Άδικα θανατώθηκε ο σκύλος της ισπανίδας νοσοκόμας

Άδικα θανατώθηκε ο σκύλος της ισπανίδας νοσοκόμας Facebook Twitter
2

 

Άδικη θεωρεί την ευθανασία του σκύλου της ισπανίδας νοσοκόμας που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα ο μοναδικός επιστήμονας που έχει γράψει έρευνα για τις επιπτώσεις του αιμορραγικού πυρετού στους σκύλους.

Όπως λέει ο Ερίκ Λερουά, διευθυντής του  Διεθνούς Κέντρου Ιατρικών Ερευνών της Φρανσβίλ, «η ευθανασία του σκύλου δεν ήταν χρήσιμη» γιατί οι γιατροί δεν ήξεραν αν το ζώο είχε προσβληθεί από τον ιό και επιπροσθέτως «όπως και για τους ανθρώπους, θα αρκούσε να τον βάλουν στην απομόνωση και να τον παρακολουθούν».

 «Σε επιστημονικό και ιατρικό επίπεδο, η ευθανασία είναι λυπηρή» για πολλούς λόγους, συνέχισε, μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο. «Ο σκύλος είναι ένα ζώο που ζει μαζί με τους ανθρώπους και εκ του γεγονότος αυτού σίγουρα εκτίθεται στον ιό. Αγνοούμε αν μπορεί να μολυνθεί και αν μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στη μετάδοση του ιού στους ανθρώπους», εξήγησε.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, δεν έχει καταγραψεί καμία περίπτωση όπου άνθρωπος να κόλλησε τον Έμπολα από το ζώο του.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Καζάνι που βράζει η Τεχεράνη για την τύχη της Ahoo Daryaei: Αν την έχουν πειράξει θα πάρουν φωτιά οι δρόμοι, λένε

Διεθνή / Ιράν: Θυμός στην Τεχεράνη για την τύχη της Ahoo Daryaei: Αν την έχουν πειράξει θα πάρουν φωτιά οι δρόμοι, λένε

«Να θυμηθούν πώς αντέδρασε ο κόσμος όταν σκότωσαν τη Μάχσα Αμίνι» αναφέρουν εξοργισμένοι φοιτητές και πολίτες για τη φοιτήτρια που έμεινε με τα εσώρουχά της ως ένδειξη διαμαρτυρίας
LIFO NEWSROOM
Για να μην ξεχνιόμαστε: Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ πιστεύει ότι τα poppers προκαλούν AIDS

Διεθνή / Για να μην ξεχνιόμαστε: Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ πιστεύει ότι τα poppers προκαλούν AIDS

Ο εκλεκτός του Τραμπ για τη θέση του υπουργού Υγείας έχει επίσης ισχυριστεί ότι το φθόριο στο νερό κάνει τα παιδιά γκέι, ενώ αναφέρεται στους αναστολείς εφηβείας ως «φάρμακα ευνουχισμού».
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Η νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών προσελκύει τεράστιο κύμα τουριστών

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Η νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών προσελκύει τεράστιο κύμα τουριστών

Η Ταϊλάνδη έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται κοντά σε χώρες χωρίς ισότητα στον γάμο, όπως η Ινδία, με περισσότερους από 3,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους να κατοικούν εντός πτήσης πέντε ωρών από τη χώρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εγω προτεινω να κανουμε και σ'αυτους ευθανασια..!Αφου μπορουμε και αποφασιζουμε τοσο ευκολα για το ποιος πρεπει να θανατωθει, ας κανουμε και στον οποιοδηποτε νωσει ευθανασια για να μην κολλησει καποιον αλλον..Τοσο ευκολα...,Δε παμε καλα...Ποιος ειναι αυτος που μπορει να κρινει αν το ζωο χρειαζεται ευθανασια ?? Ας γινοταν το ιδιο και με τους υπολοιπους που διεδωσαν τον ιο στην τελικη.. Ας πουν καλυτερα οτι ειναι αχρηστοι να κανουν τη δουλεια τους κι ας αφησουν τα πρεπει και τα μη πρεπει στην ακρη !!
Μπορει να μολυνθει και να μεταδόσει. http://wwwnc.cdc.gov/eid/article/11/3/pdfs/04-0981.pdfΤωρα αν μπορούσε να μπει σε καραντινα ειναι αλλο θεμα. Υπαρχουν περιορισμενες δυνατοτητες σε τετοιες στιγμες και πεπερασμενες δυναμεις. Για να μπει σε καραντινα ο σκυλος πρεπει να παρακολουθειται απο ειδικους ντυμενους αστροναυτες και να απολυμαινεται ο χωρος του και τα σχετικα..Σαφως θα προηγηθει ο ανθρωπος τη στιγμη που εχομε μια εκτος ελεγχου κατασταση. Αν ο σκυλος εμενε στο σπιτι με το αφεντικο του και εβρισκε τροπο να βγει, θα ηταν μειζον θεμα δημοσιας υγειας. Δαπανωνται πολλα χρηματα για σχεδιασμο αντιμετωπισης κρισεων για να κανουμε θεμα ενα συναισθηματισμο που πολλοι εχουμε αλλα δεν πρεπει να καθοριζει τη λογικη μας... ειδικα σε τετοιες περιπτωσεις που δεν αφορουν μονο την παρτη μας αλλα τη δημοσια υγεια.