να έχει το κεφάλι της ήσυχο αντί να προσπαθήσει να τα βάλει με τα κεφάλια με το ξυρισμένο κρανίο. Γιατί θα φοβηθεί για να επιβιώσει.

Είναι μια δύσκολη εποχή για όλους μα περισσότερο για αυτούς που αποφασίζουν να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη.

Υ. Γ

Καθώς τελείωνα το κείμενο διάβασα στο xpress την ανακοίνωση των γονέων. Μπράβο τους. «Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τις δασκάλες των παιδιών μας στους λύκους να τις κατασπαράξουν». Όμως ένας λύκος, ένας συκοφάντης μπορεί να σου κάνει την ζωή στην κλειστή κοινωνία κόλαση. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

8 σχόλια
@michalexΣίγουρα αν όλοι σκέφτονταν σαν κι εσένα όχι Σκανδιναβία δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν ποτέ τα Βαλκάνια, αλλά θα έπρεπε να κυκλοφορούμε με τσεκούρια να σφάζουμε και να βιάζουμε. Ευτυχώς όμως τέτοιες τελιωμένες απόψεις είναι μειοψηφία. Άκου "αλβανική πατσαβούρα", και θέλει να συζητά κιόλας για λαούς, πέστα αγαπητέ Βαγγέλη...
Πριν όμως αρχίσετε το θάψιμο φανταστείτε τι θα συμβεί στην περίπτωση που σε αλβανικό σχολείο μπει μέσα σε τάξη ελληνική σημαία. Θα περάσει ο αλβανός εκπαιδευτικός την υπόλοιπη ζωή του στα κάτεργα.
Το ότι εμεις δεν ειμαστε στο επιπεδο της Αλβανιας δε σου λεει κατι...επισης στο Ιραν κρεμανε ανθρωπους για το τιποτα , αυτο δεν το ανεφερες ως επιχειρημα! Ή δεν ηταν γραμμενο στα μπλογκ απ οπου μας μεταφερεις "ποιηματακια"?Παντως μη φοβασαι , τωρα που εχουμε δεξιο πρωθυπουργο (τον αποτυχημενο μακεδονομαχο) ολα θα λυθουν...θα φωναξει και τους παπαδες και ήδη εχει μιλησει και με το θεο ....μη σου πω θα παρουμε και την Πολη. Ετοιμασου, στ αρματα...!
Μήπως θα πρέπει να ανοίξεις κι εσύ ένα βιβλίο και να δεις ότι η Ελλάδα ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία μέχρι το 1985; τα υπόλοιπα καλά θα κάνεις και θα τα αφήσεις ασχολίαστα δε σε παίρνει.
Μαλλον επισης σου διαφευγει οτι ο Μεταξας ηταν ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ και ορθως κανενος δικτατορα η φωτο δεν πρεπει να αναρταται ετσι...η ιστορια μπορει να ειπωθει και χωρις τη φωτογραφια του.Η πραγματικη αγαπη για την πατριδα δεν παει με δεξια ή αριστερα, επισης το οτι μπορεις να αγαπας και αλλες χωρες δε σημαινει οτι δεν μπορεις να αγαπας και τη δικια σου.Αυτο το "προδοτες" και "πατριωτες" που εχεις στο μυαλο σου, δειχνει σαφως τη νοοτροπια και τις προθεσεις σου : νεο εμφυλιο!Δε θα σου κανουμε τη χαρη!ΥΓ κακως ο γονεας εσκισε μονος του τη φωτο, θα πρεπε να ζητησει να την αποσυρουν!
Το ότι εσύ και οι ομοιδεάτες σου έχετε πρόβλημα διότι ένας δικτάτορας έκανε το σωστό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε την ιστορία. Έχουν περάσει 72 χρόνια από εκείνη την εποχή και νομίζω ότι η ιστορική μνήμη πρέπει να παραμένει ζωντανή. Ένας δικτάτορας είπε ΟΧΙ και έσωσε με τον τρόπο αυτό την τιμή και την υπόληψη αλλά και την ύπαρξη της ίδιας της Ελλάδας. Τα παραμύθια του τύπου το ΟΧΙ το είπε ο Ελληνικός λαός και όχι ο Μεταξάς μάλλον πρέπει να αρχίσουν να αποσύρονται σιγά σιγά γιατί είναι για την παμπόνηρη κλίκα των κουλτουριάρηδων που δεν θέλουν να φανούν οι δήθεν σοσιαλιστές αρχηγοί τους λίγοι μπροστά σε έναν άνθρωπο που έκανε το σωστό (Το ευχαριστούμε τους Αμερικανούς σου λέει κάτι;). Και σήμερα όχι λέει ο Ελληνικός λαός. Όταν όμως ο κος Λεφτά υπάρχουν χρησιμοποιώντας την εξουσία που του έδωσαν οι Έλληνες έδεσε τη χώρα χειροπόδαρα για τα επόμενα εκατό χρόνια μήπως πρέπει να μας κάνει να αναρωτηθούμε για το ποιος ενήργησε σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον; Τους νέους εμφυλίους κάτι τυπάκια σαν εσένα τους γουστάρουν και τους προκαλούν.
Αυτό αγαπητέ έγινε μετά τον πόλεμο επειδή απλά οι δύο χώρες βρίσκονταν σε διαφορετικά στρατόπεδα και το γνωρίζω πολύ καλά, αλλά ήταν στα χαρτιά. Ο Χότζα ήταν δικτάτορας και σαν δικτάτορας έπρεπε να κρατά τον λαό φοβισμένο λόγω "εξωτερικών εχθρών". Αλλά ακόμα και αν ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση τι σημαίνει αυτό? Εδώ Γερμανία και Γαλλία κάνουν σήμερα κοινά υπουργικά συμβούλια, παρότι έχουν αλληλοσκοτωθεί σε 2 πολέμους τα τελευταία 80 χρόνια. Ο κόσμος προχωρά μπροστά, τα κολλημένα μυαλά μένουν πίσω. Το μίσος αγαπητέ δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε μίσος. Αν εσύ ονειρεύεσαι ένα μέλλον για τα παιδιά σου με μίσος απέναντι στους γείτονές μας δικαίωμά σου, αλλά εγώ προτιμώ ένα κόσμο καλύτερο για τα δικά μου παιδιά, προτιμώ να βλέπω τα Βαλκάνια στο μέλλον όπως είναι η Σκανδιναβία σήμερα ...
Τα Βαλκάνια όπως είναι η Σκανδιναβία σήμερα δεν πρόκειται να τα δεις ποτέ. Άλλοι οι Σκανδιναβικοί λαοί άλλοι οι βαλκανικοί. Από εδώ ξεκίνησε παγκόσμιος πόλεμος εκεί έχουν βρει τρόπους να εξοικονομούν ενέργεια από τα σκουπίδια. Πως συγκρίνεις το Νορβηγό και το Σουηδό με το σκοπιανό τον αλβανό ακόμα και τον Έλληνα. Είμαστε διαφορετικοί λαοί και γι αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε μακρυά και αγαπημένοι. Οι ισορροπίες στα βαλκάνια ήταν πάντα τόσο εύθραυστες που αρκούσε μια απλή κίνηση για να ανατραπούν τα πάντα. Δεν έχεις ακούσει ποτέ για τον ουτσεκά, για τις βλέψεις των αλβανών σε ελληνικά εδάφη κλπ; Δεν έχεις ακούσει τι γίνεται στη Βόρειο Ήπειρο εις βάρος των Ελλήνων οι οποίοι ζουν εκεί από αρχαιοτάτων χρόνων και από μια αδικία των μεγάλων δυνάμεων δεν μπόρεσαν να δουν την πατρίδα τους να ενσωματώνεται στο Ελληνικό κράτος; Στη Γιουγκοσλαβία που ήταν ενωμένη δεν είδες τι έγινε; Τα πάθη και τα μίση που υπάρχουν στους βαλκανικούς λαούς μπορούμε να τα βάλουμε σε λανθάνουσα μορφή να μην ενοχλούμε ο ένας τον άλλο αλλά να γίνουμε Σκανδιναβοί δεν μπορούμε (όπως άλλωστε και οι Σκανδιναβοί δεν μπορούν να αποκτήσουν βαλκανική νοοτροπία). Κάθε λαός με τα γνωρίσματα του και με την ταυτότητα του. Πάντως επιμένω ότι η αλβανική πατσαβούρα (παρντον σημαία) δεν είχε καμία δουλειά να αναρτηθεί στην τάξη παραμονές της εθνικής εορτής.
" η αλβανική πατσαβούρα (παρντον σημαία" και με το ύφος αυτό θελουν να κάνουν ανάλυση για τις διαφορές ανάμεσα στους λαούς; Άνθρωπε χώμα θα γίνεις και εσύ όπως όλοι μας. Το ότι γεννήθηκες εδώ και έχεις την γαλανόλευκη σημαία δεν σε κάνει ούτε ανώτερο ούτε κατώτερο απο τους άλλους
Μάλιστα. Πέρσι στις 28 Οκτωβρίου 2010 νηπιαγωγός σε παιδικό σταθμό του Χαλανδρίου στόλισε την τάξη με σημαίες και υλικό το οποίο περιείχε μέσα και τη φωτογραφία του ανθρώπου που είπε το ΟΧΙ. Βλέποντας τη φωτογραφία του Ιωάννη Μεταξά ένας γονέας ο οποίος είναι γνωστός για τις αριστεροφασιστικές του ιδέες όρμηξε ουρλιάζοντας στην τάξη έσκισε τις ελληνικές σημαίες και τη φωτογραφία του Ιωάννη Μεταξά η νηπιαγωγός καθώς και η Πρόεδρος του ΔΣ τωςν παιδικών σταθμών διασύρθηκαν στις εφημερίδες ( η συχωρεμένη η Ελευθεροτυπία τις στόλισε καταλλήλως) και στην νηπιαγωγό προκειμένου να γίνει το χατήρι της αριστεράς επιβλήθηκε ποινή επίπληξης διότι τόλμησε να δείξει στα νήπια τη φωτογραφία του Ιωάννη Μεταξά. Δηλαδή για να καταλάβω στην Ελλάδα πρέπει να γίνουμε όλοι αριστερίζοντες να αγαπάμε όλους τους άλλους εκτός απο την πατρίδα μας για να γίνουμε αποδεκτοί; Η σημαία της Αλβανίας στην γιορτή της 28ης Οκτωβρίου δεν έχει καμία θέση διότι την εποχή εκείνη η Αλβανία ήταν εχθρικό κράτος προς την Ελλάδα. Φανταστείτε δηλαδή στη γιορτή για την έξοδο του Μεσολογγίου να κρεμάσουμε και τη σημαία της Τουρκίας για να δείξουμε πόσο πολύ τους αγαπάμε. Εν τω μεταξύ εσείς όλοι κόπτεστε να δωθεί το Ελληνικό διαβατήριο στους αλβανούς. Από τη στιγμή που θα τους κάνουμε Έλληνες τι τη θέλουν τη σημαία της Αλβανίας;
Η Αλβανία ήταν ιταλικό προτεκτοράτο το 1940 και όχι κράτος. Δεν θυμάμαι καμιά Αλβανία να μας κήρυξε το πόλεμο. Άνοιξε κανα βιβλίο καλό θα σου κάνει...Τα υπόλοιπα τα αφήνω ασχολίαστα.
Πράγματι, δεν ήταν σύμμαχοί μας οι Αλβανοί, όμως με τι τρόπο να αναφερθεί σε αυτήν την επέτειο η νηπιαγωγός, όταν στην τάξη της σχεδόν τα μισά παιδιά είναι Αλβανάκια; Νομίζω ότι χειρίστηκε αυτό το λεπτό ζήτημα πολύ καλά.Ας σκεφτούμε, εξάλλου, και τις συνέπειες αν είχε επιμείνει στην "έχθρα" των δύο λαών - δεν θα ήθελα να είμαι μαθητής/τρια στην τάξη της!
Τη στιγμή που στις ΗΠΑ οι Έλληνες παρελαύνουν στις εθνικές επετείους και κλείνουν λεωφόρους, ο κομπλεξικός αυτός άνθρωπος στην Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε στη Χ.Α. γιατί ένα αλβανάκι στο νηπιαγωγείο (!) ζωγράφισε τη σημαία της χώρας του και τη κρέμασε στο σχολείο δίπλα στη "καθαγιασμένη" δική μας. Τι να πρωτοσιχαθείς; Τα κόμπλεξ που κουβαλάνε ορισμένοι, το ότι παλιότερα τηλεφωνούσαν στα κανάλια και τώρα στη Χ.Α. , την παντελή έλλειψη ανεκτικότητας στον άλλο, τον διαφορετικό;Να τη βράσω την οικονομία, αυτή η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια ότι χειρότερο υπήρχε στο υποσυνείδητο του έλληνα και αυτό για μένα ήταν το μεγαλύτερο κακό. Κάποτε ήμουν περήφανος για τη καταγωγή μου, τώρα σιχαίνομαι...
Βεβαια εγω δεν πιστευω καθολου οτι ο "λυκος" ηταν μονο ενας. Η ελληνικη κοινωνια δυστυχως φασιστοποιειται ολο και περισσοτερο, η ανοησια αυτες τις δυσκολες εποχες περισσευει και η ψυχραιμη οπτικη ειναι μεγα ζητουμενο...Φοβαμαι οτι αν συνεχισουμε ετσι δεν εχουμε καμια ελπιδα!