Reuters: Η Ελλάδα αλλάζει σκέψεις

Reuters: Η Ελλάδα αλλάζει σκέψεις Facebook Twitter
1

«Η Ελλάδα αλλάζει γνώμη για την έξοδο» αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ κάνει λόγο και για  «δεύτερες σκέψεις” όσον αφορά στην επιστροφή της αποκλειστικά στις αγορές για χρηματοδότηση, μετά από τον σκεπτικισμό των εταίρων και την άνοδο των σπρέντς.

«Η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει ότι μια πλήρης αποκοπή από τα προγράμματα της ευρωζώνης και του ΔΝΤ δεν είναι προς το συμφέρον της» δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ευρωπαίος αξιωματούχος. “Οι επενδυτές δε θα πλησιάσουν χωρίς πρόγραμμα”, πρόσθεσε, δημιουργώντας την εντύπωση ότι η προληπτική γραμμή χρηματοδότησης θα καταστεί στην πραγματικότητα υποχρεωτική και σε κάθε περίπτωση -όπως η ίδια πηγή ξεκαθάρισε- όροι θα ισχύσουν σε κάθε νέα χρηματοδότηση. Το ρεπορτάζ σημείωνε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι είναι απρόθυμοι να επιτρέψουν να βγει το ΔΝΤ από την εξίσωση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, υπάρχει σχέδιο για δάνειο 15 δισεκατομμυρίων στη χώρα μας από τους εταίρους για να χρησιμοποιηθούν μόνο αν η κατάσταση με τις αγορές χειροτερέψει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ποιοι δικαιούνται voucher μέχρι και 600 ευρώ - Τι προβλέπεται για συνταξιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και γονείς τέκνων με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οικονομία / Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Η προκήρυξη όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής της σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για περιοχές της Πελοποννήσου από τις εταιρείες Chevron και HELLENiQ Energy
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
τυχαιο νομιζω, πανω που ανακοινωσε οτι θελει να φυγει απο ΔΝΤ η Ελλαδα, ξαφνικα το χρηματιστηριο της να πεφτει στα ταρταρα , εξαναγκαζοντας τη να παρει και αλλα δανεια , και να μεινει περισσοτερο χρονο στο ΔΝΤ..Τυχαιο!